Arxiu de notícies - FEBRER 2021

 
Xerrada: La hipoteca ofega les teves finances? Descobreix quines opcions tens amb AICEC-ADICAE
imagen

La crisi sanitària de la COVID-19 ha derivat en una greu crisi econòmica sense precedents que ha trastocat les vides de moltes persones, les quals s'han trobat de sobte en una situació d'extrema vulnerabilitat.

En aquesta situació, les possibilitats de caure en el sobreendeutament augmenten, per això, és necessari donar a conèixer la normativa existent per fer front als pagaments de deutes com els préstecs hipotecaris.

«L'objectiu de les dues sessions que proposem, és la de protegir els consumidors vulnerables i la defensa dels seus drets», explica Frederic Moreno, soci d’ADICAE i ponent a la xerrada sobre el Codi de Bones Pràctiques i la Llei de Segona Oportunitat.

Què pot fer un consumidor vulnerable en situació de sobreendeutament ?

Segons un estudi realitzat per ADICAE, una de cada tres persones consumidores es va trobar en el darrer any en una situació de vulnerabilitat: aparèixer en un registre de morosos, donar-se de baixa d'un servei bàsic i patir el tall del servei, sol·licitar ajut econòmic a familiars o ONGs en alguna ocasió o acudir a crèdits ràpids. A més a més, el fet de tenir feina ja no garanteix trobar-se en una situació de vulnerabilitat: del 13,9% de persones consumidores que no podien evitar un retard en el pagament de serveis bàsics, un 48,57% eren treballadors. A més a més, a l'hora de demanar ajuda social, sorprèn que un nombre important d'ajuts socials han estat denegats: un 4,6% de moratòries de préstecs post-covid-19 han estat denegades davant el 4%, en la Llei de segona oportunitat un 4,2% han estat denegades davant 1% que han estat concedides i pel que fa al bo social elèctric un 6,5% de les sol·licituds han estat denegades davant el 8,9% que han estat concedides.

Aquestes dades demostren la necessitat de donar informació, formació i eines a la població en general perquè puguin fer front a les situacions de vulnerabilitat causades per la COVID-19.

Dijous, dia 25 de febrer de 18h a 20h parlarem de les claus de la Llei de Segona Oportunitat i el Codi de Bones Pràctiques de la mà de dos experts com són l'advocada d'ADICAE, Carme Bròvia, i el Professor de Mercantil, expert en micro economia i finances, Frederic Moreno.

El Codi de Bones Pràctiques és un conjunt de mesures que les entitats bancàries han d'aplicar per reestructurar el deute de les persones hipotecades mentre que la Llei de Segona Oportunitat permetria la remissió dels deutes que no es poden pagar.

Qui es pot adherir a aquestes normes? Qui les pot fer servir? A quins casos s'apliquen? Quin és el procediment?

Dijous, 25 de febrer a les 18h resoldrem els vostres dubtes!

Inscripcions: http://bit.ly/3jIdwXt

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email