Els petits accionistes del "Popular" troben una via de compensació en el procés penal, després que la Justícia recolzés la postura d'ADICAE
imagen

Com ja va assenyalar en el seu moment l'associació, que exerceix d'acusació en el procés penal, la "cridanera" exempció de responsabilitat que en el pla civil el TJUE va establir per al Santander enfront dels afectats pel Popular no és aplicable a l'àmbit penal ni al procés que se segueix en l'Audiència Nacional, en el qual l'Associació agrupa més de 3.000 petits estalviadors-accionistes.

 

Barcelona, 26 de juliol de 2022. ADICAE aclama l'acte del Jutjat Central d'Instrucció número 004 de Madrid, en el qual, s'accepten les al·legacions que l'associació va presentar després de la sentència del 5 de maig de Tribunal Suprem de Justícia (TJUE).

En aquesta sentència, el TJUE s'oposava al fet que les persones consumidores, que van adquirir accions del "Popular" abans de la seva resolució, poguessin exigir responsabilitats al Santander per la informació continguda en la publicitat del seu fullet, o fins i tot, exercir una acció de nul·litat de contracte de subscripció d'aquestes accions, la qual cosa donaria lloc a la restitució de les quantitats invertides i dels seus interessos.

Per a aconseguir que aquests petits estalviadors-accionistes recuperessin la inversió, més de 3.000 que ADICAE reuneix i representa, l'associació va formular al jutge un text amb al·legacions, que es vertebrava en l'evident responsabilitat civil subsidiària del Banc Santander.

Així ho argumentava l'associació: "En aquest sentit, hem de recalcar que atesa l'excepcionalitat manifestada pel mateix tribunal ha de ser objecte d'interpretació (per excepcional) restrictiva les consideracions d'aquest i, per tant, els supòsits que no es reflecteixen no són oposats al dret de la unió. És a dir, en cas que l'adquisició d'aquestes accions no fora en l'OPS, que fossin adquirides en el mercat secundari de valors, sí que hauria d'entendre's que és possible aquesta demanda de rescabalament d'aquestes quantitats".

Amb aquestes dades sobre la taula, el jutge instructor del cas, José Luis Calama, ha considerat que dins del procediment penal “no resulta aplicable la sentència del TJUE”, en la qual es va basar la defensa del Santander.

Així mateix, el jutge discrepa amb la postura d'aquest: “A efectes dialèctics, dissentim "ad integrum" de tal pretensió tenint en compte que en aquest procediment penal, al nostre judici, no resulta aplicable la sentència del TJUE”.

Per tant, aquests petits estalviadors-accionistes han trobat en la via penal una fórmula per a poder rescabalar el greuge ocasionat per la compra d'accions del Banc Popular, via en la qual ADICAE continua defensant als consumidors petits estalviadors-accionistes que continuen sumant-se al procés.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email