AICEC-ADICAE reivindica una educació financera amb enfocament de gènere en una xerrada-debat amb motiu del Dia Internacional de la Dona
imagen

 

La sessió, que té com a títol "Dones i educació financera: les claus per a l'empoderament econòmic", estarà impartida per la vicepresidenta d'AICEC-ADICAE i llicenciada en dret, María Jesús García Fábregas, i tindrà lloc dimarts, dia 2 de març a les 18h

El debat té com a objectiu posar en relleu les desigualtats de gènere en l'àmbit de l'educació financera i el seu impacte en l'empoderament econòmic de les dones

 

Barcelona, 23 de febrer de 2022. AICEC-ADICAE, associació de defensa dels drets de les persones consumidores, organitza una xerrada-debat dimarts, dia 2 de març a les 18h, per reivindicar la necessitat d'una educació financera amb enfocament de gènere.

La vicepresidenta d'AICEC-ADICAE i llicenciada en dret, María Jesús García, impartirà la sessió en què es parlarà de les claus de l'empoderament econòmic mitjançant una explicació de les causes i les possibles solucions per construir una educació financera que promogui la igualtat de gènere.

Els estudis demostren que existeix una desigualtat entre el nivell de coneixements financers de les dones i els homes i, un accés desigual a serveis financers bàsics, una situació que té un impacte directe en el seu procés d'empoderament econòmic.

Segons una enquesta realitzada l’any 2021 per AICEC-ADICAE, els treballadors i treballadores dels bancs es dirigeixen als homes en aproximadament el 30% dels casos quan parlen de productes financers complexos mentre que les dones s’han trobat amb més dificultats per accedir a crèdits.

El Banc Mundial (2017), ha assenyalat que de totes les persones al món que no tenen un compte bancari el 56% són dones i d’acord amb una enquesta de competències financeres (any 2016) portada a terme per l’OCDE-INFE (l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics i la Xarxa Internacional d’Educació Financera) i publicada pel Banc d’Espanya, a Espanya només un 50% de les dones responen correctament almenys a cinc de les set preguntes financeres plantejades, davant un 67% en el cas dels homes.

Els programes d'educació financera estan dissenyats i implementats sense perspectiva de gènere, no tenen en compte, per tant, les desigualtats estructurals entre homes i dones que fan que aquestes últimes es trobin en una situació de desavantatge.

En aquesta sessió, es debatrà sobre els processos que determinen aquestes desigualtats mostrant els resultats d'estudis sobre educació financera desenvolupats per institucions oficials, es reflexionarà sobre la situació de la dona i els processos que determinen les desigualtats en l'educació financera i coneixerem experiències d'altres països.

María Jesús García Fábregas, vicepresidenta AICEC-ADICAE i ponent de la xerrada: L’educació financera amb enfocament de gènere és necessària perquè les dones tenen un coneixement molt ample dels recursos econòmics que es necessiten i la seva distribució dins la nostra llar. Tenen molta responsabilitat i porten a terme tasques financeres que no són ni reconegudes ni es visibilitzen prou en comparació amb la situació dels homes.

Isabel Pons, Coordinadora d’AICEC-ADICAE: Una educació financera amb enfocament de gènere és una estratègia efectiva a l’hora de tractar les desigualtats estructurals a les quals s’enfronten les dones. En general, el nivell d’educació financera és baix en la societat, però en el cas de les dones, segons vàries enquestes portades a terme per diverses institucions, el nivell és encara més inferior i, les causes tenen molt a veure amb els procesos de socalització de gènere i la sobrecàrrega de treball, entre d’altres.

 

Lloc: Per videoconferència, inscripcions: https://bit.ly/DonesAICEC2022

Amb confirmació prèvia: seu d’AICEC-ADICAE (C/ Creu dels Molers, 13 - 08004)

Dia i hora: 2 de març de 2022 a les 18h

Contacte: comunicaciocat@adicae.net

Tlfn: 933.425.044

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email