Arxiu de notícies - ABRIL 2014

 
ADICAE reclama solucions pels afectats per les clàusules sòl i els clips hipotecaris de CaixaBank
imagen

24/04/14. Les clàusules sòl i els clips ofeguen els hipotecats de CaixaBank, contribuint a generar una mora del 4'41% de les hipoteques. ADICAE ha recordat als directius la necessitat de millorar els plans de formació financera als clients i estratègies de comercialització per evitar que es repeteixin fraus com el de les preferents.

ADICAE ha participat avui a la junta d'accionistes de CaixaBank per portar les demandes dels petits estalviadors i solucions pels fraus als consumidors que l'entitat encara no ha resolt com el dels afectats per les clàusules sòl.

Malgrat els intents de l'entitat per voler mostrar només les dades positives dels resultats presentats avui, en els quals hi destaca que la ràtio de morositat s'ha reduït "per sota de la mitjana del sector (13,42% al febrer) aconseguint el 11,36%", cal puntualitzar que no obstant això la morositat hipotecària segueix sent massa alta. Segons ADICAE el 4'41% de les hipoteques de l'entitat han incorregut en mora, dada rellevant si es té en compte que el 2012 aquesta quantitat era del 2'80%, fet al qual hi han contribuït en gran part l'aplicació de clàusules sòls i clips en les hipoteques de CaixaBank.

ADICAE ha aprofitat la seva intervenció per exigir a Joan Maria Nin (Conseller Delegat de CaixaBank), que la comercialització de productes no es faci a través de campanyes agressives sinó amb informació clara, senzilla, i suficient perquè els clients puguin prendre decisions adequadament i evitar així que es repeteixin fraus massius com el de les preferents, en el que hi va participar La Caixa amb l'emissió i comercialització de preferents pròpies, així com amb la venta d'AFS d'Eroski i Fagor.

Durant aquests darrers anys, CaixaBank ha destinat part dels seus ingressos a projectes de formació però ADICAE ha recordat als directius de l'entitat que l'educació financera que s'ofereix als clients ha de ser objectiva, perquè contribueixi d'una manera real a formar consumidors crítics que sàpiguen distingir quan un producte els interessa econòmicament o no sense deixar-se enganyar pel comercial.

La junta d'accionistes de CaixaBank se suma a la llarga llista de juntes de grans empreses i bancs on ADICAE ha participat al llarg de les darreres setmanes per reivindicar els interessos dels consumidors. Fins a final de mes encara queden les de Liberbank i Banco Ceiss a Madrid.

MIRA LA INTERVENCIÓ CLICANT EL SEGÜENT ENLLAÇ:

http://youtu.be/jNleqYNz_ZU

 
La defensa col·lectiva d'ADICAE es reafirma com a model per a donar respostes globals
imagen

03/04/14. Dues notícies provinents dels jutjats han reforçat el model de defensa col·lectiva que ADICAE considera com a l'únic eficaç per a solucionar abusos i fraus massius com, en aquests casos concrets, les preferents o les clàusules sòl. Primer ha estat la confirmació d'admissió a tràmit de la demanda interposada per l'Associació contra Bankia i Caja Madrid Finance Preferred per la comercialització de les preferents -ara s'obre un període de dos mesos per a sumar-s'hi- i al cap d'uns dies una interlocutòria ha fet saber que es resolen els recursos que havien mantingut paralitzada la macrodemanda contra 101 entitats per tal de declarar abusives les clàusules sòl, anul·lar-les i aconseguir la devolució de les quantitats indegudament pagades per més de 15.000 consumidors.

El jutjat Mercantil número 5 de Madrid va confirmar l'admissió de la demanda col·lectiva d'ADICAE contra Bankia i Caja Madrid Finance Preferred pel frau de la comercialització de les preferents i ara el procediment queda suspès fins a finals de maig perquè s'hi sumin tots els afectats que ho desitgin. L'Associació acostarà tota la informació necessària a través d'assemblees i informació a peu de carrer per tal de fer arribar a tots els afectats la possibilitat judicial col·lectiva que finalment ha estat possible malgrat els interessos d'entitats financeres, advocats i, fins i tot, institucions públiques per impedir que es reconegués el caràcter generalitzat i col·lectiu. D'aquesta manera, el magistrat García Marrero accepta resoldre sobre les reclamacions de l'Associació pel que fa a l'acció de cessació, la de publicitat enganyosa, la nul·litat per abusivitat de les condicions i la petició de danys i perjudicis que donaria resposta a dos terços dels 300.000 afectats d'aquest cas que encara no n'han obtingut cap.

Per la seva banda, la macrodemanda per les clàusules sòl que l'Associació té presentada contra 101 entitats s'ha desbloquejat amb una interlocotòria emesa pel Jutjat Mercantil número 11 de Madrid que rebutja els arguments de les entitats demandades i confirma la procedència de la reclamació de devolució de les quantitats que els hipotecats han pagat injustament pel fet de no haver-se pogut beneficiar de les baixades de l'Euríbor. A més a més, aquesta demanda col·lectiva -la més gran interposada a l'Estat espanyol per una Associació de Consumidors- també sol·licita la nul·litat d'aquestes clàusules i que es declarin abusives per per equilibrar la relació entre consumidors i creditors.

Les entitats han dut a terme al llarg dels darrers tres anys estratègies per frenar aquesta demanda donada la seva rellevància però el proper mes de juliol el jutjat es pronunciarà sobre les mesures cautelars demanades que permetrien la suspensió de l'aplicació de les clàusules fins que es dicti sentència. En cas de resoldre's el que sol·licita l'Associació les mesures afectarien a totes les hipoteques que incloguin aquesta clàusula i no només a les dels 15.000 consumidors que han demandat amb ADICAE.

Aquestes dues notícies solidifiquen l'aposta d'ADICAE per la defensa col·lectiva com a mecanisme judicial i extrajudicial per a resoldre eficaçment els abusos i fraus massius de les entitats financeres i aconseguir així que milers de consumidors recuperin els seus estalvis estafats i utilitzats il·legítimament per la banca per enriquir-se i fer pagar a la ciutadania els resultats de la seva mala gestió.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email