Arxiu de notícies - AGOST 2022

 
L'abús en la comercialització de productes d'inversió
imagen

Barcelona, 16 d'agost de 2022. Les conseqüències de la crisi econòmica del nostre país no només han estat financeres, sinó que hi ha general una crisi de confiança en el sistema financer espanyol. Les persones consumidores no confien en les entitats per adquirir productes d'inversió, encara que aquests siguin totalment legítims.

 

Una bona educació financera és clau quan es tracta d'escollir entre un producte o un altre, pel fet que farà que es triï el més adequat segons com s'adaptin les característiques al perfil. És important tenir tots aquests coneixements per a poder dir «no» quan el comercial et planteja l'adquisició d'un producte que saps que no s'adequa a les teves necessitats, i que el que estan fent és portar una conducta que no afavoreix als seus clients, sinó tot al contrari. 

El problema radica amb els mitjans que s'utilitzen per a la comercialització que es duu a terme amb la finalitat de col·locar els productes entre els clients. Les caixes d'estalvi van comercialitzar massivament els productes, sense cap mena de responsabilitat i amb molt poca ètica professional, ja que no s'estava informant correctament i prèviament als clients de tot el que se'ls hi estava venent i això va provocar la pèrdua dels estalvis de moltes famílies.

Amb l’experiència de casos reals d’AICEC-ADICAE s'ha comprovat que les pràctiques per part dels comerciants en nombroses ocasions es consideren bastant agressives i amb manca d’informació. La informació dels productes és un deure general per part de totes les entitats i que a més ha de ser verbal, imparcial, clara, no enganyosa i s’ha de donar un temps adequat per a la seva lectura i comprensió.

Com a persones consumidores s’ha de tenir en compte aspectes que poden ajudar a no caure en fraus per part de la poca informació que ofereixen les entitats. S’ha de desconfiar en els productes que donen una rendibilitat excessiva, llegir amb deteniment totes les clàusules i no agafar el primer que s'ofereixi. Analitzar bé les condicions i demanar una opinió independent, ja que els comerciants el que volen és vendre els seus productes. 

 

Informa’t amb AICEC-ADICAE i digues «no» si no et convé.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email