Arxiu de notícies - NOVEMBRE 2021

 
ADICAE analitza la figura del consumidor circular i sostenible en una trobada amb experts de múltiples sectors
imagen

 Jornada d'Economia Circular aquest dimarts a partir de les 9 hores, en el Círculo de Bellas Artes de Madrid

L'associació reuneix demà experts del sector de la banca, energia, mobilitat i sosteniblidad per tractar, des d'una perspectiva transversal, els reptes de l'Economia Circular per a les persones consumidores

Els Objectius de desenvolupament sostenible de la Unió Europea; la inversió socialment responsable; el problema energètic des de la perspectiva de l'economia circular o l'obsolescència programada, a debat en la trobada organitzada per ADICAE.

La Jornada, en format mixt presencial i virtual, se celebra demà dimarts 30 de novembre, a partir de les 9.00 hores, en el Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Barcelona, 29 de novembre de 2021. ADICAE celebra demà la jornada 'L'Economia Circular i els consumidors' per reflexionar des d'una perspectiva transversal sobre l'impacte de les transformacions econòmiques, socials i ambientals en el consum. A través de diferents taules rodones i ponències es tractaran temes lligats al sector financer, l'alimentació, el transport o l'energia, relacionat amb el consum responsable, crític i sostenible.

La jornada, que tindrà lloc en el Círculo de Bellas Artes de Madrid (Marquès de Casa Riera, cantonada Gran Via), comptarà amb la presència d'experts en economia circular i consum per obtenir una visió completa de la perspectiva d'aquest canvi de tendència i les seves implicacions per a les persones consumidores. La ponència inaugural, centrada en la figura dels consumidors circulars, digitalitzats i sostenibles, recaurà en el president d’ADICAE, Manuel Pardos.

L'associació vol obrir un ampli espai de debat en el qual tractar les implicacions de l'Economia circular amb diferents àmbits com el financer, lligat a la inversió socialment responsable; el consum, amb l'obsolescència programada; així com l'energia i la mobilitat. Tot això sota el prisma de les repercussions i possibilitats per a les persones consumidores com agents actius del canvi de model econòmic.

Per a això, ADICAE ha reunit a experts i actors implicats, des de les mateixes persones consumidores a empreses, supervisors, i representants de la banca, transports, energia o agricultura. Així, el programa inclou a ponents de l'Administració, Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Fundació Energia Sostenible, COAC, INVERCO, Renault, Repsol o MERCASA.

La jornada es desenvolupa en col·laboració amb el ministeri Consum en el marc del projecte “Consumidors amb drets, consumidors circulars. Eines pràctiques i novetats en consum sostenible, energia i obsolescència”.

Lloc: Cercle de Belles arts de Madrid (Marquès de Casa Riera, cantonada Gran Via)

Seu d’AICEC-ADICAE a Barcelona (Carrer Creu dels Molers, 13)

Data: 30 de novembre de 2021 a partir de les 09.00 hores

Com seguir-ho: Presencial / Youtube / Zoom

Consulta el programa complet

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
AICEC-ADICAE adverteix de la proliferació del crèdit ràpid i abusiu pel Black Friday en un context de creixement de preus
imagen

 En 2020 en aquestes dates es van mobilitzar 2.000 milions d'euros en crèdit al consum per a llars

L'Associació insta les persones consumidores a no deixar-se portar pel consumisme manipulat al qual inciten les campanyes publicitàries del Black Friday, i a aprofitar les ofertes sobre la base de les seves necessitats reals.

La campanya de 2020 va implicar un augment de 1.900 milions d'euros en el saldo de crèdits al consum de les llars espanyoles entre octubre i novembre de l'any passat, segons les xifres del Banc d'Espanya.

Les estadístiques de l'INE comencen a reflectir pujades de preu en peces de vestir i determinats articles d'informàtica, just el que més es demandarà en aquestes dates.

Barcelona, 25 de novembre de 2021. AICEC-ADICAE adverteix que les campanyes de promoció i oferta de crèdit al consum amb motiu dels descomptes comercials vinculats al Black Friday poden generar riscos i problemes per a les persones consumidores en un context d'increment de preus, pressupostos familiars al límit per la pujada de la llum i els carburants, i productes poc transparents i de risc com a targetes revolving o crèdits ràpids.

En els últims dies, i a col·lació de la celebració del Black Friday, moltes entitats financeres han aprofitat per llançar agressives campanyes de crèdit i ajornament de pagaments als seus clients per afavorir el consum en aquestes dates. Banc Santander va anunciar 90.000 milions d'euros en crèdits preconcedidos i ajornaments en les compres amb la seva targeta de crèdit All In One, mentre que altres entitats com a ING i Bankinter han ofert descomptes en préstecs o en les seves targetes.

Les campanyes com el Black Friday, el Cibermonday, etc.…, no sols s'allarguen cada vegada més en el temps, sinó que mantenen abusos existents en les rebaixes tradicionals (augmentar el preu d'un producte uns dies abans per després afirmar que ha estat objecte d'una rebaixa). I, més enllà d'això, inciten a un consumisme perillós que porta a adquirir productes no necessaris, de manera impulsiva i sense reflexió prèvia, i recorrent a més a vegades a finançament a través de crèdits al consum, crèdits “ràpids” o targetes. El saldo de crèdit al consum a Espanya està ja per sobre dels 93.000 milions d'euros, 6.000 més que a tancament de 2018, segons el Banc d'Espanya. 2.000 d'ells van coincidir amb el Black Friday de 2020.

Davant d'aquests intents de manipulació de les persones consumidores a través de la publicitat i el màrqueting, AICEC-ADICAE destaca diversos factors que fan necessari que les persones consumidores sospesin les seves decisions de compra abans de realitzar-les: la incertesa econòmica i el seu interès, i també l'actual situació del planeta i els reptes de la seva sostenibilitat, elements que precisament l'associació analitzarà en una jornada nacional que celebrarà aquest dimarts 30 de novembre en el Cercle de Belles arts.

Per això AICEC-ADICAE apel·la al fet que les persones consumidores explotin les possibles oportunitats que en forma de rebaixes es puguin presentar aquest Black Friday partint de la reflexió prèvia sobre si es necessita el producte o no, revisant la realitat del preu (que es digui que el producte està rebaixat no és garantia que hi hagi una rebaixa real) i sospesant l'oportunitat de recórrer a crèdit per a la compra, tenint en compte els abusos en el crèdit a Espanya. AICEC-ADICAE recorda que la taxa d'interès dels crèdits al consum és un 54% major a Espanya que en la zona euro si atenem les dades ponderades de 2021. A Espanya el TAE per a crèdits a termini entre 1 i 5 anys se situa en el 7,16%, mentre que la mitjana europea està en 4,65%.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE debat sobre el paper de les persones consumidores en l'Economia Circular en una jornada amb experts en mobilitat, elèctriques, banca i consum sostenible
imagen

30 de novembre en el Cercle de Belles arts de Madrid

ADICAE organitza el 30 de novembre una jornada en el Círculo de Bellas Artes de Madrid sobre els reptes del canvi climàtic i el consum per a una necessària transformació del model econòmic.

L'associació reuneix persones expertes del sector de les finances, l'energia, el transport o l'agricultura per analitzar els reptes i possibilitats de l'Economia Circular i les reivindicacions de la ciutadania sobre aquest tema.

Barcelona, 24 de novembre de 2021. L'associació de persones consumidores i usuàries de bancs, caixes i assegurances, ADICAE organitza el pròxim 30 de novembre la jornada titulada ‘L'Economia Circular i els consumidors”. L'objectiu és analitzar i debatre sobre els reptes del canvi de model econòmic i de consum per a un desenvolupament sostenible i enfront el canvi climàtic.

La jornada, que tindrà lloc en el Cercle de Belles arts de Madrid (Marquès de Casa Riera, cantonada Gran Via), comptarà amb la presència d'experts en economia circular i consum per a obtenir una visió completa de la perspectiva d'aquest canvi de tendència i les seves implicacions per a les persones consumidores. La ponència inaugural, centrada en la figura de les persones consumidores circulars, digitalitzades i sostenibles, recaurà en el president d’ADICAE, Manuel Pardos.

L'associació vol obrir un ampli espai de debat en el qual tractar les implicacions de l'Economia circular amb diferents àmbits com el financer, lligat a la inversió socialment responsable; el consum, l'obsolescència programada; així com l'energia i la mobilitat. Tot això sota el prisma de les repercussions i possibilitats per a les persones consumidores com agents actius del canvi de model econòmic.

Per a això, ADICAE ha reunit els actors implicats, des de les mateixes persones consumidores a empreses, supervisores, i representants de la banca, transports, energia o agricultura. Així, el programa inclou a ponents de l'Administració, Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Fundació Energia Sostenible, COAC, INVERCO, Renault, Repsol o MERCASA.

La jornada es desenvolupa en col·laboració amb el ministeri de Consum en el marc del projecte “Consumidors amb drets, consumidors circulars. Eines pràctiques i novetats en consum sostenible, energia i obsolescència”.

Per a inscriure't i assistir presencialment a la Jornada pots fer-ho en el següent enllaç: https://bit.ly/3nk5tkp, o escrivint un correu a inscripciones@adicae.net i en el telèfon 91290235530.

Consulta el programa complet

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
AICEC-ADICAE considera que l'acte del TJUE sobre l'IRPH posa de manifest la urgència de corregir legislativament els dèficits de la interpretació aplicada a Espanya al concepte de transparència en la contractació
imagen

AICEC-ADICAE destaca que en cap moment el TJUE considera l’IRPH com "no abusiu", i lamenta que la banca insisteixi a continuar tractant de limitar l'eficàcia de l'acció col·lectiva.

S'incrementa la confusió a la qual les persones consumidores es veuen sotmeses, amb l'objectiu de desincentivar les seves reivindicacions i la reclamació dels seus drets.

 

Barcelona, 22 de novembre de 2021. L'acte dictat pel TJUE amb relació a una qüestió prejudicial relativa a l’abusivitat de l’IRPH aporta com a única novetat l'obligació del jutge de valorar si, declarada la falta de transparència, la mateixa deriva a més en la consideració de la clàusula com abusiva.

Aquesta perspectiva, a l'adopció de la qual sembla evident que no han estat alienes les actuacions de pressió d'Espanya i el sector bancari espanyol, s'intenta traduir, per part dels bancs implicats, en la necessitat que cada cas sigui abordat de manera individual, abocant a desenes de milers de persones consumidores a la reclamació individual i tractant de limitar l'eficàcia de l'acció col·lectiva fins i tot abans de la transposició de la ja en vigor Directiva Europea “sobre accions de representació”.

La resolució del TJUE resta efectivitat directa a la falta de transparència, la qual no basta aparentment i segons el parer del tribunal, per considerar una clàusula abusiva. Això implica de manera directa la necessitat que, tal com ve proposant i defensant AICEC-ADICAE des de 2017, s'aclareixi normativament a Espanya l'abast i efectes del principi de “transparència material” que en el seu moment va adoptar el Suprem com a manera d'evitar declarar abusives d'una vegada totes les clàusules terra, que malgrat tot AICEC-ADICAE defensa com un principi que no sols ha d'avaluar-se en la contractació amb les persones consumidores, sinó generar efectes directes quan s'incompleix.

Per això AICEC-ADICAE considera urgent que es reprengui la iniciativa que ja l'any 2018 es va adoptar en el Congrés dels Diputats, i que hauria d'aclarir que, en absència de transparència, el desequilibri que es genera converteix la clàusula afectada per aquesta situació en indiscutiblement abusiva, tal com a més va recollir en el seu moment el vot particular del magistrat Javier Orduña en la primera sentència del Suprem sobre l’IRPH.

En qualsevol cas la Directiva europea que regula les clàusules abusives ja assenyala en el seu article 4 que en la valoració de l’abusivitat d'una clàusula han de tenir-se en compte les circumstàncies (també les de caràcter col·lectiu) relatives a la contractació, en les quals l'existència o no de transparència és element clau, i d'on s'hauria de derivar aquest caràcter abusiu.

Mentrestant la confusió a la qual se sotmet a les persones consumidores s'incrementa, en l'ànim evident de limitar el número d'hipotecats que es llancin a reclamar uns drets que l'acte del TJUE de cap manera els ha negat, en benefici evident de les entitats que van comercialitzar préstecs amb l’IRPH com a índex de referència, i al mateix temps que falses associacions de persones consumidores busquen aprofitar aquesta situació per “fer negoci” a força d'emplaçar-les al “d'un en un” de les demandes individuals, i fins i tot amb bases jurídiques deficients, que no donen resposta global a un abús massiu.

Per entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE pren el carrer a Barcelona en una performance reivindicativa contra la pujada del preu de la llum
imagen

 

La companyia Oracles Theatre serà l’encarregada de dinamitzar la protesta que tindrà lloc a les 18h a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel de la ciutat de Barcelona

L’acció forma part d’una mobilització col·lectiva d’àmbit estatal que es durà a terme alhora en diferents ciutats del territori

L’objectiu és que les persones consumidores adoptin una posició crítica davant la pujada del preu de la llum i denunciïn el model actual d’oligopoli

 

Barcelona, 18 de novembre 2021. ADICAE, l’associació de defensa de drets de les persones consumidores, pren el carrer a Barcelona demà divendres a les 18h en una performance reivindicativa que tindrà lloc a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel amb l’objectiu d’animar a totes les persones consumidores a protestar davant el continu encariment del preu de l’electricitat i denunciar les pràctiques oligopolístiques en el sistema elèctric espanyol.

L’acció, que portarà a terme la companyia Oracles theatre, estarà carregada de reivindicació, protesta i crida a la participació i mobilització.

A partir de les 18 hores l'associació ha convocat diferents accions coordinades en diversos punts d'Espanya per a dur a terme una protesta d'àmbit nacional. A més de Barcelona, en els principals punts de Madrid, Toledo, Saragossa, Oviedo, Cadis, Múrcia, València, Valladolid, Vigo, Las Palmas de Gran Canaria i Càceres, es durà a terme una performance amb caràcter reivindicatiu en la qual tindran un paper actiu tant els socis de l'associació com els ciutadans que participin en l'acte.

L'any 2021, i especialment el segon semestre de l'any, ha estat marcat per l'encariment progressiu del rebut de la llum per a les persones consumidores. Durant aquest mes d'octubre es van aconseguir les majors xifres històriques a Espanya, situant-se el preu del MwH per sobre dels 300€, encapçalant la llista dels països europeus amb la llum més cara. Una situació que coincideix amb el descens del poder adquisitiu de les famílies a conseqüència de la crisi derivada de la pandèmia de la COVID19.

Davant d'això, ADICAE cerca sensibilitzar per mitjà de la mobilització la problemàtica a la qual s'han enfrontat les persones consumidores durant tot l'any amb relació al consum energètic. ADICAE vol encoratjar als usuaris i usuàries a conèixer i reclamar els seus drets davant les companyies elèctriques, així com fomentar l'ús eficient i sostenible de l'energia.

Per a aconseguir-ho es durà a terme una representació teatral participativa en la cèntrica plaça de Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel amb l'objectiu de remoure la consciència ciutadana i animar a l'associació col·lectiva davant de les grans elèctriques i les seves pràctiques oligopolístiques.

 

ADICAE ha mostrat, tant en reunions amb el Govern espanyol com públicament, quina és la seva postura davant del problema elèctric que afecta milions de persones consumidores:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Isabel Pons, coordinadora d’ADICAE Catalunya: Segons una enquesta recent d’ADICAE, el 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica i tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure. Això és perquè les empreses elèctriques no són transparents amb la informació, ningú entén el sistema de fixació de preus, una de les claus de l’abús en els desorbitats preus que estan patint les persones consumidores. La informació i la mobilització són claus, hem de fer-nos escoltar i reivindicar els nostres drets.

Orland Verdú, Director d'Oracles Teatre: La cultura ha de poder parlar dels problemes socials que hi ha avui, com és el cas de la pujada de la factura de la llum. Al final, una de les funcions del teatre és poder mostrar a la societat els problemes. Coma director m’agrada molt utilitzar la sàtira del bufó per poder parlar i criticar i ficar el dit en la llaga. Com va dir en George Orwell, si la llibertat significa alguna cosa, és el dret a explicar allò que no es vol escoltar, i això és molt necessari avui.

Federico Szeinfeld, Actor d'Oracles Teatre: El teatre és crític i essencialment polític i el públic s’ha d’eixugar de tot això, no solament és una eina per entrenir, estimula les ments i ens convida a fer-nos preguntes.

 

Sobre ADICAE: ADICAE és una associació de consumidors i usuaris sense ànim de lucre, inscrita en el Registre d'Associacions de Consumidors de l’AECOSAN, i té com a principals objectius la defensa i representació, educació, orientació, informació i formació dels consumidors.

Sobre Oracles Theatre: ORACLES Teatre és una companyia de teatre alternatiu amb seu a Barcelona, a l'Espai de Cultura Viva ORACLES Theatre/Studio fundat per Grup Cultural EXEO. Els seus espectacles tenen una mirada incisiva sobre la realitat contemporània i apel·len a l'experimentació sensorial i onírica, amb espectacles de teatre físic, amb textos propis i amb accent al moviment, la dansa butoh i la posada en escena crua i essencialista.

 

Lloc: Plaça Carles Pi i Sunyer de Portal de l’Àngel

Dia i hora: 19 de novembre de 2021 a les 18h

Contacte: comunicaciocat@adicae.net

Tlfn: 933.425.044


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 649203948 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net per a declaracions de l’equip de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE treu als carrers de tota Espanya les reclamacions de les persones consumidores per la pujada del preu de la llum
imagen

L'associació convoca aquest divendres 19 mobilitzacions en 13 ciutats d'Espanya de manera coordinada per mostrar el descontentament de la ciutadania davant l'encariment del preu de la factura elèctrica

A través de representacions teatrals tematitzades amb participació ciutadana es denuncia la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i la necessitat de portar a terme canvis en el sistema per garantir un preu just i raonable

La representació a Catalunya tindrà lloc a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Barcelona a les 18h i comptarà amb la participació de la companyia Oracles Theatre

La mobilització forma part d'una campanya global de l'associació en la qual, fins a final d'any, se celebraran accions reivindicatives i jornades de formació a persones consumidores sobre el tema energètic

Barcelona, 15 de novembre de 2021. L'associació de persones consumidores i usuàries de bancs, caixes i assegurances, ADICAE, organitza aquest divendres 19 de novembre una mobilització ciutadana en les principals ciutats d'Espanya amb motiu de l'increment del preu de la factura elèctrica que les famílies porten patint en els últims mesos.

A partir de les 18 hores en els punts més concorreguts de Madrid, Barcelona, València, Saragossa, Múrcia, Cadis, Oviedo, Valladolid, Vigo, Toledo, Las Palmas de Gran Canaria i Càceres, es durà a terme una performance amb caràcter reivindicatiu en la qual tindran un paper actiu tant els socis de l'associació com els ciutadans que participin en l'acte.

Durant els últims mesos les persones consumidores han patit l'increment incessant dels preus de l'electricitat, amb pics per sobre dels 300 euros el Mwh i amb un augment de més de 600% respecte a l'any anterior. A més, aquest increment s'ha reflectit també en una pèrdua de capacitat adquisitiva en traslladar-se a la resta de productes de la cistella de la compra amb l'increment de l'IPC en un 5,4%.

Per això, ADICAE cerca fer visible i sensibilitzar per mitjà de l'entreteniment una situació que s'ha convertit en un problema econòmic de primera magnitud per a milions de famílies. Companyies teatrals de tota Espanya faran, de manera simultània, una petita representació crítica centrada en els abusos de les grans companyies elèctriques sobre les persones consumidores i denunciaran les pernicioses conseqüències per als usuaris de l'oligopoli energètic.

Una campanya ambiciosa pel problema energètic

L'acció reivindicativa organitzada per ADICAE per a divendres 19 s'engloba dins d'una ambiciosa campanya impulsada per l'associació des que el problema de la factura elèctrica va començar a assolar a les persones consumidores.

El passat 22 d'octubre ja es va celebrar una mobilització en la madrilenya plaça de Callao que va servir com a punt de partida per aquestes noves accions i va anticipar una campanya que es desenvoluparia fins a final d'any. A més, l'associació està celebrant per tota Espanya una sèrie de sessions formatives de manera gratuïta per acostar a les persones consumidores i usuàries informació accessible sobre el sistema elèctric, la factura de la llum i consells per a un consum més sostenible.

ADICAE ha concentrat la seva postura davant del problema elèctric a tres idees fonamentals: acabar amb la pobresa energètica a Espanya; apostar per un consum d'energia més sostenible i fomentar l'estalvi entre les famílies; i aconseguir un preu de l'electricitat just i raonable per a totes les persones consumidores. A més, des de l'associació s'ha iniciat una campanya d'assessorament i informació a totes les persones consumidores per facilitar la sol·licitud del bo social elèctric, una mesura que, segons les dades d’ADICAE, actualment només beneficia a 1,2 dels 4 milions de persones potencials.

Aquest és el llistat complet de mobilitzacions organitzades per ADICAE per al divendres 19 de novembre.

 

Barcelona Plaza de Carles Pi i Sunyer 18:00h

Murcia Plaza de Santo Domingo 18:00h

València Plaza dels Pinazos 18:00h

Valladolid Plaza de la Canella Argales 18:00h

Vigo C/ Urzaiz, 138 (Mercat del Calvari) 18:00h

Toledo Plaza de Zocodover 18:00h

Zaragoza Plaza d'Espanya (al costat de Diputació Provincial) 18:00h

Oviedo C/ Nou de maig, 2 18:00h

Madrid Plaza d'Isabel II (Plaza d'Òpera) 18:00h

Cadis Plaza de Sant Joan de Déu 18:00h

Las Palmas c/ Mesa i López, 13-18 18:00h

Càceres Fòrum dels Bálbos 18:00h

Màlaga Plaza de Félix Sáenz 18:00h

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE organitza dijous a Sabadell la sessió formativa: Planta Cara a les Elèctriques Vuit de cada deu catalans reconeix no entendre la seva factura de la llum
imagen

El 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica. Tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure, segons l'enquesta d’ADICAE.

Per això, ADICAE organitza dimecres que ve a Girona la sessió formativa 'Planta Cara a les Elèctriques’ amb l’objectiu d'esclarir els aspectes més destacats del mercat elèctric, el sistema de fixació de preus, els canvis en la factura, i el paper de les persones consumidores en la transició energètica.

ADICAE insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic en funció del que cada persona consumidora vulgui i pugui.

Sobre aquestes qüestions bàsiques versarà la sessió formativa del dimecres 10 de novembre a partir de les 18.30 hores, en format presencial en la seu d’ADICAE Girona i via enllaç en línia. La jornada analitzarà l'augment de l'import de la factura de la llum en plena crisi econòmica, el seu impacte en l'índex de preus al consum, i el funcionament d'un sistema extremadament complex però que afecta el dia a dia de totes les persones consumidores.

L'associació considera que el primer pas per estalviar en la factura és entendre-la. Per això, a través d'aquestes sessions didàctiques oferirà, de manera gratuïta, continguts sobre el funcionament del mercat majorista de l'electricitat, anàlisi i explicació de la factura, consells per adoptar hàbits de consum sostenible, o la possibilitat d'accedir als bons socials d'electricitat i gas.

La jornada reflectirà també la vinculació entre l'economia circular i el consum energètic, perquè posa sobre la taula alternatives com l'autoconsum, hàbits de consum fàcils i sostenibles, o la transformació de l'habitatge a un entorn més favorable a l'estalvi energètic, posant èmfasi en les partides dels Fons Europeus dirigides a la rehabilitació d'habitatges. El potencial de les energies renovables ha d'estar en la base d'un model energètic per a totes les persones consumidores.

La sessió servirà a més per recordar la postura de l'associació en relació al problema del preu de l'electricitat al nostre país:

    Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

    Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

    Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Nom de la sessió: “Planta cara a les elèctriques”

Data: 11 de novembre de 2021

Lloc: Centre Cívic Creu Alta- Cal Balsach. Carretera de Prats de Lluçanès, 2, 08208 Sabadell

Hora: 19.00

Inscripcions:

En línia: https://bit.ly/elèctriquesSBD

Presencialment: Dijous 11 de novembre en Centre Civic Creu Alta-Calç Balsach (Carretera de Prats de Lluçanès, 2)

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
ADICAE organitza dimecres a Girona la sessió formativa: Planta Cara a les Elèctriques Vuit de cada deu catalans reconeix no entendre la seva factura de la llum
imagen

El 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica. Tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure, segons l'enquesta d’ADICAE.

Per això, ADICAE organitza dimecres que ve a Girona la sessió formativa 'Planta Cara a les Elèctriques’ amb l’objectiu d'esclarir els aspectes més destacats del mercat elèctric, el sistema de fixació de preus, els canvis en la factura, i el paper de les persones consumidores en la transició energètica.

ADICAE insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic en funció del que cada persona consumidora vulgui i pugui.

Sobre aquestes qüestions bàsiques versarà la sessió formativa del dimecres 10 de novembre a partir de les 18.30 hores, en format presencial en la seu d’ADICAE Girona i via enllaç en línia. La jornada analitzarà l'augment de l'import de la factura de la llum en plena crisi econòmica, el seu impacte en l'índex de preus al consum, i el funcionament d'un sistema extremadament complex però que afecta el dia a dia de totes les persones consumidores.

L'associació considera que el primer pas per estalviar en la factura és entendre-la. Per això, a través d'aquestes sessions didàctiques oferirà, de manera gratuïta, continguts sobre el funcionament del mercat majorista de l'electricitat, anàlisi i explicació de la factura, consells per adoptar hàbits de consum sostenible, o la possibilitat d'accedir als bons socials d'electricitat i gas.

La jornada reflectirà també la vinculació entre l'economia circular i el consum energètic, perquè posa sobre la taula alternatives com l'autoconsum, hàbits de consum fàcils i sostenibles, o la transformació de l'habitatge a un entorn més favorable a l'estalvi energètic, posant èmfasi en les partides dels Fons Europeus dirigides a la rehabilitació d'habitatges. El potencial de les energies renovables ha d'estar en la base d'un model energètic per a totes les persones consumidores.

La sessió servirà a més per recordar la postura de l'associació en relació al problema del preu de l'electricitat al nostre país:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Nom de la sessió: “Planta cara a les elèctriques”

Data: 10 de novembre de 2021

Lloc: Seu ADICAE Girona (Hotel d’Entitats C/ de la Rutlla, 22)

Hora: 18:30

 

Inscripcions:

En línia: https://bit.ly/elèctriquesGRN

Presencial: Dimecres 10 de novembre en la seu d’ADICAE Girona

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email