El "Toque a la banca" mobilitza els afectats pels abusos de la banca a Catalunya
imagen

25/07/2013 -- Els mesos previs a l'estiu han estat uns mesos plens d'accions reivindicatives per acabar amb els abusos de la banca fruit de l'especulació i l'estafa durant els anys de bonança que han provocat unes conseqüències colpidores per a la societat amb milers de persones afectades. Les xifres parlen per si soles: 600.000 persones afectades per la mala comercialització de participacions preferents i deute subordinat (3 milions a tot l'Estat espanyol), 800.000 famílies catalanes condemnades per clàusules sòl (4 milions de cases espanyoles) i 33.000 estafades pel cas de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza (470.000 a l'Estat). Aquestes dades xoquen amb el que s'ha emportat la banca: 170.000 milions d'ajudes públiques i 75.000 milions de beneficis extres fruit de les estafes a la ciutadania (15.000 milions per clàusules sòl).

A més de les aproximadament 250.000 famílies que han perdut el seu habitatge des de l'inici de la crisi i l'augment del 200% de les comissions que les entitats cobren als seus clients, 25 vegades més que la mitjana de l'Eurozona.

Milers de casos que afecten directament a la població mentre que els que en són realment culpables no assumeixen les seves responsabilitats. Per sort, cada cop són més els consumidors i consumidores crítics/ques, responsables i solidaris/es que decideixen no quedar-se a casa i surten al carrer per reivindicar als seus drets. És per això que les mobilitzacions del “Toque a la banca” han estat possible (llegeix el manifest).

LES MOBILITZACIONS NO S'ATUREN

El 23 de juny ens trobàvem davant la Borsa de Barcelona per protestar pel bescanvi de preferents i deute subordinat en accions de Bankia, així com de totes les entitats intervingudes (Bankia, CatalunyaCaixa i NCG), fet que va convertir a milers de petits estalviadors en accionistes forçosos. El 13 de juny ens vam concentrar davant la representació de la Comissió Europea a Barcelona sota el lema “Si Europa és de veritat ens ha d'escoltar” per denunciar davant Europa l'estafa de les entitats financeres espanyoles, així com ho havíem fet el 6 de juny a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya cridant “Bancs culpables, Governs responsables!”. Un xoriço gegant es passejava pel centre de Barcelona l'11 de juliol per escenificar en el que s'han convertit les Caixes i els Bancs: uns xoriços. I al Parlament de Catalunya també hi hem estat per rebre als ex-dirigents de les entitats intervingudes com CatalunyaCaixa que compareixen a la Comissió d'Investigació de les Entitats Financeres per aclarir les responsabilitats d'aquestes i el grau de vulneració dels drets dels consumidors.

En resum, desenes de persones es reuneixen regularment per defensar els seu drets però l'acte central de la campanya va ser tot un èxit. Més de mig miler de persones es van manifestar el 22 de juny a Barcelona aquest cop sota el lema “Contra els fraus financers, canviem la Banca”. Una marea dels consumidors va sortir al carrer des del Banc d'Espanya fins a la Plaça Sant Jaume per reivindicar els seus drets com a consumidors/es i sobretot com a ciutadans/es.

Podeu recuperar el vídeo resum de la lluita dels socis i sòcies d'AICEC-ADICAE durant al llarg d'aquests durs mesos de mobilitzacions: http://www.youtube.com/watch?v=kBtJVk3qXqc&feature=youtu.be

Podeu consultar algunes de les aparicions en mitjans de comunicació:

Notícies del 11/07/2013: Europa Press TV , BTV

Les notícies de TV del 13/06/2013: Directe a 8TV dins La tertúlia (inici), directe a Els Matins de TV3 (minut 23.40),  TNMigdia de TV3 (minut 3.20), BTVinformatius, TVE: L'informatiu migdia de Catalunya (minut 10.00)

Veu el vídeo del 06/06/2013: Europa Press

Més informació:

Preferents

Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza

Clàusules sòl

General

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email