Arxiu de notícies - SETEMBRE 2023

 
AICEC-ADICAE vigilarà activament la comercialització massiva que es pretén fer de les hipoteques inverses

L'associació recorda a les persones consumidores que abans de signar un producte a llarg termini és convenient l'assessorament especialitzat i independent.


Aicec-Adicae estarà vigilant respecte a la comercialització massiva que pretén la «joint venture» formada pel Banc Santander i l'asseguradora Mapfre després de ser atorgats amb llum verda per a aquestes vendes per part del Ministeri d'Economia. Per descomptat, en cas que els serveis jurídics de l'associació detectin irregularitats en la contractació, ho posaran en coneixement dels òrgans competents.


Referent a això, l'associació no es quedarà de braços plegats veient com es “col·loca” un producte financer com la hipoteca inversa que és, sens dubte, un «win-win» per a la banca i, per tant, un producte molt dolent i perillós en quant rendibilitat i a més suposa un risc per a les persones consumidores de més edat.


Cal recordar que la hipoteca inversa no deixa de ser un crèdit amb garantia hipotecària per a majors de 65 anys amb habitatge en propietat, cosa que el compleixen gairebé un 90% dels consumidors sènior del nostre país. La trampa consisteix en que, a diferència de la hipoteca tradicional, en aquest cas és el banc el que, després d'una taxació a la baixa de l'habitatge, ofereix una renda mensual al propietari durant un nombre d'anys, després dels quals ell o els seus hereus han de tornar amb elevats interessos el que ha rebut el titular si volen recuperar l'habitatge. En cas contrari, l'habitatge s'executa i se subhasta.


El «win-win» de la banca resulta evident: si el client o els seus descendents opten per tornar allò rebut, el banc guanya els interessos (que superen, de molt, els d'una hipoteca tradicional). Si no ho fan, el banc es queda l'habitatge que va taxar per sota del preu al seu moment, i els hereus sense res, fins i tot, sense part de l'herència si la subhasta de l'habitatge no satisfà el deute. Es ven com un producte “fantàstic”, malgrat que l'usuari pagui tres vegades més d’interessos: en formalitzar la hipoteca, en el transcurs del pagament, i el que es veuen obligats a pagar els hereus per recuperar l'immoble.


Per tot això, Aicec-Adicae vigilarà que la comercialització d'aquests productes complexos es faci sense clàusules abusives, de forma transparent amb informació suficient i necessària per al consumidor i informarà d'alternatives potser menys perjudicials per rendibilitzar l'habitatge, com ara la venda i la compra d’una altra més barata o explorar la venda de la nua propietat.


 

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email