Manuel Pardos, president d'ADICAE: "El Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa amb el tema de les clàusules sòl"
imagen

ADICAE compareixerà en el TJUE per a destacar els arguments, ja traslladats al Suprem i recolzats per la Fiscalia, en contra de la necessitat que la UE es pronunciï sobre aspectes ja reiteradament aclarits

ADICAE considera l'elevació de qüestions prejudicials en aquest cas com una "puntada cap endavant" i un risc clar que l'Alt Tribunal Espanyol incorri en una posició de "ridícul jurídic" i de posicionament palmari en contra de l'acció col·lectiva dels consumidors i de defensa dels interessos del sector bancari.

Barcelona, 4 de juliol de 2022. La vergonyosa resolució de la Sala Civil del Tribunal Suprem, després de més de 12 d'anys de la macrodemanda d’ADICAE pels "sòls" hipotecaris, amb dues resolucions favorables en primera i segona instància i amb milions de persones consumidores embardissats encara en els tribunals a tots els nivells, ha defraudat, com a mínim, la meitat del que els tribunals ordinaris van reconeixent als usuaris per l'abús de les clàusules sòl (amb costes per a les entitats condemnades)…

Després d'haver deixat a milions de consumidors, petits professionals i empresaris sense cap solució i, per tant, defraudats en els seus legítims interessos, La Sala Primera del Suprem dona una puntada cap endavant per a eludir la seva responsabilitat, traslladant la responsabilitat al ple del suprem, retornant de manera lamentable l'assumpte als primers dies de la contractació.

En Roda de Premsa ADICAE ha destacat, en paraules del seu president Manuel Pardos, que "el Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa". I afegeix que "aquest tipus de resolucions manifesten un biaix institucional antiquat quant a postulats".

En relació amb la banca Pardos va afirmar que "la banca espanyola, per aquests actes, no pot tenir la confiança dels seus clients, ni de la ciutadania, ni de la Justícia".

També Pardos va anunciar que l'associació acudirà a totes les institucions que faci falta, des de la primera fins a l'última. "No ens tallarem a treure-li els colors a qualsevol amb la finalitat que es respectin els drets dels consumidors".

La posició del Suprem resulta com menys cridanera, almenys per tres raons.

Per una part les preguntes que formula són esbiaixades, malgrat que ja tenen resposta reiterada i consolidada, i busquen trobar la resposta desitjada pel mateix tribunal (la impossibilitat de dotar d'eficàcia a l'acció col·lectiva), una cosa impròpia d'un òrgan d'última instància com el suprem.

D'altra banda, i contràriament al que requereix el plantejament de qüestions prejudicials, el Suprem no sols no ressenya la seva pròpia jurisprudència referent a les qüestions que suscita, sinó que l'omet amb el clar ànim de trobar una "falsa" justificació externa a modificar el ja sentenciat fins a l'avorriment.

Finalment, l'Alt Tribunal omet (només pot entendre's que de manera deliberada) les previsions de la legislació europea ja en vigor (la directiva d'accions de representació), enfront de la qual les mateixes preguntes del TS suposen un atac directe.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email