ADICAE inicia una campanya de mobilització pel preu de la llum que durarà fins a final d'any
imagen

AICEC-ADICAE va convocar divendres 22 a socis i sòcies de l’entitat a la Plaça Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel a Barcelona com punt d’inici de les reivindicacions

A Madrid, l'associació va celebrar una performance reivindicativa en la plaça de Callao per visibilitzar el descontentament de les persones consumidores davant la pujada ininterrompuda del preu de la factura elèctrica

L'acció, amb participació ciutadana, marca l'inici d'una sèrie de mobilitzacions de les persones consumidores i usuàries que s'estendrà durant els mesos d'octubre, novembre i desembre i que també arribarà als carrers de Barcelona

El president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, avisa a les elèctriques de l'experiència de l'associació en la mobilització de les persones consumidores i el seu deure de reaccionar davant una escalada de preus “injusta i poc raonable”

Barcelona, 25 d’octubre de 2021. L'associació de persones consumidores i usuàries, AICEC-ADICAE, va convocar divendres 22 a socis i sòcies de l’entitat a la Plaça Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel a la ciutat de Barcelona com a punt d’inici d’una campanya de mobilització per l’augment del preu de la llum.

L’activitat es va desenvolupar la tarda de divendres, va comptar amb nombrosos socis i sòcies de l’entitat que es van encarregar d’atendre les dubtes i consultes de les persones que s’apropaven a la paradeta de l’associació i difondre informació sobre les accions reivindicatives programades per protestar per l’augment del preu de la llum: una performance que tindrà lloc el dia 19 de novembre als carrers de Barcelona.

El mateix divendres, a Madrid, ADICAE va celebrar aquesta performance reivindicativa en la plaça de Callao en protesta pels elevats preus de la factura elèctrica que estan patint milions de famílies. Mitjançant una representació teatral a càrrec dels actors Cruz Galiana i Xisco Melero, la participació de socis de l'associació i presència de públic, s'han posat de manifest els perjudicis d'un sistema elèctric oligopolístic per a les persones consumidores i es va animar a aquestes a exercir els seus drets davant l'abús de les companyies.

Aquesta acció marca l'inici d'una gran campanya de mobilització impulsada per l'associació “fins a final d'any” per defensar els interessos de les persones consumidores davant un “gravíssim i complex problema” per al qual les elèctriques “no sols no han donat cap solució, sinó que menystenen a milions d'espanyols amb una escalada de preus injusta i poc raonable”, ha assegurat Manuel Pardos, president de l'associació, qui també adverteix: “en ADICAE som especialistes en mobilització i obligarem les elèctriques a reaccionar”.

En aquest sentit, tot i que ja s'ha fet un primer pas amb el Reial decret impulsat pel Govern, ara en tràmit parlamentari, per trobar solucions que alleugin la butxaca d'unes persones consumidores que veuen com puja la factura elèctrica, però també el preu del combustible i la cistella de la compra, el president d’ADICAE creu que “la solució no pot venir només del Govern i les seves mesures” i confia que “la Unió Europea acabi donant una solució comuna a un problema que no sols afecta a Espanya, sinó a tots els països comunitaris”.

AICEC-ADICAE ha mostrat constantment la seva preocupació davant el problema de l'encariment del preu de la factura de la llum. Durant la trobada mantinguda pel president de l'associació, Manuel Pardos, amb la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va mostrar la seva defensa del sistema PVPC pels seus beneficis per a les persones consumidores i la seva posició de reforma únicament per “un model millorat i estable per als consumidors”.

A més, el president d’AICEC-ADICAE recalca la posició de l'associació davant del mercat elèctric, fonamentada en tres eixos fonamentals:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui tenint cura de la sostenibilitat del nostre planeta, que és problema de tothom.

Preu de l'Electricitat. Només és acceptable un preu raonable i just de l'electricitat.

 

Descarrega arxius d'àudio de declaracions del President de ADICAE

Descàrrega arxivo de vídeo de declaracions del President de ADICAE

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’AICEC-ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email