Arxiu de notícies - GENER 2015

 
AICEC-ADICAE inicia el procés de preparació de la pròxima Assemblea General
imagen

(30/01/15). Aquest primer trimestre del 2015 AICEC-ADICAE realitzarà disset assemblees territorials arreu del país que serviran per organitzar i articular els diferents espais de participació de l'Associació i marcar els objectius i prioritats dels propers anys. Aquest procés culminarà amb una Assemblea General a finals de febrer, principis de març, per impulsar totes aquelles qüestions que es decidiran en aquestes trobades territorials i renovar els òrgans de govern.

Per aturar fraus massius com els que es produeixen per part de les entitats financeres i les grans corporacions, és necessari compromís, implicació i participació de tota l'organització i, principalment, dels seus socis i simpatitzants. El moviment de persones consumidores crítiques, responsables i solidàries s'ha de construir des de la base i fer-lo realitat està a les nostres mans.

Estem convençuts que només a través de la nostra força col·lectiva i organitzada podrem aconseguir canviar el model de consum imperant per impulsar un nou model econòmic i social més just per les persones consumidores. És per això que us animem a participar d'aquest procés i ser-ne protagonistes!

 
Els afectats pel frau filatèlic tornen a demanar que se'ls hi tornin els estalvis després de gairebé nou anys de lluites
imagen

22/01/15. Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest matí davant la seu del Partit Popular de Catalunya (PPC) a Barcelona per exigir una solució definitiva a l'estafa piramidal de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza, un problema que afecta a 33.000 famílies catalanes. Els afectats han tallat el carrer Comte d'Urgell amb l'objectiu d'acabar amb la passivitat del Govern, en especial la del Ministeri d'Economia, a l'hora d'aplicar la proposició no de Llei aprovada al Congrés dels Diputats el passat 19 de novembre.

Aquesta resolució es va aprovar per unanimitat i en ella s'hi feia una proposta de solució política que instava el Govern espanyol a valorar la situació de les 470.000 famílies afectades a nivell estatal pel frau filatèlic. Tots els parlaments autonòmics -a excepció del Parlament Balear, que ja ha registrat la corresponent moció- havien ratificat també de forma unànime aquesta proposta. Però el Partit Popular continua ignorant la voluntat popular i parlamentària a favor de la resolució de la major estafa a l'estalvi a l'Estat espanyol després del de les participacions preferents.

AICEC-ADICAE ha entregat una carta dirigida a la presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, en la qual, des de la Plataforma Unitària “Solución Fórum-Afinsa”, ha sol·licitat una reunió amb el seu grup parlamentari per tal d'exposar-li de primera mà tant la situació actual de milers de famílies afectades com les propostes per poder resoldre el problema a través de l'acció parlamentària. En resposta, el PPC s'ha compromès a convocar una trobada abans de les eleccions municipals però tenint en compte l'incompliment de les promeses del Partit Popular, les mobilitzacions es mantindran fins que aquesta es faci efectiva.

Totes les decisions que s'havien pres fins ara han estat poc satisfactòries ja que només han permès als afectats recuperar una petita part dels diners. En el cas de Fórum Filatélico, s'ha iniciat el retorn d'un 10'5% dels diners estafats -a banda del 10% que ja havien rebut anteriorment-. No obstant això, les víctimes d'Afinsa només han recuperat un 5% i els d'Arte y Naturaleza no han rebut cap tipus de quantitat.

Des d'ADICAE, impulsora de la plataforma que agrupa la majoria d'afectats, ja havíem dit que aquesta resposta era insuficient i que, després de gairebé 9 anys d'espera, l'acord era únicament un pas endavant descafeïnat. A més, denunciem la mala gestió realitzada pels Administradors Concursals de Fórum, que des de la seva designació han cobrat l'escandalosa xifra de 22 milions d'euros.

Per això, seguim reclamant que el Govern espanyol posi en marxa de forma urgent una solució política que alliberi els perjudicats de Fórum Filatélico, Afinsa i Arte y Naturaleza d'uns procediments concursals lents, ineficaços i ruïnosos.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

05-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

05-07-2022 BARCELONA CONCENTRACIONES DE PROTESTA

07-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Banca online. En este taller te mostraremos como acceder a la banca online de forma segura y haremos ejercicios para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Online a través de la plataforma de zoom.

12-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 1 Conocimiento del dispositivo: Teléfono inteligente o Teléfono Móvil. En este taller aprenderás a configurar tu Smartphone, sus funciones básicas y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

19-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 2: APP's (aplicaciones) y PlayStore (tienda de aplicaciones) - Información y Alfabetización Digital. En estos talleres aprenderás a buscar APPs, seleccionar las que más te convengan, buscar información en Internet y realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

26-07-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 3 Participación online. En este taller aprenderás a utilizar los programas de videoconferencia más utilizados y los pondremos en práctica al finalizar la sesión. Presencial:

02-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Módulo 5 Redes Sociales - Identidad Digital En este taller te presentaremos las principales redes sociales, sus funcionalidades realizaremos un ejercicio práctico para poner en práctica los conocimientos adquiridos. Presencial:

en imatges

Últimes fotos de la galeria

AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.
Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019

Actualment hi ha 250 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email