Navega per Internet amb seguretat
imagen

El dia 8 de febrer se celebra el dia internacional de l'Internet segur, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de construir un espai d’Internet més segur i fiable. I és que cada cop hi ha més riscos al navegar per la xarxa a causa de les múltiples ciberestafes que es produeixen diàriament.

Primer de tot, per evitar-les cal saber de què parlem quan ens referim a ciberestafes. Podem definir-les com l'ús de dispositius digitals amb el fi de cometre activitats delinqüencials, com suplantació d'identitat, robatoris de contrasenyes i dades, estafes, segrestos digitals, entre d'altres. Dins dels fraus en línia trobem diferents tipus segons el mètode utilitzat.

Un dels principals mètodes és el Phishing, en el que l'usuari rep un correu electrònic d'una entitat que coneix i aparentment fiable, quan en realitat és un ciberdelinqüent que vol robar les nostres dades. Un mètode molt semblant és l'Smishing on el missatge arriba per SMS. Un altre tipus de frau és el Pharming, en el que el trànsit d'un lloc web es manipulat, i ens redirigeix a la pàgina web de l'atacant per tal de procedir amb el robatori. Per últim l'Skimming, que consisteix en el robatori de les dades de la nostra targeta de crèdit en el moment de fer una transacció, per fer-la servir posteriorment, el que es coneix com clonar la targeta.

Com podem evitar els fraus? Si no estem segurs del remitent del missatge, no obrir mai fitxers adjunts o enllaços de correus o SMS no coneguts, ni proporcionar dades bancàries. Utilitzar sempre contrasenyes segures, que no continguin dades personals, instal·lar un antivirus i mantenir actualitzada la seguretat dels nostres dispositius. Per últim, tanca la sessió després de cada pagament i supervisa el teu compte bancari per detectar moviments desconeguts.

Si creus que has sigut víctima d'una ciberestafa, el primer que has de fer és contactar amb el teu banc per tal de cancel·lar l'operació i modificar la contrasenya de la teva banca en línia. Denuncia el frau a la policia i per qualsevol dubte o gestió, consulta a Aicec-Adicae.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email