AICEC-ADICAE organitzarà taules informatives en motiu del Dia Mundial de l'Estalvi
imagen

El proper 31 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Estalvi, motiu pel qual l'Associació informarà sobre els riscos, perills i abusos de les entitats financeres en l'estalvi dels consumidors en un moment en què, segons les darreres estadístiques d'Eurostat, l'estalvi mitjà a l'estat Espanyol es troba en clara inferioritat respecte altres països desenvolupats de la Unió Europea. Per denunciar i informar d'aquesta situació a Barcelona hi haurà dues taules informatives a partir de les 11:00h a Gran Via de les Corts Catalanes 506-524 davant les oficines de Catalunya Caixa i Bankia.

Crisi econòmica, atur, reducció d'ingressos, abusos de la banca i de les grans empreses de serveis... Còctel letal que converteix el consumidor espanyol mitjà en el més ofegat. La taxa d'estalvi de les llars europees es manté gairebé estable durant el segon trimestre de 2013 en un procés lent però sostingut de millora gradual de les condicions econòmiques globals, però la ràtio entre estalvi total i renda disponible a la UE que està en l'11%, i puja a un 13% si parlem dels països de l'Eurozona, difereix en gran mesura amb la d'Espanya on el consumidor mitjà només pot considerar estalvi un 11% de la seva renda disponible.

La renda per càpita disponible de les llars a Espanya, amb prou feines 18.000 euros, està molt per sota de la de països com França, Alemanya o fins i tot Itàlia. Però, a més, la seva taxa d'estalvi és inferior a la de tots aquests països. Dades que donen a entendre que un consumidor espanyol estalvia de mitjana la meitat o fins i tot menys que en la major part de la resta d'Europa. El dia a dia dels consumidors espanyols reflecteix aquestes desigualtats i si apliquem el percentatge de la taxa d'estalvi a les rendes disponibles a Espanya i als països veïns, es constata que a Espanya un consumidor mitjà amb prou feines pot estalviar 1.990 euros a l'any davant dels 2.340 que pot estalviar un italià, els 3.720 euros dels francesos i els 4.160 euros de mitjana dels alemanys després de fer efectiu tot el seu consum.

La diferència és abismal, una escletxa que deixa als espanyols amb un risc clar de patir sobreendeutament. Així, gairebé la meitat dels consumidors a Espanya refereixen dificultats en major o menor mesura per arribar a final de mes, situació heretada de dècades d'abusos per part de les entitats financeres i les grans empreses d'energia, transport o noves tecnologies, i agreujada per la crisi. Estudis sociològics realitzats per ADICAE corroboren que els consumidors necessiten recórrer cada vegada més dels seus estalvis per sobreviure i només un terç poden destinar alguns diners a l'estalvi.

 


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email