Arxiu de notícies - MAIG 2017

 
UN CAP DE SETMANA CONSUMERISTA
imagen

El passat cap de setmana del 12, 13 i 14 de maig vàrem estar al Centre d'Interpretació del Consum "Mediterrani" situat a l'Ametlla de Mar. Es tracta d'una casa situada a aquest poble de la costa tarragonina, propietat d'ADICAE i de totes les persones que hi formem part. La raó d’aquest emplaçament és poder gaudir d’un espai diferent on poder compartir experiències, aprendre i millorar l’Associació i el nostre paper en ella.

A la III Jornada de voluntariat d'AICEC-ADICAE, vàrem aprofitar per parlar de l'Associació, de quins són els nostres punts febles i forts. En quines qüestions hauríem de millorar, i quins potencials hem de destacar. Vàrem aprofitar per parlar de quines són les nostres possibilitats com a persones que formem part de l'Associació, què podem aportar als objectius d'ADICAE.

A més a més, es va desenvolupar un taller d'oratòria, amb la intenció de millorar la nostra manera de comunicar-nos cap enfora. Al cap i a la fi, es tractava d'un taller pràctic i dinàmic, on vàrem poder posar en comú totes les nostres inquietuds, pors, febleses, però també les nostres aptituds, potencials i coneixements de com ens comuniquem, per tal de millorar la difusió del treball d'AICEC-ADICAE i transmetre amb èxit els objectius i el missatge de l'Associació.

Però no tot va ser treballar! Els debats sobre temes d'actualitat, la visita al castell de Sant Jordi d'Alfama, a les tres cales, els dinars i sopars, els riures i els moments de descans, ens varen permetre crear grup i conèixer-nos millor! Al cap i a la fi, gaudir d'una companyia i un emplaçament immillorable, gràcies a formar part i participar activament a AICEC-ADICAE.

Si no vas poder assistir a l'última trobada, estàs interessat/da en el treball de l'Associació i vols viure un cap de setmana amb persones amb les mateixes inquietuds que tu, tens una altra oportunitat!

El proper cap de setmana del 10, 11 i 12 de juny anirem al Centre d'Interpretació del Consum "Pirineus" al poble d'Azlor, a la província d'Osca.

 

Vols més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb la teva seu de referència!

Ens veiem aviat!

 
Clàusules sòl: Estat actual de l'evolució de les reclamacions

Dies després de la finalització del termini de les primeres reclamacions presentades a través del decret llei, ens hem trobat amb una varietat d’escenaris a les respostes dels bancs i depenent de l’entitat financera a la qual pertanyem. Recordem que els bancs tenien l’obligatorietat de crear una via d’atenció a aquestes reclamacions des del 21 de febrer d’aquest any. L’objectiu d’aquesta via era tractar de resoldre el major número de casos sense la necessitat d’arribar a judici o, fins i tot, tractant d'aconseguir acords més ràpids per a aquelles persones que ja es trobaven en processos judicials.
 
Durant aquest temps, havent estudiat múltiples situacions, la conclusió és clara, la banca segueix fent allò que més li convé. Perquè no hi ha cap criteri ni perfil determinat per decidir quines hipoteques recuperen els diners i quines no. Per tant, tornem a viure una situació semblant als arbitratges amb les participacions preferents. Per aquest motiu, des d'AICEC-ADICAE tornem a recordar la importància d'estar units i unides per fer front a la banca i aconseguir el màxim de retorns en tots els casos. 

Breu situació d'alguns casos
Mentre que Caixabank no s’ha postulat encara respecte a les devolucions, ni en sentit afirmatiu ni negatiu, el Banc Popular es nega a l’acceptació de totes les reclamacions, al·legant la improcedència per no tenir, suposadament, algun dels requisits previstos a la normativa.
 
És cert que, fins fa pocs dies, el Banc Sabadell, encara es pronunciava en el mateix sentit que el Banc Popular, però, en les últimes setmanes han començat a arribar propostes d’aquesta entitat. Algunes d’elles es realitzen de forma escrita, però la majoria es formulen de forma verbal, encara que aquesta via no sigui ni la correcte ni la determinada legalment.
 
Una altra de les entitats que està sent més reticent a la devolució de les quantitats reclamades és Cajamar, ja que totes les respostes que han arribat a les nostres seus han estat una negativa a la devolució.
Pel que fa a les entitats que responen afirmativament a la petició de la devolució de la quantitat per una aplicació indeguda de la clàusula sòl, es troben BBVA, EVO Bank i Bankia.
 
El BBVA manifesta que, efectivament, els interessos previstos com clàusula sòl, s’han aplicat indegudament. Les seves respostes són acompanyades per una taula de càlcul i l’import a retornar. No obstant, en aquesta taula no es desglossen els interessos abonats i el nou càlcul relatiu als anys anteriors al 2012. Això és incorrecte perquè dificulta contrastar el càlcul efectuat per l’entitat.
 
Les respostes d’EVO Bank i Bankia són afirmatives i retornen l’import pagat de més. A aquests bancs, se’ls hi afegeix FTA2015 Anticipa, el fons de titulització d’actius que va comprar part de la cartera immobiliària de l’antiga Catalunya Banc, que retorna la totalitat del que s’ha pagat de més, però només des de la data en que va adquirir la cartera. En aquest cas per a reclamar la resta, les persones afectades hauran de dirigir-se al BBVA.
 
Cal recordar que aquest procés de reclamació extrajudicial que contempla el Reial Decret del Govern Espanyol, no es podrà posar en tràmit en cas de ser persona jurídica o, en el cas de no ser la persona titular del préstec hipotecari.
 
Finalment, concloure que, a dia d’avui, no hem rebut el nombre de propostes esperades tenint en compte la quantitat de reclamacions ja presentades. Però, des d’AICEC-ADICAE, hem pogut apreciar un canvi de posicionament respecte a la postura adoptada pels bancs en un inici, tot fruit de l'esforç del moviment consumerista i de la constància. Per això, és important seguir lluitant i mantenint la força!
 
Si teniu dubtes de com reclamar, us convidem a assistir a les nostres assemblees informatives programades per a aquest mes de maig, les podeu consultar totes aquí
 
I, en cas d’haver rebut una proposta del teu banc, us animem a venir a les nostres seus d’AICEC- ADICAE per a poder contrastar el càlcul.Aquí trobaràs la informació que necessitem per a poder-ho fer.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email