Què són el Trashing, Phishing y Smishing?

A l'era digital, la protecció de la nostra identitat a internet és crucial. Els avenços tecnològics ens exposen a riscos cada cop més sofisticats.

Coneixerem algunes de les tàctiques que utilitzen els estafadors per obtenir informació personal i confidencial.

Trashing: és una tàctica que cerca informació confidencial a les deixalles d'una empresa o usuari. Els estafadors aconsegueixen aquestes dades de documents llençats a les escombraries, de factures o correus electrònics. Per això és important destruir adequadament qualsevol document que contingui informació personal.

Phishing: ha esdevingut la tàctica més comuna entre els estafadors. Consisteix en l'enviament de correus electrònics, missatges de text o trucades telefòniques falses per enganyar les persones i aconseguir informació confidencial. Els estafadors es fan passar per entitats o per persones conegudes, generant confiança. Mai no s'ha de proporcionar informació confidencial a través de canals no segurs.

Smishing: se centra en missatges de text o SMS. Els estafadors envien missatges fraudulents que poden contenir enllaços maliciosos o sol·licituds d'informació personal. Aquests missatges solen simular ser institucions bancàries, empreses conegudes o serveis per enganyar les persones. Per protegir-vos del smishing, és essencial desconfiar d'enllaços que no hàgim sol·licitat i verificar directament amb l'entitat abans de proporcionar informació personal.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email