El "Toque a la banca" mobilitza els afectats pels abusos de la banca a Catalunya
imagen

25/07/2013 -- Els mesos previs a l'estiu han estat uns mesos plens d'accions reivindicatives per acabar amb els abusos de la banca fruit de l'especulació i l'estafa durant els anys de bonança que han provocat unes conseqüències colpidores per a la societat amb milers de persones afectades. Les xifres parlen per si soles: 600.000 persones afectades per la mala comercialització de participacions preferents i deute subordinat (3 milions a tot l'Estat espanyol), 800.000 famílies catalanes condemnades per clàusules sòl (4 milions de cases espanyoles) i 33.000 estafades pel cas de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza (470.000 a l'Estat). Aquestes dades xoquen amb el que s'ha emportat la banca: 170.000 milions d'ajudes públiques i 75.000 milions de beneficis extres fruit de les estafes a la ciutadania (15.000 milions per clàusules sòl).

A més de les aproximadament 250.000 famílies que han perdut el seu habitatge des de l'inici de la crisi i l'augment del 200% de les comissions que les entitats cobren als seus clients, 25 vegades més que la mitjana de l'Eurozona.

Milers de casos que afecten directament a la població mentre que els que en són realment culpables no assumeixen les seves responsabilitats. Per sort, cada cop són més els consumidors i consumidores crítics/ques, responsables i solidaris/es que decideixen no quedar-se a casa i surten al carrer per reivindicar als seus drets. És per això que les mobilitzacions del “Toque a la banca” han estat possible (llegeix el manifest).

LES MOBILITZACIONS NO S'ATUREN

El 23 de juny ens trobàvem davant la Borsa de Barcelona per protestar pel bescanvi de preferents i deute subordinat en accions de Bankia, així com de totes les entitats intervingudes (Bankia, CatalunyaCaixa i NCG), fet que va convertir a milers de petits estalviadors en accionistes forçosos. El 13 de juny ens vam concentrar davant la representació de la Comissió Europea a Barcelona sota el lema “Si Europa és de veritat ens ha d'escoltar” per denunciar davant Europa l'estafa de les entitats financeres espanyoles, així com ho havíem fet el 6 de juny a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya cridant “Bancs culpables, Governs responsables!”. Un xoriço gegant es passejava pel centre de Barcelona l'11 de juliol per escenificar en el que s'han convertit les Caixes i els Bancs: uns xoriços. I al Parlament de Catalunya també hi hem estat per rebre als ex-dirigents de les entitats intervingudes com CatalunyaCaixa que compareixen a la Comissió d'Investigació de les Entitats Financeres per aclarir les responsabilitats d'aquestes i el grau de vulneració dels drets dels consumidors.

En resum, desenes de persones es reuneixen regularment per defensar els seu drets però l'acte central de la campanya va ser tot un èxit. Més de mig miler de persones es van manifestar el 22 de juny a Barcelona aquest cop sota el lema “Contra els fraus financers, canviem la Banca”. Una marea dels consumidors va sortir al carrer des del Banc d'Espanya fins a la Plaça Sant Jaume per reivindicar els seus drets com a consumidors/es i sobretot com a ciutadans/es.

Podeu recuperar el vídeo resum de la lluita dels socis i sòcies d'AICEC-ADICAE durant al llarg d'aquests durs mesos de mobilitzacions: http://www.youtube.com/watch?v=kBtJVk3qXqc&feature=youtu.be

Podeu consultar algunes de les aparicions en mitjans de comunicació:

Notícies del 11/07/2013: Europa Press TV , BTV

Les notícies de TV del 13/06/2013: Directe a 8TV dins La tertúlia (inici), directe a Els Matins de TV3 (minut 23.40),  TNMigdia de TV3 (minut 3.20), BTVinformatius, TVE: L'informatiu migdia de Catalunya (minut 10.00)

Veu el vídeo del 06/06/2013: Europa Press

Més informació:

Preferents

Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza

Clàusules sòl

General

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email