El Banc Sabadell haurà de retornar les "despeses hipotecàries" a tots els usuaris que van signar hipoteques amb el banc Atlàntic
imagen

L'Audiència Provincial d'Alacant dona la raó a ADICAE i declara la nul·litat de les despeses hipotecàries per ser considerats abusius. A més l'entitat es veu obligada a restituir totes les quantitats cobrades indegudament a tots els usuaris que van subscriure hipoteques amb l'antic banc Atlàntic.

Barcelona, 1 de juliol de 2022. De nou la Justícia dona la raó a ADICAE i condemna a un banc a haver de retornar a tots els usuaris aquelles quantitats cobrades de més en concepte de despeses hipotecàries, i no sols als qui es van sumar a l'acció col·lectiva iniciada per ADICAE.

D'aquesta manera, ADICAE qualifica aquesta resolució d'un altre assoliment de l'acció col·lectiva, un dels senyals d'identitat de l'associació, i es posa a la disposició de tots els afectats del ja extint Banc Atlàntic (absorbit pel Sabadell) per a tramitar l'aplicació d'aquesta sentència.

En aquesta ocasió la secció vuitena de l'Audiència Provincial d'Alacant ha obligat el Banc Sabadell a restituir les quantitats cobrades indegudament a aquells usuaris que van subscriure préstecs hipotecaris amb l'antic banc Atlàntic.

És necessari recordar que el 21 de desembre de 2003 el Banc Sabadell va adquirir el Banc Atlàntic per 1.500 milions d'euros. I el 30 de juny de 2004 va reorganitzar el seu negoci i va crear la marca SabadellAtlántico.

L'associació ha dut a terme accions judicials col·lectives per les anomenades “despeses hipotecàries” contra 101 entitats bancàries en tota Espanya, buscant la restitució dels drets i quantitats indegudament pagades per milions d'hipotecats.

Encara ADICAE es troba a l'espera del pronunciament del Tribunal Suprem sobre la macrodemanda de les clàusules sòl. Després que l'associació presentés les seves al·legacions en els deu dies hàbils que va atorgar el Tribunal.

Pot consultar més detalls sobre la sentència aquí.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email