Arxiu de notícies - FEBRER 2021

 
Xerrada: La hipoteca ofega les teves finances? Descobreix quines opcions tens amb AICEC-ADICAE
imagen

La crisi sanitària de la COVID-19 ha derivat en una greu crisi econòmica sense precedents que ha trastocat les vides de moltes persones, les quals s'han trobat de sobte en una situació d'extrema vulnerabilitat.

En aquesta situació, les possibilitats de caure en el sobreendeutament augmenten, per això, és necessari donar a conèixer la normativa existent per fer front als pagaments de deutes com els préstecs hipotecaris.

«L'objectiu de les dues sessions que proposem, és la de protegir els consumidors vulnerables i la defensa dels seus drets», explica Frederic Moreno, soci d’ADICAE i ponent a la xerrada sobre el Codi de Bones Pràctiques i la Llei de Segona Oportunitat.

Què pot fer un consumidor vulnerable en situació de sobreendeutament ?

Segons un estudi realitzat per ADICAE, una de cada tres persones consumidores es va trobar en el darrer any en una situació de vulnerabilitat: aparèixer en un registre de morosos, donar-se de baixa d'un servei bàsic i patir el tall del servei, sol·licitar ajut econòmic a familiars o ONGs en alguna ocasió o acudir a crèdits ràpids. A més a més, el fet de tenir feina ja no garanteix trobar-se en una situació de vulnerabilitat: del 13,9% de persones consumidores que no podien evitar un retard en el pagament de serveis bàsics, un 48,57% eren treballadors. A més a més, a l'hora de demanar ajuda social, sorprèn que un nombre important d'ajuts socials han estat denegats: un 4,6% de moratòries de préstecs post-covid-19 han estat denegades davant el 4%, en la Llei de segona oportunitat un 4,2% han estat denegades davant 1% que han estat concedides i pel que fa al bo social elèctric un 6,5% de les sol·licituds han estat denegades davant el 8,9% que han estat concedides.

Aquestes dades demostren la necessitat de donar informació, formació i eines a la població en general perquè puguin fer front a les situacions de vulnerabilitat causades per la COVID-19.

Dijous, dia 25 de febrer de 18h a 20h parlarem de les claus de la Llei de Segona Oportunitat i el Codi de Bones Pràctiques de la mà de dos experts com són l'advocada d'ADICAE, Carme Bròvia, i el Professor de Mercantil, expert en micro economia i finances, Frederic Moreno.

El Codi de Bones Pràctiques és un conjunt de mesures que les entitats bancàries han d'aplicar per reestructurar el deute de les persones hipotecades mentre que la Llei de Segona Oportunitat permetria la remissió dels deutes que no es poden pagar.

Qui es pot adherir a aquestes normes? Qui les pot fer servir? A quins casos s'apliquen? Quin és el procediment?

Dijous, 25 de febrer a les 18h resoldrem els vostres dubtes!

Inscripcions: http://bit.ly/3jIdwXt

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email