Arxiu de notícies - MAIG 2015

 
El Banc Sabadell guanya cada any 204 milions d'euros il·legítims a través de l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris
imagen

(29.05.2015) Ahir, dijous 28 de maig, el Banc de Sabadell va celebrar la seva Junta d'Accionistes anual, i AICEC-ADICAE no hi podia faltar, per posar la veu de les persones consumidores i recordar-los es abusos que estan duent terme.

L'Àlex Daudén, membre de l'associació, ha sigut la veu de les persones consumidores amb la seva intervenció a la Junta d'Accionistes, amb l'objectiu de traslladar les principals preocupacions dels petits accionistes davant la falta de solucions amb les quotes participatives absorbides per la CAM, les comissions bancàries de la pròpia entitat, que han incrementat un 13%, a més d'afegir les clàusules sòl i la falta de transparència de l'entitat.

El Banc Sabadell guanya cada any 204 milions d'euros il·legítims a través de l'aplicació de les clàusules sòl als préstecs hipotecaris. La qual cosa ha fet que la ràtio de morositat segueixi essent elevada amb un 12,17% a finals de l'any passat. Motiu més que suficient per recordar-los al senyor Oliu i al seu equip, les conseqüències d'aquestes condicions abusives: famílies atrapades pel sobreendeutament, posant en perill la seva qualitat de vida i arribant, inclús, a la pèrdua de l'habitatge.

Davant els punts que tracten sobre la facultat del Consell per emetre valors de renda fixa, convertibles o warrants i els productes com els pagarés, se'ls hi va recordar que no estan coberts pel Fons de Garantia de Dipòsit, per tant, estan lligats a la solvència de l'entitat i, a més, no es pot recuperar la quantitat invertida fins al venciment. Per això, la comercialització d'aquests productes només està indicada per a inversors institucionals i professionals i no pas per a persones estalviadores amb un perfil conservador, pràctica que fa l'entitat per obtenir beneficis col·locant productes de risc i sanejar els seus balanços.

Més de 54.000 petits estalviadors van patir la col·locació de les famoses quotes participatives per part de la xarxa comercial de la CAM, entitat que el Banc Sabadell ha comprat per 1 euro amb un EPA que cobreix el 80% de les pèrdues durant 10 anys. Aquestes persones estalviadores encara no han recuperat els diners, tot i que l'entitat prediqui amb el missatge ”Estiguis on estiguis, sempre hem d'estar a prop” , caldria preguntar si aquestes persones els senten a prop, o tal i com va afirmar ahir l'Àlex Daudén “Estar a prop de les persones vol dir solucionar els problemes dels consumidores derivats de les seves pràctiques abusives. Aquesta hauria de ser l'ètica que predica però que no compleix el senyor Oliu. Només així es guanyaran el respecte social i el seu prestigi. La resta és només façana”.

 
"El bipartidisme no ha solucionat els problemes dels consumidors i els partits emergents no concreten les seves solucions"
imagen

(19/05/2015). El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha analitzat aquest dimarts a Barcelona les propostes electorals en matèria de consum i protecció als estalviadors que han realitzat les diverses formacions polítiques de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig. Lamentablement els problemes i realitats dels consumidors han quedat al marge de la majoria dels programes.

"En anteriors eleccions molts partits s'havien interessat pels problemes dels consumidors, però en aquestes no ha estat així. Apareixen qüestions econòmiques com els desnonaments o la dació en pagament, però hi ha altres problemes gravíssims com les clàusules terra hipotecàries, la venda fraudulenta de participacions preferents, deute subordinat o Valors Santander que segueixen en vigor amb diversos milions de famílies afectades, i no es reflecteixen", explica Pardos.

Segons el president d'ADICAE la política de consum "hauria de ser l'eix central de la política econòmica, sobretot tenint en compte que tots els partits diuen que sense augmentar el consum no sortirem de la crisi ni tampoc hi haurà reactivació econòmica", per la qual cosa ha criticat que els partits considerin al consumidor un simple objecte passiu: "consumeix i calla semblen dir-nos", ha expressat.

ADICAE considera que el consumidor és un factor primordial en l'economia, i hauria de tenir un gran protagonisme. "No podem ser simples consumidors de màrqueting empresarial i polític, hem de ser consumidors actius, responsables, crítics i solidaris si volem recuperar el protagonisme que mereixem els consumidors. Defensem un altre model de consum "indica Pardos.

El bipartidisme no ha solucionat els problemes dels consumidors

En l'actualitat els consumidors s'enfronten a greus problemes i abusos: clàusules sòl, participacions preferents, desnonaments, etc. "sense oblidar els problemes que tenen desenes de milers de famílies per pagar la llum, l'aigua, el gas o les factures del telèfon o Internet... problemes que ofeguen el pressupost familiar i en els quals el lobby bancari juga un gran paper ", ha explicat.

Per això ADICAE aposta per impulsar la participació dels consumidors en la vida política. El primer pas per aconseguir-ho ha de ser acudir a votar diumenge que ve, i fer-ho als partits que creguin els consumidors que millors polítiques defensin per als consumidors. "Els grans partits, els de l'anomenat bipartidisme, han desenvolupat una política de consum cada vegada més clientelista i de consumidors passius, sense resoldre els grans problemes. I els nous partits no han arribat al fons d'aquestes qüestions, quedant-se en grans problemes mediàtics com els desnonaments, la dació en pagament o la pobresa energètica però des d'un punt de vista abstracte que no arriba a ser una solució real", opina Pardos.

El president d'ADICAE ha recordat que els partits que sempre han donat suport de manera més decidida a les polítiques de consum i als grans temes de consum "han estat Esquerra Unida a nivell estatal així com les formacions nacionalistes en l'àmbit autonòmic i, en particular, al Congrés dels Diputats". Finalment, Pardos ha demanat a tots els consumidors que "pensin bé el seu vot i votin els que millor defensin els consumidors. Cal mirar qui considera els consumidors ciutadans actius i qui simple objecte de màrqueting. Els consumidors, que per descomptat som també ciutadans, hem de lluitar per una millor qualitat de vida i una economia més favorable per a la ciutadania".

 
Un grup d'afectats per Fórum Filatélico i Afinsa agredits violentament a un míting de Mariano Rajoy a Barcelona
imagen

(18/05/2015). Un grup d'uns 10 afectats pertanyents a la Plataforma Unitària "Solució Fòrum-Afinsa" (www.solucion-forum-afinsa.org) van assistir al míting del Partit Popular a Barcelona on intervenia Mariano Rajoy amb l'objectiu de recordar pacíficament l'incompliment de les promeses de solució.

En el moment en què han desplegat una pancarta recordant el compromís de solució, un grup d'exaltats s'han llançat sobre 6 dels afectats agredint-los violentament. Un d'ells ha hagut de rebre assistència mèdica i anuncia que davant d'aquesta desproporcionalitat en la reacció dels agressors presentarà una denúncia en les pròximes hores. La resta d'afectats, gent gran en la seva majoria, per por a ser també agredits es van haver de dissipar a continuació.

El descontentament dels afectats prové de l'incompliment de les promeses de solució entre les quals destaca la carta que el llavors cap de l'oposició Mariano Rajoy va remetre als afectats indicant que solucionarien els casos quan arribessin al Govern. Els afectats també ressalten que el Govern hagi ignorat les proposicions no de llei aprovades pels 17 parlaments autonòmics i també pel Congrés dels Diputats, amb el vot favorable fins i tot del grup Popular, generant-se una greu irresponsabilitat i contradicció.

La Plataforma Unitària Solució "Fòrum-Afinsa", que agrupa la majoria dels afectats, està formada per una vintena de plataformes i associacions entre quals s'encapçalen ADICAE i la Federació de Clients d'Afinsa i Fórum Filatélico. La Plataforma anuncia que tot i l'agressió a la seva llibertat d'expressió continuarà amb les seves actuacions recordant la necessitat de solució i els incompliments dels polítics i del President del Govern.

CARTA DE PROMESA DE SOLUCIÓ DE MARIANO RAJOY REMESA L'ANY 2008 ALS AFECTATS QUE EL GRUP AGREDIT VA REPARTIR A L'ACTE COM A RECORDATORI DE L'INCOMPLIMENT:
http://www.solucion-forum-afinsa.org/wp-content/uploads/2013/12/CARTA-RAJOY-FIRMADA.pdf

 
Els afectats per Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza exigeixen solucions a la gran manifestació estatal en el novè aniversari del frau
imagen

(09/05/2015). Més de 10.000 afectats pel frau de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza han participat avui en la manifestació que, en motiu dels nou anys transcorreguts des de l'esclat de l'escàndol, havien convocat avui a Madrid ADICAE i la Federació de Clients d'Afinsa i Fórum, integrades en la Plataforma 'Solución Fórum-Afinsa'. Desenes d'afectats pel cas a Catalunya s'han desplaçat fins a la capital per participar en aquesta gran acte reivindicatiu.

En la mobilització, que prossegueix amb la campanya permanent que ADICAE lidera des de 2006 per una solució, s'ha destacat que el temps transcorregut sense resposta eficaç a mig milió de famílies acredita la negligència, inoperància i descrèdit de les institucions, la justícia i els Governs que han tingut a la mà la resolució d'un dels majors fraus a l'estalvi que hi ha hagut a l'Estat espanyol.

Amb el lema emprat en moltes altres mobilitzacions d'“Empreses culpables, Estat responsable”, els afectats han remarcat l'evident responsabilitat de l'Estat en la situació de gairebé 500.000 famílies.

A més han reclamat el compliment per part del Govern dels compromisos que Mariano Rajoy va assumir el 2008. També han exigit que es posi en marxa la solució que tant el Congrés dels Diputats, com els 17 parlaments autonòmics i centenars de plens municipals han requerit, mitjançant acords unànimes, a l'Executiu.

La manifestació d'avui és l'inici d'una ofensiva en la qual els afectats abordaran els candidats a les eleccions autonòmiques i municipals en cada acte de campanya, presentaran milers d'escrits al president del govern, diputats i institucions de tot el país, i es dirigiran a les institucions de la UE denunciant l'Estat espanyol i reclamant l'acció comunitària.

A més després de la manifestació, en la qual s'han donat "5 mesos al Govern per resoldre la situació" expressant així el cansament dels afectats, es va acordar exigir als futurs parlaments autonòmics i plens municipals que es conformaran després de les eleccions la ratificació dels acords, mocions i proposicions aprovades fins ara en les quals s'ha requerit al govern l'anàlisi i implementació de la solució definitiva per al mig milió de famílies víctimes del frau.

 
AICEC-ADICAE aglutina els afectats pel cobrament indegut en l'alliberament de mòbils de Vodafone
imagen

(24/04/2015). La decisió de Vodafone de cobrar 9,68 euros als clients que desitgin demanar l'alliberament dels seus mòbils un cop finalitzat el període de permanència, tant si decideixen seguir a Vodafone com si decideixen canviar d'operador, ha estat objecte d'una demanda de la Fiscalia -ja admesa a tràmit- contra aquesta operadora.

AICEC-ADICAE s'ha personat en el procediment com a associació de consumidors en suport i reforç a les tesis de la Fiscalia, i amb l'objectiu afegit d'incorporar a aquesta reclamació col·lectiva als afectats per l'abús de Vodafone i aconseguir que l'empresa els torni els diners cobrat indegudament.

Després d'admetre la demanda, el Jutjat Mercantil número 1 de La Corunya ha suspès el procediment per dos mesos segons estableix la Llei d'Enjudiciament Civil (veure edicte del Jutjat a http://www.boe.es/boe/dias/2015 /03/31/pdfs/BOE-B-2015-10017.pdf), perquè en aquest termini se sumin tots els afectats que vulguin obtenir la devolució de les quantitats indegudament cobrades.

Per això l'Associació està agrupant i informant a tots els clients de Vodafone que s'hagin vist afectats per tal de facilitar la reclamació (http://adicae.net/localizacion-sedes.html).

L'Associació se suma a la tesi de la Fiscalia que Vodafone imposa una limitació tècnica als telèfons mòbils facilitats als seus clients que impedeix utilitzar-los a altres companyies operadores i restringeix la possibilitat de destinar-los a altres fins. Una pràctica que segons el parer d'AICEC-ADICAE és il·legal d'acord amb la normativa vigent de defensa dels consumidors i usuaris, a més de vulnerar la Llei de condicions generals de la contractació, i la Llei 32/2003 general de telecomunicacions, entre d'altres.

A més, i com destaca AICEC-ADICAE, els càrrecs realitzats per Vodafone als seus clients no es corresponen amb la prestació de cap servei; l'única gestió que duia a terme l'operadora era l'enviament a l'usuari dels codis de desbloqueig necessaris (SIMlock), que a més havent complert el consumidor amb el període de permanència estipulat es constituïa en obligació de la companyia.

AICEC-ADICAE aconsella als clients de Vodafone que revisin els seus contractes i facturacions i, si s'escau, s'incorporin a aquesta reclamació col·lectiva que poden canalitzar a través d'AICEC-ADICAE sense necessitat de recórrer a advocat ni procurador.

Per això els afectats simplement han d'aportar la fotocòpia de la factura en la qual es va produir el càrrec indegut. Aquesta la poden lliurar en qualsevol de les seus d'AICEC-ADICAE, en les quals se'ls facilitarà tota la informació necessària.

Més enllà de les quantitats a reclamar, ADICAE busca facilitar que el conjunt dels afectats per aquest abús se sumin a la demanda amb l'objectiu que Vodafone i el conjunt de companyies de telefonia se n'adonin que els consumidors estan disposats a plantar cara a l'abús constant en aquest sector i així impulsar canvis en les polítiques d'aquestes companyies.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email