ADICAE considera que la pujada de tipus d'interès del BCE és més un suport a la banca que una mesura contra la inflació
imagen

El lobby bancari i financer aconsegueix una pujada major dels tipus oficials a Europa conforme als seus interessos

AICEC-ADICAE adverteix als consumidors perquè no es deixin portar per la campanya de missatges especulatius que els indueixin a prendre decisions no ben informades sobre contractació o canvis en hipoteques

 

Barcelona, 21 de juliol de 2022. L'Associació destaca que la banca ja s'havia avançat a pujar les hipoteques i forçant a l'Euríbor fins més de l'1% en què està situat avui. D'aquesta manera, i amb el tipus oficial del BCE en el 0% fins ara, la banca i els serveis financers demostren que no li agraden els tipus d'interès negatius ni baixos, i per això faran pressió per a una pujada que el BCE no ha de compassar als seus interessos.

En opinió d’AICEC-ADICAE, a més, l'increment del tipus oficial del BCE respon més a la mateixa pressió i interessos d'una banca que aspira a ampliar els seus marges i continuar cobrint els seus balanços que a una efectiva mesura de control de la inflació.

Segons ha recordat el President d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, "molt possiblement veurem tota una intensa campanya comercial de la banca per a instar les persones consumidores a contractar ja i amb urgència, sota l'especulatiu missatge que els tipus pujaran més, i per a portar als actuals hipotecats als productes (fix o variable) que en major mesura interessi al banc", qui ha afegit que "encara que segons hi ha pronòstic de què la pujada de tipus baixi la contractació d'hipoteques, l'actual situació de greus problemes de rendes familiars obre la porta a campanyes de "crèdit fàcil", personal i al consum que també es veuran encarits"

Per això s’insta als consumidors a no deixar-se portar per missatges especulatius que els impulsin irracionalment a contractar una hipoteca abans que pugui haver-hi més pujades de tipus, així com a valorar amb deteniment possibles "ofertes" per a passar les seves hipoteques variables contractades a hipoteques fixes. En tots dos casos la cautela en relacionar-se amb la banca ha de ser el punt de partida, i la informació exhaustiva sobre les decisions a prendre resulta clau.

D'altra banda, l'Associació dona suport a l'anunci del BCE de vigilància sobre les condicions de finançament de les entitats de crèdit perquè, especialment respecte de les hipoteques, no pertorbin la política monetària més encara a Espanya després de l'experiència de la bombolla. D'igual forma s'ha valorat positivament que el BCE, malgrat la lluita contra inflació, mantingui el suport als països del sud enfront de potencials desequilibris de la prima de risc.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email