Compte amb el vishing! Suplantació d'identitat a les entitats financeres.

Recentment, han sorgit una sèrie de trucades perilloses i van dirigides a consumidors de serveis bancaris. Aquest mètode d'estafa es coneix com a vishing, a través de trucades telefòniques els estafadors es fan passar per treballadors del banc per obtenir informació personal i bancària.


La forma d'actuar dels estafadors és a través d'un missatge de text informant la víctima sobre una transferència retinguda per motius de seguretat, sol·licitant verificar-la mitjançant un enllaç proporcionat al missatge. Aquest enllaç, a primera vista, pot semblar que ens porti a la web oficial del banc, però és fals i té com a objectiu robar les credencials d'accés dels usuaris.


Quan s'han introduït les dades, els estafadors fan una trucada telefònica fent-se passar per empleats de l'entitat. Utilitzen informació filtrada de la "Dark Web", o fins i tot a través d'atacs previs, per guanyar credibilitat i generar confiança en la trucada. En aquesta fase, intenten persuadir la víctima que han detectat moviments sospitosos al seu compte i sol·liciten dades addicionals, com ara informació de targetes bancàries, amb la suposada intenció d'anul·lar-les.


Cap entitat financera sol·licitarà informació confidencial, com ara contrasenyes o números de targetes, a través de missatges de text o trucades telefòniques no sol·licitades.


• Per evitar ser víctima d'aquesta estafa, és fonamental seguir algunes mesures de seguretat:


Desconfiar d'enllaços no sol·licitats: No feu clic a enllaços de missatges o correus electrònics no sol·licitats, especialment si sol·liciten informació confidencial.


Verificar l'autenticitat: Comunicar-se directament amb el banc a través dels canals oficials, en lloc de seguir enllaços o números de telèfon.


Protegir la teva informació personal: Evita compartir dades confidencials, com ara contrasenyes o números de targetes, tret que estiguis segur de l'autenticitat de la sol·licitud i del destinatari.


Comparteix amb altres persones: Ajuda a prevenir que caiguin en aquesta mena d'estafes.


Estigues alerta i protegeix les teves dades personals!



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email