Arxiu de notícies - FEBRER 2022

 
Activitats Dia Internacional de la Dona
imagen

 

Dimecres, 2 de març

 

  • Xerrada-Debat «Dones i educació financera: les claus per a l’empoderament econòmic», 18:00h

 

Existeix una educació financera desigual entre dones i homes? Quines són les causes i quines les consequències per a l'empoderament econòmic de les dones?

 

La María Jesús García Fábregas, vicepresidenta d'AICEC-ADICAE i Llicenciada en Dret, ens parlarà de la necessitat d'una educació financera amb enfocament de gènere per promoure l'empoderament econòmic de les dones.

 

Presencial: seu d’AICEC-ADICAE a Barcelona (C/ Creu dels Molers, 13) amb confirmació prèvia a aicec@adicae.net

Per videoconferència aquí

 

 

Dijous, 3 de març

 

  • Trobada-Debat: Les consumidores davant el 8M: els reptes de la igualtat en el consum, 18:00h

 

Mobilitza’t per la igualtat en el consum! Prenem totes les mesures de seguretat perquè puguis estar a la seu i participis al debat, t’hi esperem!

 

Aquesta trobada tractarà la importància del moviment col·lectiu per a crear xarxes per la igualtat i promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en els serveis financers i en els grans temes del consum. S'analitzarà la realitat del sistema financer des de la perspectiva de gènere i parlarem d’ecofeminisme entre altres temes molt interessants que ens afecten.

 

Consulta el programa aquí

 

Presencial: seu d’AICEC-ADICAE a Barcelona (C/ Creu dels Molers, 13) amb confirmació prèvia a aicec@adicae.net

Per videoconferència aquí

 

Dimarts, 8 de març

 

  • 12h – Aperitiu de sorotitat a la nostra seu

 

Volem conmemmorar el Dia Internacional de la Dona preparant un aperitiu a partir de les 12h. Un espai per reivindicar drets, compartir idees i reflexionar sobre el paper de les associacions de persones consumidores en el feminisme actual.

 

Apropeu-vos a la seu i participeu!

 

Confirmació prèvia a aicec@adicae.net

 

 

  • 18h - Participació a la manifestació del 8M a Barcelona

 

Ens mobilitzem totes juntes per anar a la manifestació del 8M. Si no pots venir a la seu abans, t’esperem a la cantonada de Vilamarit amb Gran Via. Som-hi!

 
AICEC-ADICAE reivindica una educació financera amb enfocament de gènere en una xerrada-debat amb motiu del Dia Internacional de la Dona
imagen

 

La sessió, que té com a títol "Dones i educació financera: les claus per a l'empoderament econòmic", estarà impartida per la vicepresidenta d'AICEC-ADICAE i llicenciada en dret, María Jesús García Fábregas, i tindrà lloc dimarts, dia 2 de març a les 18h

El debat té com a objectiu posar en relleu les desigualtats de gènere en l'àmbit de l'educació financera i el seu impacte en l'empoderament econòmic de les dones

 

Barcelona, 23 de febrer de 2022. AICEC-ADICAE, associació de defensa dels drets de les persones consumidores, organitza una xerrada-debat dimarts, dia 2 de març a les 18h, per reivindicar la necessitat d'una educació financera amb enfocament de gènere.

La vicepresidenta d'AICEC-ADICAE i llicenciada en dret, María Jesús García, impartirà la sessió en què es parlarà de les claus de l'empoderament econòmic mitjançant una explicació de les causes i les possibles solucions per construir una educació financera que promogui la igualtat de gènere.

Els estudis demostren que existeix una desigualtat entre el nivell de coneixements financers de les dones i els homes i, un accés desigual a serveis financers bàsics, una situació que té un impacte directe en el seu procés d'empoderament econòmic.

Segons una enquesta realitzada l’any 2021 per AICEC-ADICAE, els treballadors i treballadores dels bancs es dirigeixen als homes en aproximadament el 30% dels casos quan parlen de productes financers complexos mentre que les dones s’han trobat amb més dificultats per accedir a crèdits.

El Banc Mundial (2017), ha assenyalat que de totes les persones al món que no tenen un compte bancari el 56% són dones i d’acord amb una enquesta de competències financeres (any 2016) portada a terme per l’OCDE-INFE (l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics i la Xarxa Internacional d’Educació Financera) i publicada pel Banc d’Espanya, a Espanya només un 50% de les dones responen correctament almenys a cinc de les set preguntes financeres plantejades, davant un 67% en el cas dels homes.

Els programes d'educació financera estan dissenyats i implementats sense perspectiva de gènere, no tenen en compte, per tant, les desigualtats estructurals entre homes i dones que fan que aquestes últimes es trobin en una situació de desavantatge.

En aquesta sessió, es debatrà sobre els processos que determinen aquestes desigualtats mostrant els resultats d'estudis sobre educació financera desenvolupats per institucions oficials, es reflexionarà sobre la situació de la dona i els processos que determinen les desigualtats en l'educació financera i coneixerem experiències d'altres països.

María Jesús García Fábregas, vicepresidenta AICEC-ADICAE i ponent de la xerrada: L’educació financera amb enfocament de gènere és necessària perquè les dones tenen un coneixement molt ample dels recursos econòmics que es necessiten i la seva distribució dins la nostra llar. Tenen molta responsabilitat i porten a terme tasques financeres que no són ni reconegudes ni es visibilitzen prou en comparació amb la situació dels homes.

Isabel Pons, Coordinadora d’AICEC-ADICAE: Una educació financera amb enfocament de gènere és una estratègia efectiva a l’hora de tractar les desigualtats estructurals a les quals s’enfronten les dones. En general, el nivell d’educació financera és baix en la societat, però en el cas de les dones, segons vàries enquestes portades a terme per diverses institucions, el nivell és encara més inferior i, les causes tenen molt a veure amb els procesos de socalització de gènere i la sobrecàrrega de treball, entre d’altres.

 

Lloc: Per videoconferència, inscripcions: https://bit.ly/DonesAICEC2022

Amb confirmació prèvia: seu d’AICEC-ADICAE (C/ Creu dels Molers, 13 - 08004)

Dia i hora: 2 de març de 2022 a les 18h

Contacte: comunicaciocat@adicae.net

Tlfn: 933.425.044

 

 
ADICAE considera una aixecada de camisa el "protocol d'inclusió financera" presentat per la banca avui com a tancament en fals d'un problema de fons per a les persones consumidores
imagen

L'Associació qualifica d'inexplicable el fet que la Ministra d'Economia i el Banc d'Espanya recolzin una sèrie de mesures de mer "social washing" per al sector

L'acord és tan irrellevant a nivell pràctic que Calviño es veu obligada a anunciar al mateix temps l'impuls a l'Autoritat de Protecció al Client Financer

Malgrat la urgència de mesures enfront dels reptes i dificultats que la reestructuració i digitalització de la banca comporta per a les persones consumidores, ADICAE reclama una anàlisi i mesures més profundes

Barcelona, 21 de febrer de 2022. Tot i que cal analitzar en detall les mesures anunciades avui, a sis mesos vista, com a claus del denominat "Protocol d'Inclusió Financera" presentat per la banca sota l'auspici del Ministeri d'Economia i del Banc d'Espanya, deixen clar que l'estratègia de reacció a un problema creixent (com és el de l'accés de les persones consumidores a uns serveis bancaris en procés de transformació a tots els nivells) no passa de la rentada d'imatge per superar la inquietud i protesta ciutadana enfront de les pràctiques del sector.

Atenent al manifestat avui en la presentació d'aquest "protocol" les mesures van des d'anunciar que es compliran els contractes però només per a les persones grans (reprendre l'horari de caixa ordinari), donar prioritat en les cues (presencials i telefòniques) a les persones grans, i adaptar els caixers automàtics. En conjunt, un despropòsit si del que es tracta és d'afrontar una realitat que genera dificultats en la població més gran però que afecta grans grups de persones consumidores, fins i tot al conjunt de la població davant l'actual reestructuració del sector bancari.

Esment especial sobre el caràcter enganyós del protocol és el fet que l'ampliació de l'horari de “serveis de caixa" sigui respecte a la seva prestació "en finestreta o en caixer", com la mateixa nota de premsa de l’ Associació Espanyola de Banca (AEB) assenyala.

Per adornar aquest exercici de "social washing", el "protocol" inclou altres desideràtums, com ara "formar al personal per atendre les persones grans" i "ajudar-los" en l'ús de caixers. Dues mesures que generen més riscos que solucions, i que tradicionalment ADICAE ha pogut contrastar: empleats marcant el "pin" de la targeta de l'usuari, o que venguin a la persona consumidora el producte de torn (el major exponent van ser les preferents) sobre la base d'una "especial atenció i confiança".

En conjunt, la banca ha tornat a aplicar el mantra "tot per a les persones consumidores però sense les persones consumidores", en aquest cas sota el paraigua del Ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya, obviant qualsevol debat amb les persones consumidores i les seves organitzacions i intentant legitimar l'acord convidant a la seva signatura a una organització d'advocats, mancat a més de cap representativitat però que amb gran excel·lència ha acudit a cooperar amb aquesta estratègia de màrqueting enganyós de tot un sector.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon  607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d'ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Agenda setmanal
imagen

Per començar la setmana, us portem l'agenda d'activitats. Podeu assistir a les activitats d'aqueta setmana de manera presencial a C/Creu dels Molers, 13 o bé per videoconferència. 

Dimarts 22 de febrer, 17:00h: Taller alfabetització - Mòdul 1: Configuració del telèfon mòbil. Aprendràs a configurar el teu Smartphone, les seves funcions bàsiques i farem un exercici per posar en pràctica els coneixements adquirits. Inscriu-te aquí 

Dimecres 23 de febrer, 18:30h: Reunió grup temàtic mitjans de pagament i ciberestafes. Et preocupa la seguretat dels teus comptes i les teves compres en línia? En aquest grup ens organitzem per debatre, programar activitats, i molt més! Inscriu-te aquí 

Divendres 25 de febrer, 18:00h: Reunió persones afectades per ciberestafes. Si creus que has pogut ser víctima d'algun tipus de ciberestafa, apunta't a la pròxima reunió de persones afectades el 25 de febrer, t'informarem sobre els passos a seguir!  Inscriu-te aquí 

 

 
La banca continua augmentant les seves comissions malgrat la seva estratègia de reducció de canals per prestar serveis
imagen

Un informe d’ADICAE revela que gairebé un de cada tres euros que ingressa la banca són per comissions, i equivalen a 470 euros anuals per persona a Espanya

Totes les grans entitats van incrementar els seus ingressos per comissions entre 2020 i 2021, en volums que oscil·len entre el 5% i el 21%

L'Associació urgeix al Ministeri d'Economia i al Banc d'Espanya a corregir l'actual laxitud de la regulació i la supervisió en matèria de comissions i despeses repercutides a les persones consumidore

 Barcelona, 10 de febrer de 2022. Santander, CaixaBank, BBVA, Sabadell i Bankinter van ingressar per comissions un total de 21.043 milions d'euros en 2021, gairebé un 6,5% més que en 2020. Xifres que superen de llarg els 22.000 milions d'euros si se sumen els resultats d'Unicaja, Kutxabank i Ibercaja (malgrat que en els dos últims casos només hi ha disponibles dades dels primers 9 mesos de 2021).

Aquestes quantitats suposen ja entre un 25% i un 30% del total d'ingressos del negoci bancari (gairebé un de cada tres euros que ingressa la banca són per comissions), i superen en import al total de beneficis de 2021 del sector (19.666 milions d'euros sumant les cinc entitats citades).

Segons assenyala ADICAE, que ha recollit aquestes dades dels comptes de resultats de 2021 dels principals bancs a Espanya, les progressives restriccions d'atenció al públic i l'aposta pels canals en línia “autogestionats” per a la relació amb la clientela no han anat aparellades a una reducció dels costos que, en forma de comissions, s'apliquen a les persones consumidores, sinó que per contra les comissions s'han continuat incrementant. "No és de rebut que la principal font d'ingressos de la banca sigui el preu d'uns serveis que en molts casos haurien de ser considerats com a bàsics, per a tota la ciutadania", reivindica el president d’ADICAE, Manuel Pardos.

D'aquesta manera, les entitats bancàries han deixat d'aplicar les comissions com la seva definició legal estableix (“quantitats que es carreguen per despeses hagudes o serveis efectivament prestats i sol·licitats o acceptats per les persones consumidores”) per a convertir-les en una pota fonamental del seu negoci, incrementant-les sistemàticament per aconseguir sanejar els seus balanços a costa de les persones usuàries.

En paral·lel, ADICAE destaca com les dades posen de manifest que les absorcions i fusions bancàries hagudes, lluny de generar beneficis per a les persones consumidores, no han contingut l'increment sostingut de les comissions que se'ls apliquen, al mateix temps que han restringit l'accés als serveis i obert a Espanya el debat de l'exclusió financera.

Menys oficines, menys atenció, més comissions

Paradoxalment, aquesta tendència creixent en els preus de les comissions no va ni molt menys acompanyada amb un servei, una atenció o una activitat bancària millors, més transparents, més personalitzades i més diverses. "El pla de xoc que avança la banca, sense concretar, és una maniobra de distracció que les persones consumidores no ens creiem", reacciona Manuel Pardos a les declaracions de l’Associació Espanyola de Banca (AEB) comprometent un catàleg de mesures imprecís que, a més, serà voluntari.

Tal com apunta ADICAE, la digitalització de les finances hauria de precisament motivar una reducció de les comissions, especialment d'aquelles més comunes i generalitzades. Així, és completament injustificat que s'augmentin les comissions de manteniment de comptes, de targetes, i d'execució d'operacions quan els sistemes i aplicacions informàtiques permeten precisament reduir a mínims els costos vinculats a aquestes operatives.

Les entitats financeres han quadruplicat el preu dels seus serveis bancaris al llarg de l'última dècada, i per això ADICAE qualifica d'imprescindible i peremptori abordar la manera d'establir unes “regles de joc” justes en la matèria, que evitin el permanent trasllat a les persones consumidores d'increments abusius de costos que, lluny de respondre a increments en la qualitat o abast dels serveis prestats, només es fonamenten en la cerca de majors ingressos costi el que costi per a la millora de balanços.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació, a través de videoconferència o per via telefònica.

Ingressos per comissions per entitat 2021-2020

Comissions totals 2021 i 2020

Global evolució comissions 2021-2020

Percentatges creixement per entitats 2021-2020

Ratis comissiones sobre beneficis atribuïts i sobre ingressos del negocio bancaris

 
El jutjat declara ferm la sentència que condemna a CajaSur a retornar les despeses hipotecàries a tots els clients
imagen

La diligència judicial de 31 de gener de 2022, declarant la fermesa de la decisió, aclareix l'executivitat de la sentència, que no pot ser recorreguda

ADICAE prepara l'execució, com a iniciadora de la demanda col·lectiva, a la qual podran incorporar-se de forma summament senzilla les persones consumidores que ho desitgin per a la recuperació de 1.095 euros per hipoteca

Barcelona, 4 de febrer de 2022. La sentència, a part de la fonamental extensió d'efectes al conjunt de persones consumidores clients de CajaSur, aplica la doctrina consolidada del Tribunal Suprem i validada pel TJUE per establir quines despeses correspon retornar, motiu pel qual possiblement l'entitat no ha recorregut en termini donant lloc a la fermesa de la decisió.

Com assenyala la diligència del Jutjat Mercantil 1 de Còrdova, la sentència ha esdevingut ferma "al no interposar-se cap recurs en el termini atorgat a les parts per a això". I encara que dona 5 dies per recórrer la mateixa diligència (no la sentència, ja ferma al no haver estat recorreguda), es tracta d'una previsió lligada a qüestions formals, que no pot versar sobre el contingut de la sentència.

Com AICEC-ADICAE va destacar ahir, aquesta històrica decisió judicial determina la devolució de les despeses a totes les persones consumidores i clients de CajaSur i estableix en el fonament Tercer de la sentència els criteris per fer efectiva la restitució en execució de sentència.

Aquests criteris es concreten en acreditar haver pagat les despeses, a haver-ho fet sobre la base de les clàusules declarades nul·les, i haver contractat la hipoteca com a persona consumidora, havent-li estat imposades les citades clàusules. D'aquesta manera el jutjat Mercantil 1 de Còrdova ja ha establert el col·lectiu al qual s'ha de retornar les despeses (tots els clients de CajaSur que reuneixin les condicions assenyalades), sense necessitat que cadascuna de les persones consumidores interposi demanda sol·licitant la nul·litat de la clàusula.

En conseqüència, les més de 75.000 persones (segons estimacions d'ADICAE) beneficiades per aquesta acció col·lectiva no hauran d'assumir les despeses d'un nou procés judicial per a la nul·litat, sinó que bastarà amb sumar-se a l'execució de sentència que iniciarà l'Associació, amb uns costos insignificants i simbòlics propis de l'actuació d'una associació de persones consumidores i usuàries com ADICAE.

Sumar-se a aquesta execució de sentència i obtenir la devolució, d’aproximadament 1.095 euros indegudament pagats com a mitjana, és un procés summament senzill, i requerirà bàsicament aportar còpia de l'escriptura del préstec hipotecari i les factures de les despeses abonades. Aquestes factures solen estar habitualment en la mateixa carpeta que l'escriptura, encara que ADICAE ajudarà a qualsevol que tingui dificultats per a localitzar les despeses.

CajaSur, amb presència principal a Andalusia (especialment a Còrdova), va arribar a tenir 486 sucursals a tota Espanya en 2008 (441 a Andalusia i 45 repartides per diferents comunitats autònomes), la qual cosa, unit al fet que en 2010 va ser comprada per BBK (després integrada en el grup Kutxabank) apunta al fet que hi haurà afectats per aquest abús que podran veure rescabalats els seus drets per tot el territori, a més d'Andalusia.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon  607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d'ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Navega per Internet amb seguretat
imagen

El dia 8 de febrer se celebra el dia internacional de l'Internet segur, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de construir un espai d’Internet més segur i fiable. I és que cada cop hi ha més riscos al navegar per la xarxa a causa de les múltiples ciberestafes que es produeixen diàriament.

Primer de tot, per evitar-les cal saber de què parlem quan ens referim a ciberestafes. Podem definir-les com l'ús de dispositius digitals amb el fi de cometre activitats delinqüencials, com suplantació d'identitat, robatoris de contrasenyes i dades, estafes, segrestos digitals, entre d'altres. Dins dels fraus en línia trobem diferents tipus segons el mètode utilitzat.

Un dels principals mètodes és el Phishing, en el que l'usuari rep un correu electrònic d'una entitat que coneix i aparentment fiable, quan en realitat és un ciberdelinqüent que vol robar les nostres dades. Un mètode molt semblant és l'Smishing on el missatge arriba per SMS. Un altre tipus de frau és el Pharming, en el que el trànsit d'un lloc web es manipulat, i ens redirigeix a la pàgina web de l'atacant per tal de procedir amb el robatori. Per últim l'Skimming, que consisteix en el robatori de les dades de la nostra targeta de crèdit en el moment de fer una transacció, per fer-la servir posteriorment, el que es coneix com clonar la targeta.

Com podem evitar els fraus? Si no estem segurs del remitent del missatge, no obrir mai fitxers adjunts o enllaços de correus o SMS no coneguts, ni proporcionar dades bancàries. Utilitzar sempre contrasenyes segures, que no continguin dades personals, instal·lar un antivirus i mantenir actualitzada la seguretat dels nostres dispositius. Per últim, tanca la sessió després de cada pagament i supervisa el teu compte bancari per detectar moviments desconeguts.

Si creus que has sigut víctima d'una ciberestafa, el primer que has de fer és contactar amb el teu banc per tal de cancel·lar l'operació i modificar la contrasenya de la teva banca en línia. Denuncia el frau a la policia i per qualsevol dubte o gestió, consulta a Aicec-Adicae.

 
CajaSur haurà de retornar les despeses hipotecàries a tots els seus clients
imagen

Una sentència del jutjat mercantil 1 de Còrdova dona la raó a Adicae, declara la nul·litat de la clàusula que imposava les despeses hipotecàries a les persones consumidores i condemna a retornar les quantitats indegudament cobrades per l'antiga Caixa d'Estalvis de Còrdova.

Cada persona recuperarà una quantia aproximada de 1.095 euros en la qual és la primera sentència ferma a favor de les persones consumidores en la bateria d'accions judicials col·lectives iniciades per Adicae

Adicae crida a les persones consumidores amb hipoteques de CajaSur a unir-se al procediment d'execució de sentència perquè els sigui aplicada la devolució


Barcelona, 2 de febrer de 2022.
Les accions col·lectives interposades per Adicae contra 101 entitats en tota Espanya per reclamar la devolució de les anomenades "despeses hipotecàries" continuen aconseguint èxits per a les persones consumidores. Després que el Jutjat Mercantil número 1 de Còrdova hagi estimat la petició d'Adicae, condemnant a CajaSur a la restitució, "a totes les persones consumidores clients de Cajasur Banc", de les quantitats indegudes cobrades en aplicació de les clàusules anul·lades, les persones que van subscriure hipoteques amb aquestes clàusules abusives veuen reconeguts els seus drets.

La importància d'aquesta sentència (consultar aquí) consisteix en el fet que no sols declara la nul·litat de la clàusula de CajaSur d'atribució de les despeses hipotecàries a les persones consumidores, sinó que estén els seus efectes a la totalitat de persones amb hipoteques amb l'entitat, com sol·licitava Adicae, i no sols cap a les que ja s'havien organitzat en l'Associació per a incorporar-se a la seva demanda col·lectiva, la qual cosa constitueix un gran èxit de l'acció judicial col·lectiva mentre es transposa a Espanya la Directiva Europea que persegueix millorar aquesta via de reclamació.

Adicae estima que el nombre de persones amb hipoteques actualment amb CajaSur supera els 75.000, a les quals caldria sumar aquelles que ja van cancel·lar la seva hipoteca. Aquestes xifres resulten de considerar el saldo viu d'hipoteques vives per habitatge declarat per CajaSur en les seves últimes dades individuals abans d'integrar-se en el grup Kutxabank (més de 5.700 milions d'euros a 31 de desembre de 2019) i l'import mitjà de les hipoteques que recull l'INE, ajustant-lo a la baixa atès que el saldo viu de l'entitat reflecteix també hipoteques, saldo de les quals és petit per ser pròximes a la seva amortització.

Atès que aquesta sentència ja és ferma, Adicae ha iniciat els passos per a la seva execució, per això fa una crida a totes les persones consumidores que van subscriure hipoteques amb CajaSur a organitzar-se amb l'Associació per dur a terme uns tràmits que ja no comporten cap debat jurídic sobre la clàusula (ja declarada nul·la), sinó que es limiten a aportar, en el procediment iniciat per Adicae, còpia de l'escriptura de préstec i de les factures de les despeses indegudament assumides (Registre, Gestoria, Taxació, i la meitat dels costos notarials) per a la seva devolució juntament amb els interessos legals. Per això Adicae posa a disposició de les persones consumidores els seus telèfons i seus en tota Espanya, i especialment a Andalusia, a més del correu electrònic gastos@adicae.net i el número de Whatsapp 660175964. Organitzarà reunions i assemblees informatives, tan presencials com en línia, per informar les persones consumidores dels passos a donar.

CajaSur, amb 291 sucursals a Andalusia, i que afirma tenir un 45% de quota del mercat hipotecari a Còrdova i el 12% a Andalusia, ha destacat per mantenir una posició molt contrària a les reclamacions dels seus clients; en 2021, amb les dades del Servei de Reclamacions de Banc d'Espanya del primer semestre, es trobava entre les entitats amb un major percentatge de resolucions del supervisor a favor de l'usuari i també s'incloïa entre les que en menor nombre de casos acatava els informes del Banc d'Espanya i corregia la seva actuació.

 
Participa a les activitats d'aquesta setmana!
imagen

Comencem la setmana amb l’agenda d’activitats de l’1 al 4 de febrer. Per acudir via videoconferència inscriu-te als enllaços de cada activitat, i per fer-ho de manera presencial confirma la teva assistència prèviament al formulari dels enllaços de cada activitat. Animeu-vos a particiapar!

Dimarts, 1 de febrer 17:00h: Taller alfabetització digital sobre APPs (aplicacions) i PlayStore. Inscriu-te aquí

18:30h: Reunió Grup temàtic Igualtat i Consum. Inscriu-te aquí

Dimecres, 2 de febrer 18:30: Reunió Grup temàtic Estalvi i Inversió. Inscriu-te aquí

Dijous, 3 de febrer 17:30: Reunió preparació Assamblea general Tarragona. Inscriu-te aquí

Divendres, 4 de febrer 12:00: Reunió preparació Assamblea general Barcelona. Inscriu-te aquí

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email