Arxiu de notícies - MARÇ 2022

 
ASSEMBLEES SOBRE ELS ABUSOS MASSIUS ALS CONSUMIDORS: 19, 22, 23 I 24 DE MARÇ
imagen

ADICAE ha destacat sempre per apostar de manera sistemàtica per l'acció col·lectiva com a única via de solució a conflictes i fraus

massius, on els drets dels consumidors puguin ser defensats de manera eficaç. És per això que s'han organitzat quatre grans assemblees (tant en línia com presencials en seu) per a informar els consumidors sobre l'actual situació i perspectiva en relació als abusos de les Despeses Hipotecàries, les Clàusules terra, el Banc Popular i el cas Fòrum-Afinsa.

 

Despeses hipotecàries

Dissabte, 19 de març a les 11:30h

Presencialment: C/ Creu dels Molers, 13 (confirma assistència a aicec@adicae.net)

Per videoconferència, inscriu-te aquí

 

Clàusula Terra

Dimarts, 22 de març a les 18:00h

Presencialment: C/ Creu dels Molers, 13 (confirma assistència a aicec@adicae.net)

Per videoconferència, inscriu-te aquí

 

Banc Popular

Dimecres, 23 de març a les 17:30h

Presencialment: C/ Creu dels Molers, 13 (confirma assistència a aicec@adicae.net)

Per videoconferència, inscriu-te aquí

 

Fòrum, Afinsa i Arte y Naturaleza

Dijous, 24 de març a les 18:00h

Presencialment: C/ Creu dels Molers, 13 (confirma assistència a aicec@adicae.net)

Per videoconferència, inscriu-te aquí

 
ADICAE mobilitza les persones consumidores aquest 15 de març amb tota la informació sobre els seus drets i el seu paper com a col·lectiu
imagen

 Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores 2022

Els reptes de la inclusió financera, la reivindicació d'unes finances justes i uns serveis bancaris accessibles, la necessitat d'una justícia col·lectiva eficaç i els problemes lligats als preus de l'energia es configuren com els aspectes clau del Dia de la Persona Consumidora en 2022

L'Associació adverteix que les conseqüències de la crisi a Ucraïna, amb la població de la qual ADICAE expressa la seva solidaritat, no poden comportar una pèrdua de drets per a les persones consumidores

Aquest 15 de març, a través de carpes informatives des de les 10.00 h en diferents ciutats de tota Espanya, l'Associació atendrà les inquietuds i preocupacions de les persones consumidores. A Barcelona, ens podràs trobar a Plaça Catalunya, 17 (a la cantonada del Banc d'Espanya) a partir de les 10:30h del matí

Barcelona, 14 de març de 2022. En el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores AICEC-ADICAE crida a organitzar-se enfront d'un panorama d'abusos sense resoldre, un context de nous greus problemes i unes polítiques de consum anquilosades, i planteja una intensa agenda d'activitats (veure agenda i reivindicacions) per abordar les qüestions de major interès per a les persones consumidores i aquelles transformacions i realitats que els afecten de manera més determinant.

Aquest 15 de març arriba enguany en un context infaust per a les persones consumidores: les potencials oportunitats de la transformació digital de les finances i la banca es converteixen en riscos d'exclusió i limitació de drets, els preus de l'energia continuen la seva evolució descontrolada, els efectes de la crisi a Ucraïna amenacen les persones consumidores, i al temps els abusos massius soferts en els últims anys segueixen sense resposta col·lectiva eficaç.

Per tot això, sortir al carrer aquest 15 de març, Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, és més necessari que mai, i ADICAE serà present en 16 ciutats d'Espanya amb carpes i taules informatives per abordar les qüestions de major interès i ajudar a resoldre els problemes relacionats amb assumptes rellevants, com les despeses hipotecàries, l'exclusió financera i altres matèries relacionades amb el consum.

ADICAE aposta per unes finances justes i sense abusos, uns serveis bancaris accessibles per a tothom i una justícia eficaç com a eixos del Dia Mundial de les Persones Consumidores 2022.

El dret a uns serveis financers justos i transparents, el dret a una justícia col·lectiva eficaç i el dret a un subministrament energètic a preu just per a tothom són algunes de les principals reivindicacions d’ADICAE, que ha organitzat durant tot el mes un cicle de sessions i conferencies-debat, assemblees sobre els grans abusos pendents de solució i altres actuacions per tot l’Estat.

A més de les mobilitzacions amb motiu del 15M, l'Associació celebrarà el 17 de març la seva jornada principal, sota el títol "Els consumidors davant els reptes de la banca, l'energia i els preus". En ella s'abordaran l'estat actual dels productes i serveis bancaris, l'energia, l'increment descontrolat dels preus i les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Ens unim per millorar els nostres drets i canviar el model de consum
imagen

Barcelona, 11 de març de 2022. En el marc del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores que es commemora cada 15 de març, ADICAE planteja una intensa agenda d'activitats per abordar les qüestions de major interès per a les persones consumidores i aquelles transformacions i realitats que les afecten de manera més determinant.

L'associació reivindica aquest dia juntament amb socis, col·laboradors i equips de l'associació que estaran en carpes i taules informatives als carrers de múltiples ciutats per acostar-se a les inquietuds i preocupacions de les persones consumidores, resoldre els seus dubtes i orientar la superació dels conflictes que estiguin afrontant, i transmetre la necessitat de reunir les reivindicacions de les persones consumidores.

A Barcelona, ens podràs trobar a Plaça Catalunya, 17 (a la cantonada del Banc d'Espanya) a partir de les 10:30h del matí.

Durant tot el mes de març ADICAE organitza un cicle de debats en els quals s'abordaran els aspectes més importants per a les persones consumidores, obrint un espai de discussió i proposta que cooperi a organitzar aquesta gran força col·lectiva que constitueixen les persones consumidores.

Des d'aquest prisma, i sota els pilars que aquest 15 de març ADICAE ha considerat com a fonamentals per a les reivindicacions de les persones consumidores (Per una banca justa per a tothom; Per uns serveis bancaris accessibles per a tothom; i Per una justícia eficaç) et convidem a participar en aquestes activitats, a demanar més informació sobre aquelles que et resultin de major interès, i en definitiva, a sumar-te al canvi necessari de l'actual model de consum i a l'imprescindible avanç dels nostres drets com a persones consumidores.

 
AICEC-ADICAE crida a la participació de les persones consumidores en el 8M
imagen

 

“És el moment de concretar un pla de lluita pels drets de la dona consumidora”, ha manifestat el President d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos

L'Associació organitza l'assistència de les seves sòcies i socis a les convocatòries programades aquest dimarts en tota Espanya. Les sòcies i socis de Catalunya han estat convocades a la manifestació de la ciutat de Barcelona

ADICAE dona suport a les diferents mobilitzacions previstes avui 8 de març en tota Espanya i reclama un canvi en el model de consum que tingui com a eix central la figura de la dona

 

Barcelona, 8 de març de 2022. Aquest dimarts, i com en els anys precedents, AICEC-ADICAE se suma al moviment col·lectiu del 8M destacant la figura de la dona dins del consum i realitza una crida perquè totes les persones consumidores surtin al carrer i reivindiquin els drets de la dona també com a consumidores.

Per això ADICAE ha convocat a les seves sòcies i socis en diferents punts de trobada per a sumar-se a les diferents mobilitzacions convocades per avui, i així expressar el seu suport a les reivindicacions d'avanç en els drets i posició de la dona i destacar la importància de les desigualtats de gènere vigents en l'àmbit del consum.

AICEC-ADICAE ha convocat a socis i sòcies a la seu de Barcelona de Creu dels Molers, 13 a les 17:30h per sortir a la manifestació, on el punt de trobada serà a les 18h a la cantonada del carrer Vilamarí amb Gran Via.

AICEC-ADICAE reclama acabar amb la desigualtat de gènere en el consum garantint la igualtat en la presa de decisions, en l'administració, en la compra i en el consum de béns. A més, l'Associació reitera aquest 8M la seva aposta per un canvi en el sistema financer per generar una transformació en els serveis financers sense desigualtats de gènere i trencant l'anomenat “sostre de vidre” de la banca.

Durant tot el mes de març, l’associació està realitzant diferents activitats lligades a les reivindicacions del 8M, entre les quals es troba el cicle de “diàlegs sobre desigualtat i consum”, en el qual es tracten temàtiques com el paper de la dona en el consum o la sensibilització sobre la igualtat dins de la banca i els sistemes financers.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951, en el 914680632, o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
AICEC-ADICAE reitera la necessitat d'abordar una moratòria hipotecària davant les preocupants dades d'execucions conegudes avui
imagen

 

Per a AICEC-ADICAE, les dades d'execucions i la seva evolució confirmen de manera indiscutible la necessitat d'establir una nova moratòria hipotecària per almenys tres anys que impedeixi l'inici de noves execucions i paralitzi les ja iniciades

Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid concentren el 72% del total d'execucions hipotecàries en 2021 sobre habitatges de persones físiques

 

Barcelona, 7 de març de 2022. Segons l'INE les execucions sobre habitatges de persones consumidores (persones físiques) van augmentar en 2021 un 53,3% respecte a 2020, dada que al marge de les actuals mesures antidesnonaments en vigor (que no reverteixen l'embargament de l'habitatge ni els "deutes perpetus" lligats a l'execució hipotecària) mostra un escenari de tendència preocupant, en el qual se superen ja les dades de 2017 (14.442 execucions sobre habitatges de persones consumidores).

Malgrat que el decret antidesnonaments (dins de l'anomenat 'escut social') aprovat pel Govern el març de 2020 i que ha estat objecte de diferents pròrrogues està limitant les dades sobre llançaments, AICEC-ADICAE considera urgent l'adopció de noves mesures extraordinàries. I és que encara que s'estableixin limitacions a l'expulsió de l'habitatge (el llançament o desnonament), la realitat és que desenes de milers de famílies estan afrontant en els últims anys la pèrdua del seu habitatge en processos d'execució en els quals, a més, s'estableixen grans quantitats afegides a manera de "deute perpetu" una vegada es produeixi el llançament.

Les dades ofertes avui per l'INE posen a més de manifest que les moratòries aprovades en la pandèmia, donats els requisits fixats per a la seva aplicació i per la prevalença de les denominades “moratòries privades” lliurement aplicades per la banca sobre la base dels seus propis criteris, no han permès revertir la situació, element que confirma la necessitat d'abordar l'arrel del problema, no limitant-se a aplicar mesures pal·liatives com demorar els llançaments.

Per això AICEC-ADICAE estima necessari anticipar-se al gran problema econòmic i social al qual l'evolució recent de les execucions apunta, per a impedir l'actual escalada d'execucions hipotecàries i evitar les conseqüències d'aquesta tendència, en un context econòmic de crisi, sobre desenes o centenars de milers de famílies. És en aquesta perspectiva en la qual planteja de nou la necessitat d'implementar, mitjançant normes legals, una moratòria hipotecària d'almenys tres anys que impedeixi l'inici de noves execucions i paralitzi les ja iniciades.

Per això AICEC-ADICAE considera que, problemes d'aquest calat econòmic i social no poden deixar-se a l'atzar d’iniciatives de caràcter voluntari per part del sector, com ha succeït davant el problema de l'exclusió financera, sinó que han de ser objecte de mesures reguladores que impedeixin que es repeteixin situacions com les esdevingudes en l'explosió de la bombolla hipotecari-immobiliària, amb centenars de milers d'execucions hipotecàries sobre les persones consumidores.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
AICEC-ADICAE defensa el moviment reivindicatiu del 8M amb activitats durant tot el mes de març
imagen

ADICAE va organitzar ahir una trobada-debat a nivell nacional per analitzar els reptes de la igualtat en el consum

A Barcelona es va celebrar dimecres, 2 de març una xerrada-debat sota el títol “Dones i educació financera: les claus per a l’empoderament econòmic”

En un sondeig d’ADICAE de 2021, el 87% de les dones enquestades va reconèixer no entendre la documentació financera que signa

AICEC-ADICAE recolza i coopera en les activitats del 8M per sensibilitzar i promoure la participació de les persones consumidores en la transformació social cap a un model igualitari també en l’àmbit del consum

Barcelona, 4 de març de 2022. ADICAE va celebrar en la jornada d'ahir, de 17.30 a 20.00 hores, la trobada-debat “Els reptes de la igualtat en el consum”, un esdeveniment que va analitzar la realitat del sistema financer des de la perspectiva de gènere i examinar com està afectant la desigualtat de gènere en el sistema financer i, si estem en el camí cap a una altre tipus d'economia, com és l’ecofeminisme.

Aquesta trobada forma part de les activitats que l’associació té previstes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, per al qual ha desenvolupat una programació que es portarà a terme durant tot el mes de març en totes les seus de l’entitat arreu del territori espanyol. Les ponències van començar el dia 1 de març amb el cicle de “diàlegs” sobre igualtat i consum en les diferents seus i acabaran el pròxim dia 29. (veure programació).

L'objectiu del debat i del cicle és obrir un espai per tractar temàtiques com el paper de la dona en el consum o la sensibilització sobre la igualtat dins el sistema bancari i financer. També, la bretxa digital de gènere des del prisma del consum, un altre tema de gran interès per a les persones consumidores.

A Barcelona, la xerrada-debat “Dones i educació financera: les claus per a l’empoderament econòmic” va reivindicar la necessitat d’una educació financera de gènere com un element essencial per a l’empoderament econòmic de les dones. La María Jesús García Fábregas, vicepresidenta d’AICEC-ADICAE i ponent de la xerrada, va explicar les causes que produeixen aquestes desigualtats proporcionant dades al respecte alhora que va fer propostes de canvis orientats a reduïr aquesta bretxa de gènere.

Des de la seva fundació, AICEC-ADICAE sempre ha donat suport a la igualtat de la dona, posant l'accent principalment en l'àmbit del consum i l'educació financera. Així ho demostren estudis com l'elaborat en 2021, quan vam portar a terme un sondeig en el qual el 87% de les dones enquestades va admetre que en alguna ocasió ha signat un contracte tenint la sensació de no saber exactament el que signava davant del 73% dels homes. El estudi també va revelar que el 46% de les dones afirma no entendre la informació que li envia el seu banc davant del 33% del gènere masculí.

Finalment, subratllar el paper destacat d’AICEC-ADICAE com a element clau per adquirir una correcta educació financera: el 17% de les dones enquestades va reconèixer la importància de l'associació a l'hora d'obtenir coneixements financers davant el 12% dels homes.

ADICAE considera que el moviment col·lectiu del 8M té una gran influència per crear xarxes per la igualtat, i així promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en els serveis financers i en els grans temes del consum. Des de l'associació fem una crida perquè tots els socis i sòcies surtin aquest dia al carrer i reivindiquin els drets de la dona també davant les desigualtats en el consum.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email