ADICAE destaca la necessitat de regular les arbitràries comissions bancàries, base de l'impost presentat avui per a la banca
imagen

A més, l'Associació es dirigirà a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per a proposar les garanties necessàries per a les persones consumidores i que els costos de les mesures no repercuteixin als usuaris

 

Barcelona, 28 de juliol de 2022. Avui, PSOE i Unides Podem han registrat en el Congrés la proposició de llei per a l'aprovació de nous impost temporals i extraordinaris que van destinats a les entitats financeres i empreses energètiques.

ADICAE proposa una regulació de les arbitràries i abusives comissions com a element imprescindible per a l'aplicació de l'impost i de les degudes garanties de la no repercussió dels costos als usuaris.

Segons ha assenyalat el president d'ADICAE, Manuel Pardos, "Establir un impost que pren entre les seves referències clau les comissions quan estan es regeixen per la "llei del far west" sense abordar els abusos i arbitrarietat que caracteritzen a aquestes suposades "despeses repercutides" pot portar al trast el sentit de l'impost a la banca i facilitar en gran manera la seva il·legítima transmissió als consumidors".

A falta a més d'analitzar el contingut de la proposició de llei, ADICAE destaca la necessitat que els ingressos obtinguts en aplicació d'aquest impost (tant en el cas de la banca com de les energètiques) s'apliquin en benefici directe de les persones consumidores, els més greument perjudicats per la situació actual.

Per a aconseguir que els consumidors comptin amb la suficient seguretat i que els beneficis de la normativa es dirigeixin íntegrament als usuaris, l'associació es posarà en contacte amb tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per a oferir-los les seves propostes i solucions.

Adicae rebutja les amenaces que en matèria de restricció de crèdit i altres similars han començat a llançar entitats bancàries que estan declarant increments de beneficis de dos dígits, amb volums de milers de milions d'euros". Considera a més que aquesta actitud és un mal camí per al restabliment de la confiança perduda en els últims anys amb els innombrables conflictes i abusos massius sobre els consumidors.

Així mateix, ADICAE impulsarà un immediat Observatori específic dirigit a vigilar i evitar especialment possibles pràctiques de fraudulent trasllat del cost dels impostos a les persones consumidores, tant en el cas de la banca com de les energètiques.

 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email