ADICAE aconsegueix que la cúpula de Catalunya Banc hagi de respondre penalment pels seus greus abusos als consumidors
imagen

L'Audiència Nacional va admetre a tràmit el passat 16 d'octubre una querella penal presentada per l'Associació en la que acusa a la cúpula de les caixes que van originar Catalunya Banc d'estafa continuada, delicte relatiu als mercats i als consumidors i apropiació indeguda. El tribunal revoca la decisió inicial del jutge de no admetre la querella perquè "pot resultar prematura" i considera que és "notori" que un gran nombre de persones adquirissin aquests productes "guiats o aconsellats pels comercials o directors de les sucursals (...) sense haber rebut l'oportuna informació sobre els factors negatius o perjudicials del propi producte ofert".

Amb aquesta admissió es completa la causa general contra les caixes fallides que va començar el Juny de 2012 amb la personació contra Caja Castilla La Mancha, a la que se li van afegir després les de Bankia, NovaGalicia Banco i la CAM (veure "más información").

La intevenció d'ADICAE com a acusació popular té com a objectiu que les responsabilitats i irregularitats es fagin visibles i que el perjudici causat a desenes de milers de consumidors sigui reparat. Entre els abusos que es denuncien a la querella hi ha la comercialització fraudulenta de participacions preferents i deute subordinat, la imposició d'abusives clàusules sòl en milers d'hipoteques o els enganyosos contractes de cobertura de tipus d'interès coneguts com a “swaps”.

Aquests processos judicials no poden limitar-se només a “jutjar a polítics o a uns quants gestors. Han de significar una causa general de la fallida d'aquestes caixes i de les conseqüències que han significat per a varis milers de víctimes”, apunta el president d'ADICAE, Manuel Pardos. La liquidació del patrimoni de les caixes d'estalvi, que constituïen un 50% del sector financer espanyol i l'abandonament de l'obra social ja són motius de pes per a portar als seus responsables davant la justícia.

La querella contra Catalunya Banc es va presentar ara fa un any i ha topat amb tota mena d'obstacles per part de la banca però això no ha frenat ni aquest procés ni el d'altres causes que continuen obertes com les querelles penals presentades contra les cúpules de Bankia, CAM, Castilla La Mancha i NovaGalicia Banco. En totes aquestes causes ADICAE lluita com a acusació popular i també com a acusació particular amb els milers d'afectats que s'estan sumant a aquestes actuacions.


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email