Manuel Pardos, president d'ADICAE: "El Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa amb el tema de les clàusules sòl"
imagen

ADICAE compareixerà en el TJUE per a destacar els arguments, ja traslladats al Suprem i recolzats per la Fiscalia, en contra de la necessitat que la UE es pronunciï sobre aspectes ja reiteradament aclarits

ADICAE considera l'elevació de qüestions prejudicials en aquest cas com una "puntada cap endavant" i un risc clar que l'Alt Tribunal Espanyol incorri en una posició de "ridícul jurídic" i de posicionament palmari en contra de l'acció col·lectiva dels consumidors i de defensa dels interessos del sector bancari.

Barcelona, 4 de juliol de 2022. La vergonyosa resolució de la Sala Civil del Tribunal Suprem, després de més de 12 d'anys de la macrodemanda d’ADICAE pels "sòls" hipotecaris, amb dues resolucions favorables en primera i segona instància i amb milions de persones consumidores embardissats encara en els tribunals a tots els nivells, ha defraudat, com a mínim, la meitat del que els tribunals ordinaris van reconeixent als usuaris per l'abús de les clàusules sòl (amb costes per a les entitats condemnades)…

Després d'haver deixat a milions de consumidors, petits professionals i empresaris sense cap solució i, per tant, defraudats en els seus legítims interessos, La Sala Primera del Suprem dona una puntada cap endavant per a eludir la seva responsabilitat, traslladant la responsabilitat al ple del suprem, retornant de manera lamentable l'assumpte als primers dies de la contractació.

En Roda de Premsa ADICAE ha destacat, en paraules del seu president Manuel Pardos, que "el Tribunal Suprem farà el ridícul a Europa". I afegeix que "aquest tipus de resolucions manifesten un biaix institucional antiquat quant a postulats".

En relació amb la banca Pardos va afirmar que "la banca espanyola, per aquests actes, no pot tenir la confiança dels seus clients, ni de la ciutadania, ni de la Justícia".

També Pardos va anunciar que l'associació acudirà a totes les institucions que faci falta, des de la primera fins a l'última. "No ens tallarem a treure-li els colors a qualsevol amb la finalitat que es respectin els drets dels consumidors".

La posició del Suprem resulta com menys cridanera, almenys per tres raons.

Per una part les preguntes que formula són esbiaixades, malgrat que ja tenen resposta reiterada i consolidada, i busquen trobar la resposta desitjada pel mateix tribunal (la impossibilitat de dotar d'eficàcia a l'acció col·lectiva), una cosa impròpia d'un òrgan d'última instància com el suprem.

D'altra banda, i contràriament al que requereix el plantejament de qüestions prejudicials, el Suprem no sols no ressenya la seva pròpia jurisprudència referent a les qüestions que suscita, sinó que l'omet amb el clar ànim de trobar una "falsa" justificació externa a modificar el ja sentenciat fins a l'avorriment.

Finalment, l'Alt Tribunal omet (només pot entendre's que de manera deliberada) les previsions de la legislació europea ja en vigor (la directiva d'accions de representació), enfront de la qual les mateixes preguntes del TS suposen un atac directe.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

28-12-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas. Ponente Marta

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Black Friday Carpa
35è Aniversari d'ADICAE
Programa del 35è Aniversari d'ADICAE
El 28 de novembre ADICAE celebra el 35è aniversari de la seva constitució.
Xerrada sobre els drets energètics
ADICAE REIVINDICA UNA REMUNERACIÓ JUSTA I UNA BATERIA DE PROPOSTES PER MILLORAR LA CULTURA DE L'ESTALVI DELS CONSUMIDORS

Actualment hi ha 283 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email