ADICAE crida als afectats pel tancament de 2gether a no renunciar als seus drets i a organitzar-se per a reclamar una solució global i àgil.
imagen

Els Serveis Jurídics de ADICAE estan valorant la millor via d'actuació per a la recuperació dels estalvis.

ADICAE apunta a la creació urgent d'un Fons de Garantia que respongui als problemes i riscos que, com en el cas 2gether, la falta de regulació d'una activitat clarament financera genera entre centenars de milers de persones consumidores.

Barcelona, 8 de juliol de 2022. Com ja va succeir en el cas de Fòrum i Afinsa, i al marge de les diferències amb l'actual situació de tancament de la plataforma 2gether, la manca de regulació eficaç i control sobre una activitat clarament financera i en extensió creixent ha generat un nou escàndol a l'estalvi-inversió dels consumidors espanyols.

D'aquesta manera, el tancament de la plataforma espanyola 2gether ha deixat a milers de petits estalviadors desemparats i sense poder recuperar les seves inversions.

A diferència de l'operativa dels fons d'inversió, on els actius poden ser traslladats a una altra gestora en qualsevol situació, les criptomonedes funcionen amb 'blockchain' i si estan dipositades en una "gestora" és necessari que la mateixa autoritzi amb els seus codis qualsevol moviment o traspàs. Per això ADICAE reclamarà a 2gether que faci possible de manera urgent aquesta operativa.

D'una banda, i mentre l'associació determina i analitza les vies d'actuació a seguir amb els afectats, recorda a tots ells la conveniència de recopilar els contractes i justificants de les operacions realitzades amb 2gether, i habilitarà una plataforma en línia per a oferir les recomanacions oportunes als afectats, recaptar tota la informació possible i organitzar-los per a impulsar una solució àgil a la situació generada.

A més, ADICAE considera inacceptables les "amenaces" de 2gether en relació amb l'aplicació de "càrrecs de gestió" i altres per la liquidació dels comptes dels clients, que apunten a un interès explícit en què els consumidors afectats procedeixin a la venda dels seus criptoactius de manera precipitada i amb el risc de renúncia il·legítima als seus drets.

D'altra banda, l'associació reclama amb màxima urgència a la UE i al Govern la necessitat de legislar la regulació de les criptomonedes.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email