ADICAE crida als afectats pel tancament de 2gether a no renunciar als seus drets i a organitzar-se per a reclamar una solució global i àgil.
imagen

Els Serveis Jurídics de ADICAE estan valorant la millor via d'actuació per a la recuperació dels estalvis.

ADICAE apunta a la creació urgent d'un Fons de Garantia que respongui als problemes i riscos que, com en el cas 2gether, la falta de regulació d'una activitat clarament financera genera entre centenars de milers de persones consumidores.

Barcelona, 8 de juliol de 2022. Com ja va succeir en el cas de Fòrum i Afinsa, i al marge de les diferències amb l'actual situació de tancament de la plataforma 2gether, la manca de regulació eficaç i control sobre una activitat clarament financera i en extensió creixent ha generat un nou escàndol a l'estalvi-inversió dels consumidors espanyols.

D'aquesta manera, el tancament de la plataforma espanyola 2gether ha deixat a milers de petits estalviadors desemparats i sense poder recuperar les seves inversions.

A diferència de l'operativa dels fons d'inversió, on els actius poden ser traslladats a una altra gestora en qualsevol situació, les criptomonedes funcionen amb 'blockchain' i si estan dipositades en una "gestora" és necessari que la mateixa autoritzi amb els seus codis qualsevol moviment o traspàs. Per això ADICAE reclamarà a 2gether que faci possible de manera urgent aquesta operativa.

D'una banda, i mentre l'associació determina i analitza les vies d'actuació a seguir amb els afectats, recorda a tots ells la conveniència de recopilar els contractes i justificants de les operacions realitzades amb 2gether, i habilitarà una plataforma en línia per a oferir les recomanacions oportunes als afectats, recaptar tota la informació possible i organitzar-los per a impulsar una solució àgil a la situació generada.

A més, ADICAE considera inacceptables les "amenaces" de 2gether en relació amb l'aplicació de "càrrecs de gestió" i altres per la liquidació dels comptes dels clients, que apunten a un interès explícit en què els consumidors afectats procedeixin a la venda dels seus criptoactius de manera precipitada i amb el risc de renúncia il·legítima als seus drets.

D'altra banda, l'associació reclama amb màxima urgència a la UE i al Govern la necessitat de legislar la regulació de les criptomonedes.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

28-12-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas. Ponente Marta

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Black Friday Carpa
35è Aniversari d'ADICAE
Programa del 35è Aniversari d'ADICAE
El 28 de novembre ADICAE celebra el 35è aniversari de la seva constitució.
Xerrada sobre els drets energètics
ADICAE REIVINDICA UNA REMUNERACIÓ JUSTA I UNA BATERIA DE PROPOSTES PER MILLORAR LA CULTURA DE L'ESTALVI DELS CONSUMIDORS

Actualment hi ha 283 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email