Arxiu de notícies - JULIOL 2022

 
ADICAE destaca la necessitat de regular les arbitràries comissions bancàries, base de l'impost presentat avui per a la banca
imagen

A més, l'Associació es dirigirà a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per a proposar les garanties necessàries per a les persones consumidores i que els costos de les mesures no repercuteixin als usuaris

 

Barcelona, 28 de juliol de 2022. Avui, PSOE i Unides Podem han registrat en el Congrés la proposició de llei per a l'aprovació de nous impost temporals i extraordinaris que van destinats a les entitats financeres i empreses energètiques.

ADICAE proposa una regulació de les arbitràries i abusives comissions com a element imprescindible per a l'aplicació de l'impost i de les degudes garanties de la no repercussió dels costos als usuaris.

Segons ha assenyalat el president d'ADICAE, Manuel Pardos, "Establir un impost que pren entre les seves referències clau les comissions quan estan es regeixen per la "llei del far west" sense abordar els abusos i arbitrarietat que caracteritzen a aquestes suposades "despeses repercutides" pot portar al trast el sentit de l'impost a la banca i facilitar en gran manera la seva il·legítima transmissió als consumidors".

A falta a més d'analitzar el contingut de la proposició de llei, ADICAE destaca la necessitat que els ingressos obtinguts en aplicació d'aquest impost (tant en el cas de la banca com de les energètiques) s'apliquin en benefici directe de les persones consumidores, els més greument perjudicats per la situació actual.

Per a aconseguir que els consumidors comptin amb la suficient seguretat i que els beneficis de la normativa es dirigeixin íntegrament als usuaris, l'associació es posarà en contacte amb tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per a oferir-los les seves propostes i solucions.

Adicae rebutja les amenaces que en matèria de restricció de crèdit i altres similars han començat a llançar entitats bancàries que estan declarant increments de beneficis de dos dígits, amb volums de milers de milions d'euros". Considera a més que aquesta actitud és un mal camí per al restabliment de la confiança perduda en els últims anys amb els innombrables conflictes i abusos massius sobre els consumidors.

Així mateix, ADICAE impulsarà un immediat Observatori específic dirigit a vigilar i evitar especialment possibles pràctiques de fraudulent trasllat del cost dels impostos a les persones consumidores, tant en el cas de la banca com de les energètiques.

 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Els petits accionistes del "Popular" troben una via de compensació en el procés penal, després que la Justícia recolzés la postura d'ADICAE
imagen

Com ja va assenyalar en el seu moment l'associació, que exerceix d'acusació en el procés penal, la "cridanera" exempció de responsabilitat que en el pla civil el TJUE va establir per al Santander enfront dels afectats pel Popular no és aplicable a l'àmbit penal ni al procés que se segueix en l'Audiència Nacional, en el qual l'Associació agrupa més de 3.000 petits estalviadors-accionistes.

 

Barcelona, 26 de juliol de 2022. ADICAE aclama l'acte del Jutjat Central d'Instrucció número 004 de Madrid, en el qual, s'accepten les al·legacions que l'associació va presentar després de la sentència del 5 de maig de Tribunal Suprem de Justícia (TJUE).

En aquesta sentència, el TJUE s'oposava al fet que les persones consumidores, que van adquirir accions del "Popular" abans de la seva resolució, poguessin exigir responsabilitats al Santander per la informació continguda en la publicitat del seu fullet, o fins i tot, exercir una acció de nul·litat de contracte de subscripció d'aquestes accions, la qual cosa donaria lloc a la restitució de les quantitats invertides i dels seus interessos.

Per a aconseguir que aquests petits estalviadors-accionistes recuperessin la inversió, més de 3.000 que ADICAE reuneix i representa, l'associació va formular al jutge un text amb al·legacions, que es vertebrava en l'evident responsabilitat civil subsidiària del Banc Santander.

Així ho argumentava l'associació: "En aquest sentit, hem de recalcar que atesa l'excepcionalitat manifestada pel mateix tribunal ha de ser objecte d'interpretació (per excepcional) restrictiva les consideracions d'aquest i, per tant, els supòsits que no es reflecteixen no són oposats al dret de la unió. És a dir, en cas que l'adquisició d'aquestes accions no fora en l'OPS, que fossin adquirides en el mercat secundari de valors, sí que hauria d'entendre's que és possible aquesta demanda de rescabalament d'aquestes quantitats".

Amb aquestes dades sobre la taula, el jutge instructor del cas, José Luis Calama, ha considerat que dins del procediment penal “no resulta aplicable la sentència del TJUE”, en la qual es va basar la defensa del Santander.

Així mateix, el jutge discrepa amb la postura d'aquest: “A efectes dialèctics, dissentim "ad integrum" de tal pretensió tenint en compte que en aquest procediment penal, al nostre judici, no resulta aplicable la sentència del TJUE”.

Per tant, aquests petits estalviadors-accionistes han trobat en la via penal una fórmula per a poder rescabalar el greuge ocasionat per la compra d'accions del Banc Popular, via en la qual ADICAE continua defensant als consumidors petits estalviadors-accionistes que continuen sumant-se al procés.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

 
La banca fa front a Calviño i aconsegueix dilatar el procés d'aprovació del nou impost
imagen

Tal com s'havia comprovat des de l'anunci del nou impost pel President del Govern, tota la banca i totes les seves institucions, inclòs el BCE de De Guindos., s'oposen a qualsevol impost especial per a la banca amenaçant amb “grans mals al sistema financer espanyol”.

Les persones consumidores, que mai han estat consultades pel Ministeri d'Economia, consideren que seria una lamentable decisió retrocedir en aquesta qüestió per la pressió del lobby bancari.

Barcelona, 22 de juliol de 2022. El que tots donin per descomptat que l'Estat Espanyol no té institucions que garanteixin que es compleix la Llei respecte al tracte als usuaris bancaris posa en qüestió el mateix Estat de Dret.

Avui la ministra d'Assumptes Econòmics s'ha reunit amb les entitats financeres i les seves patronals per a exposar com serà l'impost a la banca, amb el qual s'estima recaptar 1.500 milions d'euros. AICEC-ADICAE reclama que la ministra Calviño expliqui als consumidors i els seus legítims representants els termes del seu “diàleg” amb la banca i les seves perspectives concretes sobre l'impost.

Per al president d'ADICAE Manuel Pardos, a la reunió amb tot el lobby bancari pot aplicar-se-li el mantra llatí de “la muntanya va parir un ridícul ratolí”. Més encara, els al·legats de “confiança” de la representant del Govern a la "voluntat" d'una banca que ja ha manifestat per terra, mar i aire la seva oposició a aquest i a qualsevol impost o taxa, i la trajectòria de la qual no es compadeix amb un tracte just als consumidors resulten summament preocupants, i requereixen informació i aclariment sobre el gravamen respecte de la definició del qual Calviño ha remès a una pròxima proposició de llei que pot prolongar-se indefinidament i finalment quedar en res.

"Nadia Calviño mai s'ha reunit amb els consumidors. No obstant això, Ribera per a abordar el també anunciat impost a les elèctriques, si ho ha fet. Encara que no ha estat útil per a res, perquè després tolera que el president d'Iberdrola insulti als consumidors", remarca Manuel Pardos, president d'AICEC-ADICAE.

També es recorda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) i al Banc d'Espanya (BdE) que tenen les suficients competències i obligacions per a supervisar que no es traslladi els costos als usuaris. 

Per a donar aquestes garanties als usuaris AICEC-ADICAE crearà l'observatori del compliment contra qualsevol frau dels nous impostos temporals.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE considera que la pujada de tipus d'interès del BCE és més un suport a la banca que una mesura contra la inflació
imagen

El lobby bancari i financer aconsegueix una pujada major dels tipus oficials a Europa conforme als seus interessos

AICEC-ADICAE adverteix als consumidors perquè no es deixin portar per la campanya de missatges especulatius que els indueixin a prendre decisions no ben informades sobre contractació o canvis en hipoteques

 

Barcelona, 21 de juliol de 2022. L'Associació destaca que la banca ja s'havia avançat a pujar les hipoteques i forçant a l'Euríbor fins més de l'1% en què està situat avui. D'aquesta manera, i amb el tipus oficial del BCE en el 0% fins ara, la banca i els serveis financers demostren que no li agraden els tipus d'interès negatius ni baixos, i per això faran pressió per a una pujada que el BCE no ha de compassar als seus interessos.

En opinió d’AICEC-ADICAE, a més, l'increment del tipus oficial del BCE respon més a la mateixa pressió i interessos d'una banca que aspira a ampliar els seus marges i continuar cobrint els seus balanços que a una efectiva mesura de control de la inflació.

Segons ha recordat el President d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, "molt possiblement veurem tota una intensa campanya comercial de la banca per a instar les persones consumidores a contractar ja i amb urgència, sota l'especulatiu missatge que els tipus pujaran més, i per a portar als actuals hipotecats als productes (fix o variable) que en major mesura interessi al banc", qui ha afegit que "encara que segons hi ha pronòstic de què la pujada de tipus baixi la contractació d'hipoteques, l'actual situació de greus problemes de rendes familiars obre la porta a campanyes de "crèdit fàcil", personal i al consum que també es veuran encarits"

Per això s’insta als consumidors a no deixar-se portar per missatges especulatius que els impulsin irracionalment a contractar una hipoteca abans que pugui haver-hi més pujades de tipus, així com a valorar amb deteniment possibles "ofertes" per a passar les seves hipoteques variables contractades a hipoteques fixes. En tots dos casos la cautela en relacionar-se amb la banca ha de ser el punt de partida, i la informació exhaustiva sobre les decisions a prendre resulta clau.

D'altra banda, l'Associació dona suport a l'anunci del BCE de vigilància sobre les condicions de finançament de les entitats de crèdit perquè, especialment respecte de les hipoteques, no pertorbin la política monetària més encara a Espanya després de l'experiència de la bombolla. D'igual forma s'ha valorat positivament que el BCE, malgrat la lluita contra inflació, mantingui el suport als països del sud enfront de potencials desequilibris de la prima de risc.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE apel·la davant el Suprem el plantejament de qüestions prejudicials al TJUE per les clàusules sol
imagen

L'Associació ha presentat un recurs en entendre que l'Alt Tribunal furta el necessari dret del tribunal europeu en conèixer els antecedents legals, jurisprudencials i processals espanyols respecte a les qüestions elevades a la UE

ADICAE compareixerà davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Barcelona, 14 de juliol de 2022. Després que el passat 4 de juliol el Tribunal Suprem decidís, en contra del criteri d’ADICAE i de la Fiscalia, elevar dues qüestions al Tribunal de Justícia de la Unió (TJUE) sobre la macrodemanda d'ADICAE per les clàusules sòl en préstecs hipotecaris, l'Associació ha interposat un recurs de reposició enfront de l'esbiaixada fórmula emprada per a consultar a la Unió Europea uns aspectes ja resolts en la jurisprudència nacional i comunitària.

No en va, l'associació va qualificar de vergonyosa la decisió del Suprem, pel fet que l'abusivitat d'aquestes clàusules ja ha estat confirmada i resolta per diverses instàncies judicials, inclosa l'europea.

Contràriament al que s'estableix en l'article 94 del Reglament del TJUE, que determina que en plantejar una qüestió prejudicial s'han d'exposar, a més de les disposicions nacionals que puguin ser aplicables a l'assumpte, la jurisprudència nacional pertinent, al Suprem ha presentat dues preguntes al Tribunal Europeu sense fer referència explícita, com l'obliga la norma i va sol·licitar ADICAE, a resolucions claus sobre aquest tema.

Les mateixes que l'associació va assenyalar en les seves al·legacions i entre les quals resulten claus diverses sentències i actuacions en els quals ja va rebutjar de manera inapel·lable els plantejaments de la banca i aclarint l'abast de l'acció col·lectiva dels consumidors.

Per això, i enfront de la indefensió que aquestes posicions suposen per a les persones consumidores, ADICAE, sense esperar a la seva personació en el TJUE i sense rendir-se davant aquest nou retard en resolució de les clàusules sòl, ha iniciat accions judicials, com l'assenyalada i altres de caràcter extrajudicial, en defensa dels interessos i drets dels consumidors davant un cas que podria derivar, com va apuntar l'Associació fa unes setmanes, en un ridícul més gran del Tribunal Suprem com a màxim òrgan judicial espanyol.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
AICEC-ADICAE reclama que els beneficis dels impostos a la banca i a les energètiques anunciats per Sánchez repercuteixin íntegrament en les polítiques cap als consumidors i usuaris
imagen

El president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos assegura que: "La banca té un deute, almenys moral, amb els consumidors i usuaris, ja que ens deu 58.000 milions de la crisi anterior"

Barcelona, 12 de juliol de 2022. AICEC-ADICAE valora molt positivament aquestes mesures, tan esperades pels consumidors i ciutadans, sempre que transcendeixin directament als consumidors, que es veuen perjudicats greument per la pujada de tipus i de l'Euríbor, i pels danys insuportables a totes les persones consumidores per les tarifes elèctriques. En tots dos casos, ens trobem amb la paradoxa que la banca i les energètiques pugen substancialment els seus beneficis a costa dels mals causats, sense compensar de cap forma els mateixos.

Al final del dia d'ahir la borsa va baixar un 0,62% i avui es troba pràcticament en la mateixa situació. Aquest descens es deu als temors manifestats per diversos sectors. Ara les xifres de la borsa se situen en petites pèrdues, encara que poden fins i tot superar-se en els pròxims dies més enllà dels interessos especulatius.

Segons ha manifestat el President d'AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, valorant l'impacte d'aquests impostos (estimats anualment en 1.500 milions per la banca i 2.000 per les energètiques, durant dos anys) "els resultats habituals dels impostos signifiquen una quantitat mínima dels beneficis de tots dos sectors, que en aquests moments de greu crisi econòmica encara són més grans. Així, les principals elèctriques van adquirir uns beneficis nets en 2011 d'11.054 milions d'euros (un 226% més que en 2020), mentre que la banca cotitzada (els 6 principals grups bancaris) va elevar el seu benefici el passat any a 21.795 milions d'euros (el més gran des de l'anterior crisi). Números enfront dels quals els impostos plantejats suposen entorn del 10% dels beneficis anuals conjunts.

Manuel Pardos ha afegit al respecte que "la banca té amb les persones consumidores i usuaris un deute almenys moral, donat que deu 58.000 milions de la crisi anterior. Ni l'actual Govern ni ningú es van preocupar que es torni aquells diners, però aquesta petita contribució a l'interès general i a la societat sobre els grans beneficis de la banca de cap manera suposen un problema pel seu balanç i funcionament normal".

Respecte a les energètiques, va valorar els "superbeneficis" "pel greu mal que estan causant a tots els consumidors i amenacen en fer-ho encara més i doblement: per si mateixos, en la impossible factura de la llum, i pel seu caràcter decisiu per a l'aberrant inflació que patim".

Finalment, ha anunciat que "ADICAE, com ha demostrat sempre, vigilarà amb totes les seves forces el fet que la banca tracti de, amb les comissions arbitràries i no regulades actuals, compensar aquestes insignificants xifres en els seus balanços".

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE crida als afectats pel tancament de 2gether a no renunciar als seus drets i a organitzar-se per a reclamar una solució global i àgil.
imagen

Els Serveis Jurídics de ADICAE estan valorant la millor via d'actuació per a la recuperació dels estalvis.

ADICAE apunta a la creació urgent d'un Fons de Garantia que respongui als problemes i riscos que, com en el cas 2gether, la falta de regulació d'una activitat clarament financera genera entre centenars de milers de persones consumidores.

Barcelona, 8 de juliol de 2022. Com ja va succeir en el cas de Fòrum i Afinsa, i al marge de les diferències amb l'actual situació de tancament de la plataforma 2gether, la manca de regulació eficaç i control sobre una activitat clarament financera i en extensió creixent ha generat un nou escàndol a l'estalvi-inversió dels consumidors espanyols.

D'aquesta manera, el tancament de la plataforma espanyola 2gether ha deixat a milers de petits estalviadors desemparats i sense poder recuperar les seves inversions.

A diferència de l'operativa dels fons d'inversió, on els actius poden ser traslladats a una altra gestora en qualsevol situació, les criptomonedes funcionen amb 'blockchain' i si estan dipositades en una "gestora" és necessari que la mateixa autoritzi amb els seus codis qualsevol moviment o traspàs. Per això ADICAE reclamarà a 2gether que faci possible de manera urgent aquesta operativa.

D'una banda, i mentre l'associació determina i analitza les vies d'actuació a seguir amb els afectats, recorda a tots ells la conveniència de recopilar els contractes i justificants de les operacions realitzades amb 2gether, i habilitarà una plataforma en línia per a oferir les recomanacions oportunes als afectats, recaptar tota la informació possible i organitzar-los per a impulsar una solució àgil a la situació generada.

A més, ADICAE considera inacceptables les "amenaces" de 2gether en relació amb l'aplicació de "càrrecs de gestió" i altres per la liquidació dels comptes dels clients, que apunten a un interès explícit en què els consumidors afectats procedeixin a la venda dels seus criptoactius de manera precipitada i amb el risc de renúncia il·legítima als seus drets.

D'altra banda, l'associació reclama amb màxima urgència a la UE i al Govern la necessitat de legislar la regulació de les criptomonedes.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

 
Manuel Pardos, president d'ADICAE: "El Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa amb el tema de les clàusules sòl"
imagen

ADICAE compareixerà en el TJUE per a destacar els arguments, ja traslladats al Suprem i recolzats per la Fiscalia, en contra de la necessitat que la UE es pronunciï sobre aspectes ja reiteradament aclarits

ADICAE considera l'elevació de qüestions prejudicials en aquest cas com una "puntada cap endavant" i un risc clar que l'Alt Tribunal Espanyol incorri en una posició de "ridícul jurídic" i de posicionament palmari en contra de l'acció col·lectiva dels consumidors i de defensa dels interessos del sector bancari.

Barcelona, 4 de juliol de 2022. La vergonyosa resolució de la Sala Civil del Tribunal Suprem, després de més de 12 d'anys de la macrodemanda d’ADICAE pels "sòls" hipotecaris, amb dues resolucions favorables en primera i segona instància i amb milions de persones consumidores embardissats encara en els tribunals a tots els nivells, ha defraudat, com a mínim, la meitat del que els tribunals ordinaris van reconeixent als usuaris per l'abús de les clàusules sòl (amb costes per a les entitats condemnades)…

Després d'haver deixat a milions de consumidors, petits professionals i empresaris sense cap solució i, per tant, defraudats en els seus legítims interessos, La Sala Primera del Suprem dona una puntada cap endavant per a eludir la seva responsabilitat, traslladant la responsabilitat al ple del suprem, retornant de manera lamentable l'assumpte als primers dies de la contractació.

En Roda de Premsa ADICAE ha destacat, en paraules del seu president Manuel Pardos, que "el Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa". I afegeix que "aquest tipus de resolucions manifesten un biaix institucional antiquat quant a postulats".

En relació amb la banca Pardos va afirmar que "la banca espanyola, per aquests actes, no pot tenir la confiança dels seus clients, ni de la ciutadania, ni de la Justícia".

També Pardos va anunciar que l'associació acudirà a totes les institucions que faci falta, des de la primera fins a l'última. "No ens tallarem a treure-li els colors a qualsevol amb la finalitat que es respectin els drets dels consumidors".

La posició del Suprem resulta com menys cridanera, almenys per tres raons.

Per una part les preguntes que formula són esbiaixades, malgrat que ja tenen resposta reiterada i consolidada, i busquen trobar la resposta desitjada pel mateix tribunal (la impossibilitat de dotar d'eficàcia a l'acció col·lectiva), una cosa impròpia d'un òrgan d'última instància com el suprem.

D'altra banda, i contràriament al que requereix el plantejament de qüestions prejudicials, el Suprem no sols no ressenya la seva pròpia jurisprudència referent a les qüestions que suscita, sinó que l'omet amb el clar ànim de trobar una "falsa" justificació externa a modificar el ja sentenciat fins a l'avorriment.

Finalment, l'Alt Tribunal omet (només pot entendre's que de manera deliberada) les previsions de la legislació europea ja en vigor (la directiva d'accions de representació), enfront de la qual les mateixes preguntes del TS suposen un atac directe.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

 
El Banc Sabadell haurà de retornar les "despeses hipotecàries" a tots els usuaris que van signar hipoteques amb el banc Atlàntic
imagen

L'Audiència Provincial d'Alacant dona la raó a ADICAE i declara la nul·litat de les despeses hipotecàries per ser considerats abusius. A més l'entitat es veu obligada a restituir totes les quantitats cobrades indegudament a tots els usuaris que van subscriure hipoteques amb l'antic banc Atlàntic.

Barcelona, 1 de juliol de 2022. De nou la Justícia dona la raó a ADICAE i condemna a un banc a haver de retornar a tots els usuaris aquelles quantitats cobrades de més en concepte de despeses hipotecàries, i no sols als qui es van sumar a l'acció col·lectiva iniciada per ADICAE.

D'aquesta manera, ADICAE qualifica aquesta resolució d'un altre assoliment de l'acció col·lectiva, un dels senyals d'identitat de l'associació, i es posa a la disposició de tots els afectats del ja extint Banc Atlàntic (absorbit pel Sabadell) per a tramitar l'aplicació d'aquesta sentència.

En aquesta ocasió la secció vuitena de l'Audiència Provincial d'Alacant ha obligat el Banc Sabadell a restituir les quantitats cobrades indegudament a aquells usuaris que van subscriure préstecs hipotecaris amb l'antic banc Atlàntic.

És necessari recordar que el 21 de desembre de 2003 el Banc Sabadell va adquirir el Banc Atlàntic per 1.500 milions d'euros. I el 30 de juny de 2004 va reorganitzar el seu negoci i va crear la marca SabadellAtlántico.

L'associació ha dut a terme accions judicials col·lectives per les anomenades “despeses hipotecàries” contra 101 entitats bancàries en tota Espanya, buscant la restitució dels drets i quantitats indegudament pagades per milions d'hipotecats.

Encara ADICAE es troba a l'espera del pronunciament del Tribunal Suprem sobre la macrodemanda de les clàusules sòl. Després que l'associació presentés les seves al·legacions en els deu dies hàbils que va atorgar el Tribunal.

Pot consultar més detalls sobre la sentència aquí.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email