ADICAE vigilarà que totes les noves comissions en caixers siguin raonables i proporcionades
imagen

(30.12.2015) Tant els càrrecs que es cobrin a bancs aliens a les noves aliances com els que fixin la resta d'entitats han de respectar els actuals preus, reduïts després de la pressió exercida per ADICAE. Ja hem detectat que CaixaBank planeja cobrar 2€, quantitat "desorbitada" i "sense justificació" segons el Govern i que no respon al cost del servei.

Davant l'anunci de nous acords sobre les comissions per retirada d'efectiu en caixers automàtics, des de l'associació de persones consumidores seguirem vigilant que les noves tarifes es mantinguin en uns preus raonables i proporcionats al cost real de l'operació i no tornin a desvirtuar un mercat bàsic per les persones consumidores.

ADICAE espera que els costos que fixin els bancs propietaris de caixers a entitats alienes a aquestes noves aliances, així com els imports que estableixin la resta de bancs, siguin justs i garanteixin el bon funcionament del sistema, amenaçat durant mesos per la doble comissió de 2 euros de CaixaBank.

De fet, segons ha detectat ADICAE, CaixaBank ja comunica en la pantalla dels seus caixers que carregarà 2 euros, una quantitat "desorbitada" i per la qual "no hi ha justificació", segons defensa *ADICAE i ha ratificat l'actual Govern.

Així, els terminals de La Caixa informen que "en els reintegraments que es realitzin a partir de l'adaptació a la nova norma, CaixaBank cobrarà dos euros a la seva entitat", quantitat a la qual el Santander tampoc renuncia.

Aquests plans no solament contradiuen a l'Executiu, sinó a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. La *CNMC, el paper de la qual supervisor ha reforçat el Reial decret, ja ha instat al fet que les actuals i futures comissions han de respondre al cost del servei prestat, la qual cosa obliga als bancs a mantenir la proporcionalitat tal com reclama ADICAE.

La pressió exercida per ADICAE ja va aconseguir tombar la doble comissió de 2 euros de CaixaBank, obligant al Govern a aprovar un Reial decret Llei per regular aquestes comissions el passat 2 d'octubre.

L'acció vigilant d'ADICAE també va aconseguir que la banca es veiés obligada a realitzar per primera vegada una devolució massiva i d'ofici: l'associació va denunciar davant el Banc d'Espanya que les entitats emissores de targetes estaven carregant als seus propis clients costos afegits a la comissió establerta per l'amo del terminal.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email