ADICAE aconsegueix que la cúpula de Catalunya Banc hagi de respondre penalment pels seus greus abusos als consumidors
imagen

L'Audiència Nacional va admetre a tràmit el passat 16 d'octubre una querella penal presentada per l'Associació en la que acusa a la cúpula de les caixes que van originar Catalunya Banc d'estafa continuada, delicte relatiu als mercats i als consumidors i apropiació indeguda. El tribunal revoca la decisió inicial del jutge de no admetre la querella perquè "pot resultar prematura" i considera que és "notori" que un gran nombre de persones adquirissin aquests productes "guiats o aconsellats pels comercials o directors de les sucursals (...) sense haber rebut l'oportuna informació sobre els factors negatius o perjudicials del propi producte ofert".

Amb aquesta admissió es completa la causa general contra les caixes fallides que va començar el Juny de 2012 amb la personació contra Caja Castilla La Mancha, a la que se li van afegir després les de Bankia, NovaGalicia Banco i la CAM (veure "más información").

La intevenció d'ADICAE com a acusació popular té com a objectiu que les responsabilitats i irregularitats es fagin visibles i que el perjudici causat a desenes de milers de consumidors sigui reparat. Entre els abusos que es denuncien a la querella hi ha la comercialització fraudulenta de participacions preferents i deute subordinat, la imposició d'abusives clàusules sòl en milers d'hipoteques o els enganyosos contractes de cobertura de tipus d'interès coneguts com a “swaps”.

Aquests processos judicials no poden limitar-se només a “jutjar a polítics o a uns quants gestors. Han de significar una causa general de la fallida d'aquestes caixes i de les conseqüències que han significat per a varis milers de víctimes”, apunta el president d'ADICAE, Manuel Pardos. La liquidació del patrimoni de les caixes d'estalvi, que constituïen un 50% del sector financer espanyol i l'abandonament de l'obra social ja són motius de pes per a portar als seus responsables davant la justícia.

La querella contra Catalunya Banc es va presentar ara fa un any i ha topat amb tota mena d'obstacles per part de la banca però això no ha frenat ni aquest procés ni el d'altres causes que continuen obertes com les querelles penals presentades contra les cúpules de Bankia, CAM, Castilla La Mancha i NovaGalicia Banco. En totes aquestes causes ADICAE lluita com a acusació popular i també com a acusació particular amb els milers d'afectats que s'estan sumant a aquestes actuacions.


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

19-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Desde la asociación queremos saber cuán importante consideras que es la economía circular y la alimentación. ¿Te interesa este tema? ¿Te gustaría formar grupo para debatir y compartir opiniones? En este taller hablaremos de las toneladas de alimentos que se desperdician y acaben en el gallo de la basura. ¡Anímate y participa!

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email