Demanda col·lectiva relacionada amb les clàusules abusives per clàusules sòl

El proper 18 de gener del 2024, l'Advocada General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) emetrà la seva opinió sobre la demanda col·lectiva relacionada amb les clàusules abusives per clàusules sòl presentada per ADICAE contra 101 entitats bancàries espanyoles.


És important tenir en compte que aquestes opinions no són vinculants per al tribunal europeu i que la sentència final s'emetrà en una data posterior. Tot i això, és rellevant assenyalar que les conclusions solen alinear-se amb la decisió definitiva.


Recordem que el 2010, es van iniciar accions legals contra 45 entitats bancàries, estenent-se posteriorment a 101 entitats. Això va conduir a condemnes que van obligar els bancs a reemborsar les quantitats abonades.


És fonamental recordar que el Tribunal Suprem va confirmar l'abusivitat de les clàusules terra a causa de la seva manca de transparència material.


Des d'Aicec-Adicae estarem atents a qualsevol desenvolupament addicional i us mantindrem informats sobre qualsevol actualització relacionada.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email