Arxiu de notícies - JUNY 2020

 
LA JUSTÍCIA MANTÉ VIVA LA DISCUSSIÓ SOBRE EL PAGAMENT DEL IAJD EN LES DESPESES HIPOTECÀRIES
imagen

 

- El Jutjat Mercantil 3 de Pontevedra decideix suspendre la demanda col·lectiva iniciada per ADICAE enfront del Santander a l'espera que el TJUE resolgui la qüestió prejudicial impulsada per l'Associació i presentada pels Jutjats de Badajoz.

Per ADICAE la tendència dels tribunals a esperar al pronunciament del TJUE expressa els seriosos dubtes de molts magistrats sobre el “tancament en fals” del Suprem en la qüestió de les despeses hipotecàries. 

En la demanda col·lectiva interposada per ADICAE enfront del Banc Santander per la abusividad de la imposició al consumidor de totes les despeses de formalització d'hipoteca (una de les 107 demandes col·lectives en les quals reclama la nul·litat d'aquestes clàusules al costat de la devolució als afectats de totes les despeses indegudament pagades) l'Associació va plantejar al jutjat la necessitat de consultar al TJUE sobre la validesa del criteri adoptat sobre aquest tema a Espanya pel Tribunal Suprem. 

Davant els dubtes existents el titular del Jutjat Mercantil 3 de Pontevedra ha resolt suspendre el procediment a l'espera que es pronunciï el TJUE, tenint en compte que aquest tribunal ja està abordant si la nul·litat de la clàusula de despeses ha de comportar la devolució al consumidor també de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats. 

Aquesta qüestió prejudicial va ser impulsada per ADICAE en una demanda col·lectiva, en la qual finalment el Jutjat Mercantil 1 de Badajoz va qüestionar a Europa la jurisprudència del Suprem, que estableix el repartiment de les despeses aplicades al consumidor en virtut d'una clàusula declarada abusiva, preguntant al TJUE si a més de les despeses de notaria i registre s'han de retornar als consumidors també les despeses de taxació i l'impost (IAJD). 

L'associació va presentar les demandes col·lectives sabent que el consumidor recuperarà com a mínim 1.000 euros de mitjana a la banca, tenint en compte només la meitat de les despeses de notaria i gestoria, i la totalitat del registre. Per això manté la seva campanya que sota el títol "Regalaràs 1.000 euros a la banca?" vol incidir en què els consumidors tenen ja un dret i quantitats reconeguts i que poden reclamar, per la qual cosa fa una crida a tots els hipotecats que van sofrir l'aplicació d'una clàusula ja declarada abusiva perquè reclamin els seus drets i s'adhereixin a les demandes col·lectives presentades per l'associació (com han fet fins al moment més de 3.000 hipotecats), reclamant conjuntament els seus drets.

A més d'aquestes quantitats ja reconegudes en favor dels consumidors, la iniciativa d’ADICAE manté la porta oberta al fet que la taxació, sobre la qual l'alt Tribunal no s'ha pronunciat, i el IAJD puguin ser recuperats per part del consumidor.

Els consumidors interessats es poden unir a la campanya a través de la web d'hipotecaconderechos.es on milers de consumidors ja es s'han adherit a les demandes col·lectives presentades per l'Associació.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.

 

 
AICEC-ADICAE REUNEIX VIRTUALMENT ALS AFECTATS PEL TANCAMENT DE DENTIX PER A INFORMAR DELS PASOS A SEGUIR I ORGANITZAR COL.LECTIVAMENT LA DEFENSA DELS SEUS DRETS
imagen

 

L’associació considera que mentre el servei continui sense donar-se, els consumidors afectats poden demanar la suspensió del pagament de les quotes dels crèdits al consum subscrits per abonar tractaments.

Després de rebre múltiples consultes d'afectats per la suspensió dels serveis contractats amb Dentix, ADICAE ha començat l'organització dels consumidors clients de la xarxa de clíniques dentals, elaborant una guia amb els passos a seguir i facilitant els models de reclamació i comunicació a presentar a la pròpia Dentix i a les entitats que, mitjançant acords de col·laboració amb la clínica, finançaven els tractaments als clients. 

A més, i amb la finalitat d'informar els afectats i resoldre tots els dubtes que en aquests moments se'ls plantegen, ADICAE ha convocat una assemblea virtual per videoconferència que se celebrarà aquest dijous 4 de juny a les 18.00 hores, en la qual a més iniciarà l'organització dels usuaris per a la defensa dels seus drets tant enfront de Dentix com enfront de les entitats financeres involucrades. D'aquesta manera els consumidors afectats pel cessament d'activitat de Dentix podran reclamar els seus drets a través de ADICAE.

ADICAE, que ha obert una secció específica en el seu web (bit.ly/afectadosdentix) per a connectar  a aquesta reunió i oferir informació sobre la situació a cada moment, i on guiarà als consumidors en la reclamació corresponent. Per a això, organitzarà la presentació d'escrits dels afectats a Dentix reclamant l'efectiva prestació del servei i l'expedient o historial complet.

En segon lloc l'Associació ajudarà els afectats a presentar escrits dirigits a les entitats titulars dels préstecs subscrits per als tractaments dentals (Cetelem, Abanca, BBVA i Pepper Money) per a instar-los a la suspensió dels pagaments de les quotes fins que els serveis es reprenguin.

En el cas que finalment no es reprenguessin els tractaments els afectats podran resoldre els seus contractes, i per tant resoldre també els contractes de crèdit subscrits per als tractaments, reclamant a més en cada cas les quantitats que poguessin correspondre en funció del tractament efectivament rebut i de les quotes ja pagades a l'entitat financera.

ADICAE continua reforçant els seus canals telemàtics d'assistència als consumidors i brinda els seus serveis tècnic-jurídics, a través del correu consultas@adicae.net i el Whatsapp 660175964. A més, podran contactar amb la seva seu més pròxima via telefònica (https://www.adicae.net/localizacion-sedes.html).

 

 
ADICAE ORGANITZA LA DEFENSA COL.LECTIVA DELS AFECTATS PER LA SUSPENSIÓ D'ACTIVITAT DE DENTIX
imagen

 

- Davant la creixent inquietud i consultes dels clients de la clínica dental, i després de constatar la falta de serveis i d'atenció als consumidors per part de Dentix malgrat els anuncis de “reobertura” de l'empresa, ADICAE celebra una assemblea virtual aquest dijous a nivell estatal.

- L'Associació organitza la reclamació dels clients enfront de Dentix així com davant les entitats que van finançar els tractaments, i adverteix que en cas de cessament definitiu de Dentix no seria tolerable una actuació institucional similar a la que va caracteritzar el “cas Idental”.

- Dentix podria estar mantenint o reprenent l'activitat de captació de nous clients malgrat no estar prestant els serveis ja contractats.

 

ADICAE considera que, davant la no prestació per part de Denitx del servei contractat, els clients que haguessin finançat mitjançant crèdits al consum els seus tractaments poden requerir a les entitats financeres prestadores (fins avui es té constància de contractes subscrits amb Cetelem, Abanca, BBVA i Pepper Money) la suspensió del pagament d'aquests crèdits mentre Dentix segueixi sense rehabilitar en condicions els seus serveis.

L'Associació ha pogut recopilar i constatar les nombroses reclamacions dels consumidors entorn a la falta de prestació de serveis i d'informació per part de la clínica dental Dentix, davant la qual cosa inicia una campanya d'informació per als afectats per la suspensió d'activitat de Dentix i comença a organitzar la defensa dels seus drets.

Dentix (que va presentar el passat 13 d'abril la seva comunicació de Preconcurs de Creditors i un ERTE que va afectar  el 100% de la seva plantilla) va tancar totes les seves clíniques emmarcat en l'estat d'alarma, sense que després de trobar-se habilitada a prosseguir la seva prestació de serveis els mateixos s'hagin reprès.

ADICAE en un article recent denunciava la mancada comunicació que l'empresa estava oferint als seus clients. Aquesta situació ha provocat que molts usuaris s'hagin vist afectats per la paralització de les seves intervencions mentre continuen abonant els costos dels serveis. Costos que en molts casos han estat finançats a través de les entitats col·laboradores amb la pròpia clínica.

ADICAE estima que al voltant d'uns 100.000 usuaris s'han vist afectats per aquest cas, i fa una crida als consumidors per a la seva agrupació a través d’ADICAE, que convocarà diferents sessions informatives per a informar de les possibles vies de reclamació i buidar els dubtes existents. La primera assemblea virtual se celebrarà aquest pròxim dijous 4 de juny, a les 18.00 h.

En aquest sentit, ADICAE recomana als clients de la clínica presentar un escrit reclamant l'efectiva prestació del servei i l'expedient o historial complet, i un altre a l'entitat financera titular en el seu cas del crèdit subscrit requerint el cessament en el cobrament de les quotes.

Per a tot això, ADICAE ha posat a la disposició dels consumidors afectats els seus serveis tècnic-jurídics, a través del correu consultas@adicae.net, el whatsapp 660175964 , el formulari de consultes del seu web (www.adicae.net) i els seus telèfons en tota Espanya (https://www.adicae.net/localizacion-sedes.html).

A més de la problemàtica que afronten els clients de Dentix per la suspensió i no represa, en data d'avui, de l'activitat de l'empresa, diverses informacions recaptades per ADICAE apunten al fet que Dentix pugui estar mantenint o reprenent l'activitat de captació de nous clients malgrat no estar prestant els serveis ja contractats, la qual cosa acreix els dubtes i preocupació dels consumidors.

En tot cas, ADICAE adverteix que en el supòsit de cessament definitiu de l'activitat de la clínica dental la reacció de les institucions hauria de ser molt diferents a l'adoptada en el cas d’Idental, caracteritzada per la descoordinació de l'actuació de les administracions de consum i de la Justícia, l'absència de compromís públic en una qüestió de salut, i una incomprensible condescendència amb els interessos de la banca finançadora dels crèdits.

D'igual forma, l'Associació recorda que amb l'actual regulació del crèdit al consum, la no prestació del servei (en aquest cas un tractament dental) comporta que el consumidor quedi alliberat de pagar el crèdit que subscrivís per al pagament d'aquest servei, i fins i tot a la devolució de part ja abonada del mateix en el cas que el valor del servei efectivament rebut fos inferior a la suma de les quotes abonades.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email