Arxiu de notícies - ABRIL 2016

 
ADICAE venç en la macrodemanda contra les clàusules sòl: els bancs, condemnats a eliminar-les.
imagen

(11.04.2016) El Jutjat del Mercantil nº 11 de Madrid ha resolt la macrodemanda de clàusules sòl interposada per l'associació contra els bancs, declarant nul·les totes les clàusules terra de les persones consumidores de les entitats demandades, la pràctica totalitat del sistema financer.

El Jutjat del Mercantil nº 11 de Madrid ha resolt aquest dijous la macrodemanda de clàusules sòl interposada per l'associació de persones consumidores ADICAE contra els bancs amb motiu de les clàusules terra imposades en les seves hipoteques, la major acció judicial interposada contra la banca en la història espanyola.

Els ‘sòls’ hipotecaris han estat declarats nuls per a totes les persones consumidores i tots els bancs a Espanya, acabant així aquesta Associació amb el major frau de la banca contra la ciutadania. Les clàusules sòl han estat una de les principals causes de centenars de milers d'execucions hipotecàries i desnonaments al nostre país.

ADICAE explicarà l'abast d'aquesta sentència en múltiples assemblees que es celebraran en els propers dies per totes les seus. Tothom pot contactar amb les seus de ADICAE més propera al seu domicili per rebre la pertinent informació.

D'altra banda la banca vol "morir matant". Fa mesos que ADICAE ve advertint de les ofertes enganyoses que les entitats ofereixen als seus clients de forma privada: amb el pretext de fer un favor als afectats, proposen modificar les condicions de la teva hipoteca. El banc només vol esborrar la clàusula sòl dels contractes ‘colant’ a canvi noves condicions abusives que permetin seguir guanyant en el futur uns ingressos que ara lleven il·legalment amb la clàusula terra.

 
L'estafa del Sabadell als seus hipotecats: canviar la clàusula sòl a interès fix per seguir pagant de més
imagen

(04.04.2016) Cas real detectat per ADICAE: un client que paga un 2,5%, afectat per la clàusula sòl, passaria a abonar un 2,15% d'interès fix, molt lluny del 0,74% que li correspondria segons el diferencial més euríbor signats originalment.

 El president del Sabadell eludeix responsabilitzar-se dels fraus de la CAM i avança a ADICAE responent que les comissions seguiran creixent.La “transparència” i “bones pràctiques” enaltides per Josep Oliu, president del Sabadell en la seva Junta d'Accionistes contrasten amb la realitat que pateixen els seus clients. Per a aquest banc tot val, si es tracta de presumir de dividend, com va exposar ADICAE en representació dels petits accionistes i els consumidors, en una junta que es va emetre per internet fins al torn d'intervencions i respostes, com a ‘exemple’ de la seva “transparència”.

Malgrat defensar la transparència i legalitat de les seves clàusules sòl, Oliu va eludir respondre sobre la campanya ofertes privades abusives als seus hipotecats detectada per ADICAE. Conscient que la macrodemanda d'ADICAE i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ‘tombaran’ l'abús, Sabadell s'està apressant a eliminar les seves clàusules sòl assegurant-se a canvi que seguirà guanyant aquests ingressos il·legítims.

Així doncs, recomana canviar el tipus d'interès variable (euríbor) per un tipus fix amb un doble engany: omet al client que és víctima d'una clàusula sòl que li impedeix beneficiar-se de les baixades de l'euríbor; i l'atemoreix amb unes segures i imminents pujades de l'euríbor, tot i que, segons Oliu, “no esperem un canvi de tendència en un període curt”.

Per exemple, un consumidor que va contractar la hipoteca al 0,75% de diferencial més euríbor i que avui revisés la seva hipoteca hauria d'abonar un 0,738% (euríbor al -0,012). Però el fet de tenir clàusula sòl, fixada al 2,5%, significa que està pagant un 1,76% més del que li correspon. Ara, el Sabadell li proposa canviar l'actual i fraudulent 2,5% a interès variable per un 2,15% a tipus fix, on el ‘sòl’ desapareix a canvi de seguir pagant un 1,41% més del que va signar. El que el Sabadell ‘ven’ com un favor és un abús sense cap dubte.

L'associació, que està rebent nombrosos casos d'afectats, recomana no acceptar aquestes ofertes i consultar a un expert independent i sense ànim de lucre com ADICAE, doncs cada vegada jutjats dicten més la fi de la clàusula sòl i la devolució de tot l'import cobrat de més, tal com s'espera que confirmin els citats processos judicials.

D'aquesta manera, Oliu va justificar l'encariment de les comissions (17%), tendència que anirà a més: “Els accionistes no poden estar suficientment ben remunerats fins que el rendiment dels bancs que estan en el sistema superi el 10% (ara en el 7,3%). Estem en el camí del restabliment d'unes taxes, unes comissions i un interès que són els adequats per al negoci bancari”. A més, “la banca està rendint un servei social molt important en tot el que són serveis de pagament i alguns altres que encara no es cobren”.

En canvi, el president del Sabadell no va contestar a ADICAE sobre les herències de la CAM (Caixa d'Estalvis del Mediterrani): malgrat quedar-se amb tot el seu negoci i clients per 1 euro, no es responsabilitza de fraus com les quotes participatives de la CAM, deixant clar que hi ha clients de primera i de segona, com els 54.000 afectats per les quotes de la CAM.

  
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email