Arxiu de notícies - FEBRER 2015

 
AICEC-ADICAE: "La paradoxa segueix sent la de sempre: gent sense habitatge i habitatges sense gent"
imagen

(25/02/15). Aquest matí AICEC-ADICAE ha comparegut davant la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost en el procés de tramitació del Projecte de llei que preveu que les entitats jurídiques que tinguin habitatges buits durant més de dos anys hagin de pagar un impost. L'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya ha demanat que les entitats financeres posin a disposició de l'administració els seus habitatges buits per evitar la situació de discriminació en què es troben molts ciutadans del nostre país.

Les xifres oferides pel propi sistema bancari parlen d'un milió d'habitatges buits en mans de les entitats financeres -avui traspassats a la SAREB-, 100.000 dels quals es troben a Catalunya. Mentrestant, les necessitats d'habitatge social no baixen dels 230.000 habitatges, segons dades d'un informe de la Taula del Tercer Sector. Tenint en compte que el dret a l'habitatge és un dret fonamental i, com a tal, una necessitat bàsica imprescindible per viure amb dignitat és inajornable que els poders públics adoptin totes les mesures que siguin necessàries per a què es compleixi amb la funció social de la propietat. Per això des d'AICEC-ADICAE es considera que les entitats financeres i les seves empreses immobiliàries no poden tenir pisos buits a la vegada que estan llançant famílies al carrer.

D'altra banda, les caixes d'estalvi han estat privatitzades, malvenudes als grans bancs i desposseïdes de la seva funció social. Per aquest motiu resulta indignant veure com les entitats continuen fent prevaler el seu interès particular per sobre dels interessos dels consumidors tenint en compte que han estat rescatades per la ciutadania.

L'Associació ja va denunciar l'any 2002 la creació d'una bombolla immobiliària que ha conduit als ciutadans a unes conseqüències socials esgarrifoses. Ja l'any 2003, ADICAE va presentar al Congrés dels Diputats una Proposta de llei relativa a la prevenció i al tractament del sobreendeutament per a què aquelles persones amb risc de pèrdua d'habitatge poguessin refinançar el seu deute, reestructurar-lo o liquidar-lo amb el lliurament de la propietat a l'entitat creditora. Però aquestes propostes no van ser escoltades i desgraciadament s'han produït un total de 570.000 execucions hipotecàries.

La Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne, de la qual forma part AICEC-ADICAE i que compareixerà aquesta tarda a la Comissió, porta molts mesos treballant per promoure la creació d'un Fons Social d'Habitatge i de Lloguer Forçós. Per això es considera necessari aquest Projecte de Llei per tal d'ajudar a nodrir-lo. Aquesta és una reivindicació de la societat civil organitzada que no pot esperar més.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email