Arxiu de notícies - MARÇ 2023

 
AICEC-ADICAE crida a la participació de les persones consumidores en les manifestacions que se celebraran pel Dia Internacional de les Dones
imagen

L'associació organitza un cafè de sororitat a les 16 hores en la seu de Barcelona (c/Creu dels Molers, 13) des de la qual després es partirà cap a la manifestació convocada en Plaça Universitat a les 18.30 hores

AICEC-ADICAE advoca per una transformació en el model de consum vertebrat en la igualtat de gènere: supressió de la bretxa digital de gènere, eliminació de diferències salarials, paritat en els òrgans directius de les empreses, igualtat en les pensions públiques i privades i mesures enfront de la publicitat sexista.

 

Barcelona, 7 de març de 2023. Aquest dimecres 8 de Març, AICEC-ADICAE se suma a les mobilitzacions pel Dia Internacional de les Dones per a continuar valorant el paper transcendental de les dones en el consum. Així com en la seva participació col·lectiva per a la defensa dels seus drets com a persones consumidores.

Així mateix, l'associació dona suport a l'impuls cap a un canvi del model de consum on prevalgui la igualtat de gènere i es visibilitzi la figura de les dones, element clau en l'avanç en matèria d'igualtat. Sense canvis que incorporin la perspectiva del consum resultarà molt més difícil avançar prou en l'equiparació efectiva de la dona en drets, posició i possibilitats, la qual cosa fa necessari incorporar a la reivindicació general el paper de la dona com a agent clau en el consum en l'economia i la societat.

En el manifest d'AICEC-ADICAE per al 8-M es ressalten:

    • La supressió de la bretxa digital de gènere que margina a la població de més edat.

    • Sol·licitem l'eliminació de les diferències salarials que generen desigualtats en l'àmbit del consum.

    • Exigim la presència equitativa de dones en els òrgans de direcció de les empreses.

    • Reivindiquem una igualtat en les pensions tant públiques com privades que afecten especialment la dona.

    • Reclamem incorporar la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació. No tot val per a vendre més.

    • Reivindiquem la imperiosa necessitat d'avançar cap a la igualtat plena, donant visibilitat i valorant els treballs realitzats cap a ella.

    • Reivindiquem un sistema econòmic, polític i social que tingui en compte a les dones i que es promoguin polítiques públiques enfocades a la sensibilització, a la promoció d'estudis i recerques i a la disposició de recursos per a empoderar-les en l'àmbit economicofinancer.

Per tot això, l'associació fa una crida a totes les consumidores perquè prengueu les regnes del futur, us mobilitzeu i participeu en el canvi que és necessari en el sector del consum, formant part de la lluita col·lectiva pels drets de les persones consumidores.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 685 919 242 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net

 
DONA: Igualtat econòmica, financera i digital
imagen

Barcelona, 1 de març de 2023. Un dels àmbits on la bretxa de gènere es fa més evident és al financer, on les dones encara enfronten barreres i desafius com la dificultat d’accés al finançament, falta de representació en llocs de lideratge, a més, això també provoca una limitació en la seva capacitat per estalviar, invertir i planificar el seu futur financer.

En l'àmbit digital, la bretxa de gènere es veu reflectida en la falta d'accés i ús de la tecnologia. Això s'extrapola també en l'educació i en la formació en línia. Sense accés a la tecnologia i els recursos digitals, les dones tenen menys oportunitats per aprendre habilitats digitals, això limita la seva capacitat per competir en el mercat laboral i en nous negocis. En estudis de gènere podem observar que la bretxa augmenta cada cop més en disciplines informàtiques i tecnològiques. És necessari que les institucions financeres i els governs adoptin polítiques i mesures que promoguin la igualtat de gènere i l'empoderament econòmic de les dones.

No hem de ser reticents ni excloure'ns de l'ús de les noves tecnologies, tot al contrari, hem d'estar expectants per aprendre i ampliar els nostres coneixements en igualtat de condicions que els homes. Termes com Fintech's, Insurtech's, Blockchain ja formen part del nostre dia a dia, especialment en el món de les finances.

Si anem avançant, ja sentim a parlar com la IA (intel·ligència artificial), Metavers formarà en un futur pròxim part de les nostres vides. És en aquest àmbit on la nostra presència ha de ser, col·laborar, programar en la producció d'aquestes tecnologies és necessari perquè no s'implantin rols ni estereotips de gènere que puguin repercutir negativament a les vides de les nenes i dones en un futur no gaire llunyà.

 

Per tot això, des d'AICEC-ADICAE continuem treballant per a reduir aquestes bretxes financeres i digitals, ja que tenim el compromís de promoure l'empoderament de les dones en aquests àmbits. De tot això en parlarem amb una jornada el dimecres 1 de març a les 18h a la seu (c/Creu dels Molers 13, Barcelona). Per a més informació podeu contactar amb comunicaciocat@adicae.net

 

Podeu seguir la jornada online amb aquest enllaç:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAvduyppzsvH9Tv1v9FMkmxQVwtPoGe7nGV

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email