AICEC-ADICAE detecta manipulacions explícites als arbitratges de preferents i deute subordinat de CX
imagen

En una circular interna de Catalunya Banc s'insta als treballadors a denegar les sol·licituds a tots aquells afectats que ja estiguin en un procés judicial sense que hagin signat encara cap tipus de conveni arbitral. L'Associació defensa l'arbitratge com a mecanisme extrajudicial àgil per a la resolució de conflictes però exigeix que sigui de caràcter universal i dissenyat amb garanties suficients, reclamació que ha traslladat al FROB.

Una de les condicions per les quals Catalunya Banc està rebutjant sol·licituds d'arbitratge per les preferents (quatre de cada deu sol·licituds d'arbitratge i se n’han remès 29.400 sol·licituds a l’expert suposadament independent) i deute subordinat és el fet que la persona afectada ja estigui inclosa en alguna demanda judicial tal i com ho demostra una circular interna de l'entitat a la qual ha tingut accés AICEC-ADICAE.

Les arbitrarietats i irregularitats detectades per l'Associació constitueixen un incompliment flagrant del Reial Decret 231/2008 del 15 de gener amb el que es regula el Sistema Arbitral de Consum. Una conseqüència més de deixar en mans de la banca la resolució d'aquest greu problema social que genera un conflicte d'interessos i amb el qual s'enganya als afectats i a tota la opinió pública. Tal i com es detalla en els passos plantejats per l'Agència Catalana del Consum per accedir a un arbitratge: “la sol·licitud d'arbitratge no implica renunciar a les demandes judicials interposades fins que el consumidor no sigui informat de l'admissió a tràmit de la seva sol·licitud” ja que “la data de l'entrada d'acceptació de l'arbitratge és la data en què es considera iniciat el procediment arbitral”.

ADICAE PROPOSA UN MODEL MÉS JUST I INCLUSIU I DENUNCIA LES IRREGULARITATS AL FROB

L'Associació no s'oposa al fet que una minoria dels afectats resolgui el problema per la via dels arbitratges però denuncia que, una vegada més, es tracta d'una mesura feta a favor dels interessos de la banca, que no és la solució generalitzada que mereixen els afectats i que perverteix el sistema arbitral de consum. Així ho va transmetre en una carta adreçada al ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, el passat 23 de gener on s'hi enumeràven propostes de millora per agilitzar i fer més eficaços els arbitratges. En aquesta ocasió, davant aquesta evidència de la mala praxis de Catalunya Banc, ADICAE ha traslladat una carta al FROB per exigir la justícia i universalitat dels processos i que es respectin les pautes marcades.

No obstant això, ADICAE segueix rebent adhesions a les demandes col·lectives que ha presentat davant aquest frau massiu.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email