Arxiu de notícies - AGOST 2018

 
FRONT COMÚ DAVANT LES ACTUACIONS DE LA JUR: Expressa't en la consulta!
imagen

 

Agost de 2018

 

Ahir Elke König, presidenta de la Junta Única de Resolució (JUR), l’organisme encarregat de l’estabilitat financera de la UE, ha declarat de forma preliminar que no s’hauria d’indemnitzar als afectats per la compra del Banc Popular per part del Santander.

Des d’AICEC-ADICAE considerem aquesta resposta totalment injustificada i irresponsable en relació a les més de 305.000 famílies estalviadores afectades. Per això us convidem a participar en l’acció col·lectiva per fer patent a la Unió Europea el nostre desacord amb aquesta declaració d’intencions.

Si ets afectat/da del Popular t'animem a expressar contundentment el teu rebuig a la decisió de la JUR a la plataforma d’internet que van posar en marxa des de la Unió Europea per «escoltar» l’opinió dels afectats. És ben simple, únicament s’han de seguir els següents passos:

 

1) Clica en el aquest enllaç on trobaràs tota la informació en anglès, i més avall en castellà.

2) Registra’t i emplena el formulari que et proporcionen amb el teu document d’identitat i els documents que acrediten estar en possessió d’accions del Banc Popular escanejats i adjunta’ls a l’aplicació.

3) Descarrega’t, finalment, el formulari que l’aplicació et facilita i guarda’l.

El termini d’enviament de sol·licituds d’audiència és fins al 15 de setembre.

 

El proper 21 d'agost organitzem una assemblea informativa (seu AICEC-ADICAE A 18H) i el 4 de setembre (seu d'AICEC-ADICAE a les 18h) ens reunirem per preparar les properes estratègies i valorar les activitats portades a cap. És una reunió oberta a tothom, et pots apuntar en aquest formulari. Si voleu saber-ne més no dubteu a venir o trucar-nos!

MOLT IMPORTANT: Si no tens accés a internet, vine a la seu de Barcelona (c/ Creu dels Molers, 13) els dies de les assembleas, amb el teu document d’identitat i els documents que acrediten que ets afectat del Popular i t’ajudarem a fer el registre.

 

A AICEC-ADICAE fa un temps que anem denunciant aquest abús que compta amb el suport tant de les grans empreses bancàries com de la classe política. Podeu accedir als breus videos recopilatoris de les concentracions organitzades el 16 de juny i el 12 de juliol d'aquest any.

El nostre objectiu és reunir el màxim nombre de persones afectades per pressionar a les administracions a prendre partit i assumir responsabilitats en aquesta dubtosa operació.

Si t'has vist afectat/da per la resolució del Banc Popular, ADICAE t'informarà amb assemblees i t'ajudarà a reclamar: uneix-te a la plataforma d'afectades per l'estafa el Banco Popular.

 

No t’amaguis, lluita pels teus drets!

 

 
ELS 7 PUNTS PER LA REGULACIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS BÀSICS BANCARIS
imagen

 

Agost 2018

 

PER QUÈ NECESSITEM UNA REGULACIÓ PÚBLICA DELS SERVEIS BÀSICS BANCARIS?

Aquí us exposem algunes de les raóns

 

1) Rati elevat de punts de venta

2) Tancament d’oficines

3) Oficines com a punt de venta comercial agressiva

4) Garantir provisió de liquiditat

5) Exclusió financera

6) Servei bàsic monopolitzat

7) Regulació del sector privat o socialització dels serveis bàsics

 

Explicació dels punts:


- El mercat financer espanyol encara té a dia a d'avui una sobredimensió d'oficines. La més alta d'Europa (6'7 per cada 10.000 habitants).

- El nou model bancari està passant per la digitalització dels serveis i el tancament d'oficines. S’estan reduint despeses en aquells serveis que no aporten cap benefici monetari a l’entitat financera.

- Les oficines NO són cap punt d'atenció al client ni de servei. Les oficines són punts de venta i col·locació de productes tòxics amb pràctiques comercials molt agressives.

- Un compte corrent té l’obligatorietat de tenir associat el servei de garantir la aprovisionament de liquiditat dels seus clients/es. És a dir, poder fer operacions amb efectiu. Les entitats bancàries no estan garantint la provisió de liquiditat. Podrien instal·lar caixers mòbils i/o punts d'atenció itinerants.

- L’exclusió financera està afectant a aquelles persones que per falta d'alfabetització digital no poden operar amb el nou sistema bancari. També queden excloses aquelles persones que no poden complir amb les exigents obligacions del compte i no poden afrontar les múltiples i les més elevades comissions d’Europa.

- L'eliminació de les caixes locals i les fusions bancàries han deixat en mans de quatre grans empreses tot el mercat. Estan establint una sèrie de comissions monopolistes que podríem considerar abusives que no garanteixen un accés digne a un compte corrent ni a poder operar amb l'efectiu.

- Tenir accés a un compte corrent és ja, a dia d'avui, un servei bàsic com l'accés a la llum o l'aigua. Si les empreses privades no poden garantir aquest accés i fan un us inadequat de la posició de força: l'Administració Pública hauria de poder donar una resposta.

 

Algunes xifres:

8,6% de la població de la demarcació de Lleida, la menys densa en xarxes, viu en municipis sense cap oficina bancària,

30.473 persones de la demarcació de Barcelona han quedat sense sucursals pròximes durant els anys de la crisi econòmica,

456 pobles sense cap sucursal,

229.000 catalans no tenen accés a cap oficina bancària al seu municipi de residència La reducció de la xarxa d'entitats durant la crisi ha fet créixer el nombre d'afectats en més de 67.000 persones en set anys

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email