ADICAE apel·la davant el Suprem el plantejament de qüestions prejudicials al TJUE per les clàusules sol
imagen

L'Associació ha presentat un recurs en entendre que l'Alt Tribunal furta el necessari dret del tribunal europeu en conèixer els antecedents legals, jurisprudencials i processals espanyols respecte a les qüestions elevades a la UE

ADICAE compareixerà davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Barcelona, 14 de juliol de 2022. Després que el passat 4 de juliol el Tribunal Suprem decidís, en contra del criteri d’ADICAE i de la Fiscalia, elevar dues qüestions al Tribunal de Justícia de la Unió (TJUE) sobre la macrodemanda d'ADICAE per les clàusules sòl en préstecs hipotecaris, l'Associació ha interposat un recurs de reposició enfront de l'esbiaixada fórmula emprada per a consultar a la Unió Europea uns aspectes ja resolts en la jurisprudència nacional i comunitària.

No en va, l'associació va qualificar de vergonyosa la decisió del Suprem, pel fet que l'abusivitat d'aquestes clàusules ja ha estat confirmada i resolta per diverses instàncies judicials, inclosa l'europea.

Contràriament al que s'estableix en l'article 94 del Reglament del TJUE, que determina que en plantejar una qüestió prejudicial s'han d'exposar, a més de les disposicions nacionals que puguin ser aplicables a l'assumpte, la jurisprudència nacional pertinent, al Suprem ha presentat dues preguntes al Tribunal Europeu sense fer referència explícita, com l'obliga la norma i va sol·licitar ADICAE, a resolucions claus sobre aquest tema.

Les mateixes que l'associació va assenyalar en les seves al·legacions i entre les quals resulten claus diverses sentències i actuacions en els quals ja va rebutjar de manera inapel·lable els plantejaments de la banca i aclarint l'abast de l'acció col·lectiva dels consumidors.

Per això, i enfront de la indefensió que aquestes posicions suposen per a les persones consumidores, ADICAE, sense esperar a la seva personació en el TJUE i sense rendir-se davant aquest nou retard en resolució de les clàusules sòl, ha iniciat accions judicials, com l'assenyalada i altres de caràcter extrajudicial, en defensa dels interessos i drets dels consumidors davant un cas que podria derivar, com va apuntar l'Associació fa unes setmanes, en un ridícul més gran del Tribunal Suprem com a màxim òrgan judicial espanyol.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email