Arxiu de notícies - AGOST 2019

 
Els nostres projectes en l'era tecnològica
imagen

 

Agost 2019

ADICAE desenvoluparà activitats dins del marc d'un programa que abordarà els hàbits i els drets dels consumidors en l'era de les noves tecnologies

El programa engloba quatre projectes, els quals sota un mateix enfocament tracten temàtiques diferents, com són l'economia circular, les xarxes socials, les finances tecnològiques i el comerç electrònic.

En aquest sentit, es desenvoluparan activitats per a cadascun dels projectes durant els pròxims mesos, on està previst que col·laborin les diferents associacions, entitats públiques i organitzacions del tercer sector interessades, per a complementar el contingut i agregar un valor afegit a les accions de formació i informació programades.

Així mateix, l'objectiu de la iniciativa és que les persones interessades a participar, s'impliquin de forma activa, tant en el desenvolupament de les activitats com en el seu compromís com associades.

La finalitat última és la d'apoderar a les persones consumidores i a la societat en general, sobre el model de consum actual i la necessitat d'un canvi de paradigma per a aconseguir uns hàbits de consum més saludables i sostenibles.

Què és l’E-commerce?

Una de les temàtiques que abordarem és la venda i compra mitjançant internet atès que el comerç electrònic està augmentant constantment. De fet, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència informa que el 2018 la xifra de comerç electrònic frega els 40.000 milions d'euros. Fet que provoca que en els últims 2 anys registrats, el comerç electrònic hagi incrementat gairebé el doble.

En front de l’actual creixement d’aquest comerç i el canviant món digital és de vital importància millorar la protecció de les persones consumidores en aquesta matèria, per això el projecte té l’objectiu d’informar i formar a tothom per tal de prendre decisions conscients sobre les compres.

Les noves tendències i canals de la publicitat

La publicitat ja no es limita als antics canals de difusió com eren la televisió, la radio i la premsa escrita. Estem davant d’un canvi en el qual la publicitat ha trobat nous horitzons en el món digital. Actualment la publicitat en la televisió té una quota del 38%, i baixant, mentre que Internet suma el 31% i acumula creixements superiors al 12%.

Internet s’ha convertit en un bombardeig constant d’anuncis. No hi ha més que veure el creixent espai que cada any dedica l'Observatori de la Publicitat a les estratègies evasives dels clients, que accentuen el seu afany per eludir els anuncis i, en el cas dels més joves, rebutgen cedir dades en les xarxes socials per l'excés de publicitat.

Per aquesta raó pels mesos vinents tenim previstes activitats per formar i divulgar en quina mesura ha incidit en les persones consumidores la difusió i promoció de la publicitat a través de l’ús de les eines digitals.

Les aplicacions de banca en línia i altres Fintech

El fenomen de les finances on-line, el nomenat Fintech, s’articula a través de l’aplicació transversal de les noves tecnologies que cristal·litzen en aquest sector, propiciant un escenari amb marge per la millora en la competència i el benestar de les persones consumidores, i plantejant reptes i desafiaments per a institucions reguladores i associacions com la nostra. Per això, iniciem el curs amb l’objectiu d’aconseguir identificar i abordar de manera solvent l’emergència de les noves tecnologies en el sector financer i l’aparició del fenomen Fintech.

D'altra banda, el full de ruta implementat ha passat per “expulsar” als clients de les oficines, reduint el nombre d'hores en els quals es pot acudir a finestreta a pagar determinats rebuts o impostos, incentivant l'operativa en caixers i, quan el desenvolupament de la banca on-line ho va permetre, dirigint els clients tradicionals a aquesta eina a distància. Una dinàmica que pot portar moltes conseqüències per a les persones consumidores. Deguda a aquesta situació farem xerrades i tallers per tal d’informar correctament de l’ús de la banca on-line i les Fintech.

Economia circular a taula

El context actual demana una necessària i urgent transició cap a altres formes de consum més sostenibles, amb perspectiva global, ecològica, transformadora i justa. Estem fent front a l’esgotament de recursos i la seva finitud, que esdevé en problemes amb la naturalesa i cicles ambientals. Provocat pel consumisme exacerbat i l’obsolescència programada en els bens i productes que diàriament es consumeixen amb la seva conseqüent inutilització i malbaratament.

En aquest sentit, ADICAE hem treballant des de fa temps per un consum conscient i crític en relació a l’alimentació i el sistema agroalimentari. Ara volem abordar el problema des d’una perspectiva més àmplia, fent especial èmfasis en el rol de les persones consumidores en la reducció, reutilització i aprofitament de béns i productes que es consumeixen a la llar i en l’aplicació i utilització de les noves tecnologies per propiciar aquests objectius. Per això, un dels projectes que farem front el pròxim trimestre seran diferents trobades pràctiques amb institucions i moviments socials que treballen aquesta temàtica i aprendre com podem millorar el nostre consum.

 

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email