AICEC-ADICAE reclama que els beneficis dels impostos a la banca i a les energètiques anunciats per Sánchez repercuteixin íntegrament en les polítiques cap als consumidors i usuaris
imagen

El president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos assegura que: "La banca té un deute, almenys moral, amb els consumidors i usuaris, ja que ens deu 58.000 milions de la crisi anterior"

Barcelona, 12 de juliol de 2022. AICEC-ADICAE valora molt positivament aquestes mesures, tan esperades pels consumidors i ciutadans, sempre que transcendeixin directament als consumidors, que es veuen perjudicats greument per la pujada de tipus i de l'Euríbor, i pels danys insuportables a totes les persones consumidores per les tarifes elèctriques. En tots dos casos, ens trobem amb la paradoxa que la banca i les energètiques pugen substancialment els seus beneficis a costa dels mals causats, sense compensar de cap forma els mateixos.

Al final del dia d'ahir la borsa va baixar un 0,62% i avui es troba pràcticament en la mateixa situació. Aquest descens es deu als temors manifestats per diversos sectors. Ara les xifres de la borsa se situen en petites pèrdues, encara que poden fins i tot superar-se en els pròxims dies més enllà dels interessos especulatius.

Segons ha manifestat el President d'AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, valorant l'impacte d'aquests impostos (estimats anualment en 1.500 milions per la banca i 2.000 per les energètiques, durant dos anys) "els resultats habituals dels impostos signifiquen una quantitat mínima dels beneficis de tots dos sectors, que en aquests moments de greu crisi econòmica encara són més grans. Així, les principals elèctriques van adquirir uns beneficis nets en 2011 d'11.054 milions d'euros (un 226% més que en 2020), mentre que la banca cotitzada (els 6 principals grups bancaris) va elevar el seu benefici el passat any a 21.795 milions d'euros (el més gran des de l'anterior crisi). Números enfront dels quals els impostos plantejats suposen entorn del 10% dels beneficis anuals conjunts.

Manuel Pardos ha afegit al respecte que "la banca té amb les persones consumidores i usuaris un deute almenys moral, donat que deu 58.000 milions de la crisi anterior. Ni l'actual Govern ni ningú es van preocupar que es torni aquells diners, però aquesta petita contribució a l'interès general i a la societat sobre els grans beneficis de la banca de cap manera suposen un problema pel seu balanç i funcionament normal".

Respecte a les energètiques, va valorar els "superbeneficis" "pel greu mal que estan causant a tots els consumidors i amenacen en fer-ho encara més i doblement: per si mateixos, en la impossible factura de la llum, i pel seu caràcter decisiu per a l'aberrant inflació que patim".

Finalment, ha anunciat que "ADICAE, com ha demostrat sempre, vigilarà amb totes les seves forces el fet que la banca tracti de, amb les comissions arbitràries i no regulades actuals, compensar aquestes insignificants xifres en els seus balanços".

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email