Arxiu de notícies - MARÇ 2014

 
ADICAE denuncia l'enriquiment il·legítim del Banc Sabadell a la Junta d'Accionistes
imagen

28/03/14. En nom dels petits accionistes l'Associació va reclamar respostes als casos com les quotes participatives de la CAM o les clàusules sòl i va veure com se li apagava el micròfon quan ho qual·lificà pel seu nom: “frau i abús”. Josep Oliu va utilitzar el bescanvi per les preferents de la CAM com a excusa per no haver assumit els costos de les quotes participatives que afecten a 54.000 afectats.

L'Associació va intervenir ahir a la Junta d'Accionistes del Banc Sabadell per donar veu als petits accionistes que havien delegat el seu vot a l'Associació. Davant els pomposos números de creixement en clients i capital presentats per Josep Oliu, president de l'entitat, i Jaume Guardiola, conseller delegat, l'Associació va reclamar respostes a casos que s'arrosseguen de fa temps.

La mà estesa d'ADICAE no obté resposta

En referència a les càusules sòl a les hipoteques, l'Associació va convidar al diàleg per a trobar solucions extrajudicials, gest que no va rebre cap més resposta que la justificació d'Oliu d'haver comercialitzat hipoteques amb aquesta clàusula per “protegir la rendibilitat i els interessos dels accionistes” sense fer esment a l'abusivitat i la omissió d'informació donada als consumidors quan es van comercialitzar. L'Associació agrupa a centenars d'afectats de l'entitat a la macrodemanda interposada al Jutjat Mercantil nº 11 de Madrid que podria portar a la prohibició cautelar de les clàusules el juliol.

ADICAE també va exigir mesures per a què els estafats amb les quotes participatives de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), més de 54.000 petits estalviadors recuperin els seus diners i va posar de manifest la complicitat passiva del Banc Sabadell per no haver afrontat la situació quan va adquirir l'entitat el 2011 pel preu simbòlic d'1 euro.

Miquel Roca i Junyent, secretari del Consell Administratiu, va apagar el micròfon del representant de l'Associació en dues ocasions. En primer lloc quan se'ls va acusar de complicitat per les quotes participatives de la CAM i posteriorment en qualificar de “frau i abús” tant aquesta situació com la de la comercialització de les hipoteques amb clàusula sòl. L'Associació defensa que aquests són els seus noms per l'enriquiment il·legítim que han generat als comptes de l'entitat al no haver informat degudament als clients i per continuar esquivant les propostes de solució.

 
AICEC-ADICAE APOSTA PER LA DEFENSA COL·LECTIVA I LA UNIÓ DELS CONSUMIDORS CRÍTICS CAP A UNA SOCIETAT DE CONSUM MÉS JUSTA
imagen

15/03/14. La convenció de comitès d'afectats per diferents fraus financers i del consum ha reunit més d'un centenar de representants dels diferents casos per treballar respostes col·lectives a l'absència de solucions. Les famílies que han perdut els seus estalvis amb productes tòxics, les colpejades pel "atracament elèctric" o afectats per les clàusules sòl, entre d'altres, són la cara més dura dels abusos bancaris.

AICEC-ADICAE ha celebrat en el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors una convenció de comitès d'afectats per fraus financers i de consum amb més d'un centenar de representants que se suma a la resta que s'han organitzat a totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, que n'han reunit més de 1000 en total. Els afectats per les preferents, clàusules sòl o Fòrum i Afinsa -cas no resolt encara després de 8 anys- i altres productes tòxics han posat en comú estratègies de reivindicació i accíó per lluitar d'una manera col·lectiva contra aquests fraus massius.

De les idees treballades se n'extreu com a base l'aposta per la Justícia Col·lectiva i la mobilització ciutadana com a mitjans per lluitar contra els abusos de la banca i grans empreses. La necessitat de ser consumidors actius, crítics i responsables que s'uneixin i pressionin per aconseguir una societat més justa és ara més necessària que mai. En aquest sentit, el president d'ADICAE, Manuel Pardos, en el conjunt de convencions a nivell estatal, ha remarcat el perill de "dividir els consumidors amb la proliferació de molts grups i associacions que es limiten a ser consultories i mers confessionaris. No s'atreveixen a mobilitzar-se, tot just hem aconseguit arrossegar-ne algunes amb el tema de la llum. Cal superar i unir-nos."

Aquesta convenció, com a mostra de la unió dels consumidors, és més important que mai en un moment en què el consum global ha caigut un 12% des del 2006 a Catalunya però el que es destina a serveis bàsics s'ha incrementat un 7% i ja implica un terç del pressupost familiar. Així és com la despesa en habitatge, energia, aigua, sanitat i educació ocupa ja el 53% del pressupost mitjà de les famílies catalanes. Si se li afegeix el transport, la xifra s'eleva al 65%, segons dades de l'INE. AICEC-ADICAE alerta que l'encariment d'aquests serveis bàsics sumat a la disminució de la renda mitjana està ofegant a les famílies catalanes. A més a més, els abusos tarifaris com el del rebut de la llum carreguen als consumidors el pagament d'un deute opac generat per les elèctriques que, al seu torn, s'emporten cada dia un tros més gran del pastís dels ingressos familiars.

 
EL MES DE MARÇ, EL MES DELS CONSUMIDORS
imagen

03/03/14. El dia 15 de març és el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, data que va ser instaurada el 1983 per les Nacions Unides per recordar els drets reconeguts a totes les persones com a usuàries i consumidores. D'aquesta manera es posava de manifest la seva importància dins del procés productiu i la necessitat que les institucions s'encarreguin de protegir-ne els seus drets. ADICAE eixampla aquesta data a un mes sencer ple d'activitats per manifestar el camí que encara queda per fer i per difondre la importància de la defensa col·lectiva dels consumidors amb xerrades, conferències i taules informatives a diferents localitats del territori català.

Sota el lema "Davant els abusos de les grans empreses i bancs Justícia Col·lectiva!" ADICAE vol que el mes del consumidor sigui un període de participació dels seus verdaders protagonistes, els consumidors. És per això que les activitats programades acostaran les reivindicacions i posicionaments de l'Associació a la ciutadania i seran diversos els temes tractats. El frau financer i la reestructuració del sistema bancari, les clàusules abusives a les hipoteques, la necessitat de l'educació financera i l'enfoc col·lectiu en la defensa dels consumidors seran alguns dels temes que es tractaran en les xerrades que comptaran amb la participació de tècnics de l'Associació i convidats experts.

Més enllà del vessant formatiu el programa d'aquest mes també té un enfocament reivindicatiu que es materialitzarà amb les diferents taules informatives programades a Barcelona i Tarragona. A més a més, els comitès de preferents i productes financers tòxics, clàusules sòl i Hipoteques i Fòrum, Afinsa, Arte y Naturaleza de Catalunya es trobaran per presentar el pla estatal d'actuacions d'enguany. Un altre eix de treball de l'Associació és la participació institucional amb l'objectiu de proposar i millorar la regulació existent. En aquest sentit, també serem presents a l'acte que organitza l'Agència Catalana del Consum (ACC) coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Consumidors.

Us animem a participar activament de totes les activitats d'aquest mes que serà, sens dubte, un bon moment per a les reflexions i accions cap a un model de persones consumidores cada vegada més crítiques, responsables i solidàries. Podeu consultar les dades de totes les activitats a l'agenda de la pàgina web i per a inscriure'us podeu enviar un correu electrònic amb les vostres dades a aicec@adicae.net o trucar al 931 593 633.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email