ADICAE demana explicacions i transparència a la CNMV sobre la liquidació del Fons CX PROPIETAT de Catalunya Banc
imagen

Catalunya Banc va col·locar un producte no apte per a tots els consumidors a través d'un fons immobiliari que suspèn els reemborsaments com a pas previ a la dissolució atrapant a més de 3.300 partíceps. ADICAE, que ja va agrupar als afectats pel bloqueig del fons Banif Immobiliari en 2009, comença la defensa dels drets dels afectats exigint a la CNMV que es garanteixi els drets dels partíceps en tot aquest procés perquè no es converteixi en una basta estratègia de l'entitat a costa de les famílies estalviadores per lliurar-se dels actius immobiliaris tòxics del fons passant-los al "banc dolent", atès que Catalunya Banc posseïa el 31 de desembre de 2012 el 55,73% de les participacions del Fons. L'entitat, que es troba nacionalitzada i amb els seus dirigents Adolf Todó i Narcís Serra imputats per cobraments desproporcionats, ha rebut 12.000 milions de fons públics, està en vies de ser liquidada al millor postor, practicant un ERO multitudinari ... i rebent el vist plau de Brussel·les a tot això.

Per ADICAE és cridaner el fet que, tractant-se d'un fons immobiliari catalogat com de "risc mitjà - baix", segons el fullet registrat a la CNMV, i de perfil de risc "prudent", segons en el fullet comercial, en l'informe de gestió i d'auditoria de 2012 els auditors advertissin que "les inversions del Fons estan subjectes a les fluctuacions del mercat i altres riscos inherents a la inversió tant en immobles com, si és el cas, en valors, el que pot provocar que el valor liquidatiu de la participació fluctuï ( ... )". En el que va d'any el Fons perd gairebé un 9% i ve donant rendibilitats negatives pràcticament tots els trimestres des de 2009. A més a més, s'ha sabut que Catalunya Banc va utilitzar com a esquer per captar partíceps per al seu fons (amb el vistiplau de la CNMV) un dipòsit a termini fix en condicions preferents, una inversió amb un perfil altament conservador i garantida enfront del risc d'un fons d'inversió immobiliari.

Davant la intenció de Catalunya Banc de liquidar el Fons ADICAE s'ha dirigit a la CNMV sol·licitant un informe de la situació per veure en quina posició queden els partíceps. En la seva carta ADICAE demana un aclariment sobre les vendes realitzades i els partíceps que van sortir del Fons, l'import de les seves participacions, per què no es va sol·licitar la suspensió, i que comprovi que s'ha realitzat la comunicació a tots els partíceps de les seves baixades de posicions, durant els últims mesos, mes a mes, ja que el moviment de reemborsaments així ho exigia. En el primer semestre de 2013 comptava amb 3.336 partíceps enfront dels 4.420 que tenia al tancament de 2012. La diferència és encara més elevada si es tenen en compte els registres a un any vista, temps en què ha perdut un 40 % dels seus inversors.

Davant d'aquesta situació ADICAE vigilarà i lluitarà per que es respectin els drets dels milers de partíceps, orientant als afectats, exigint i facilitant tota la informació i realitzant la corresponent investigació i estudi per tal de preparar les possibles accions judicials que se'n poguessin derivar.

Per accedir a l’ “ANÀLISI DE FONS D'INVERSIÓ D'ENTITATS FINANCERES INTERVINGUDES O PARTICIPADES PEL FROB” d'ADICAE, cliqueu en el següent enllaç:

http://publicaciones.adicae.net/publicaciones/pdf/Informefondos.pdf

Per accedir a la CARTA REMESA A LA CNMV, cliqueu al següent enllaç:

http://publicaciones.adicae.net/publicaciones/pdf/Carta_CNMV_Fondo_CXPropietat_v2.pdfDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email