15M. Dia mundial dels Drets dels Consumidors AICEC-ADICAE surt als carrers per a acostar a les persones consumidores tota la informació sobre els seus drets i impulsar les cinc normes clau que s'han d'aprovar aquest 2023
imagen

AICEC-ADICAE ha organitzat pel dia de les persones consumidores, un punt d’informació a Plaça Catalunya (Barcelona), per atendre les preocupacions de les persones consumidores.

 

L'Associació organitza a més un webinar aquest 16 de març per a analitzar l'impacte de la nova Llei del Mercat de Valors, la pròxima Autoritat de Defensa del Client Financer, l'Avantprojecte de Llei d'accions col·lectives, el projecte de Llei de Serveis d'atenció a la clientela i el pròxim Reial decret del Registre Estatal d'Associacions de Consumidors i Usuaris.


Barcelona, 14 de març de 2023. Aquest Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores que es commemora cada 15 de març, l’Associació sortirà al carrer amb un punt informatiu a Plaça Catalunya nº17 (Davant del Banc d’Espanya), amb l’objectiu de portar a les persones consumidores informació sobre els seus drets de consum.  

 

En aquesta ocasió, a més d'escoltar i resoldre els dubtes o suggeriments de les persones consumidores que s'acostin a aquests punts informatius, AICEC-ADICAE reivindicarà l'aprovació aquest 2023 de diverses normes clau per als consumidors: la creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer, la nova regulació de les accions col·lectives, la llei de serveis d'atenció al client i el projecte de Reial decret que regula el propi Registre d'Associacions de Consumidors, iniciatives legislatives fonamentals (al costat de la recentment aprovada Llei del Mercat de Valors) per a la protecció dels drets dels consumidors. Totes són reivindicacions històriques d’AICEC-ADICAE, que els aportarà als usuaris majors garanties en el consum, una defensa col·lectiva dels seus interessos o mecanismes més eficaços en les seves reclamacions, com s'aconseguirà a través de la figura de l'Autoritat de Defensa del Client Financer.

 

A més, durant el mes de març, AICEC-ADICAE proposa activitats relacionades amb la defensa dels drets de consum. Activitats que es podran seguir presencialment (Seu de Barcelona c/Creu dels Molers 13) o també de forma online com el taller de Banca Online del pròxim dijous 30 de març, on s'explicarà el funcionament d'aquest servei financer i també com prevenir els principals fraus en línia, degut a l’augment de casos en els últims mesos. 

 

Per aquestes qüestions i a més, pel context actual d’inflació i per tant l’augment desmesurat de preus (llum, carburants, hipoteques), AICEC-ADICAE fa una crida als consumidors a reivindicar els seus drets i a participar en aquests actes del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors.

El punt d'informació i atenció als consumidors aquest 15 de març serà:

- Barcelona: Plaça Catalunya, 17, davant del Banc d'Espanya. De 11:00h a 19:00h.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 685 919 242 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email