JORNADA EL CRÈDIT A DEBAT
imagen

Dimarts passat 19 de desembre a Aicec-Adicae es va celebrar una jornada en relació al crèdit.

Esther Arroyo - Catedràtica de Dret Civil i Jean Monnet de Dret Privat europeu, ens va explicar La protecció de la nova directiva europea.

La nova directiva té com a objectiu principal enfortir i empoderar els consumidors a l'àmbit dels crèdits al consum. És important destacar que aquesta norma encara no s'ha incorporat al dret espanyol, hauria d'estar vigent a finals del 2025. Aquesta nova norma deroga la directiva anterior i n'amplia l'abast.

Les novetats principals d'aquesta directiva són:

L'ampliació de l'àmbit d'aplicació. Ara les normes de protecció s'estenen a crèdits de quantitats mínimes (per sota de 200 euros) fins a un sostre de 100 mil euros. Fins i tot crèdits per a renovació d'habitatges que superin aquesta quantitat entren a aquesta protecció.

També es parla de l'avaluació de solvència, la directiva exigeix avaluar la solvència del consumidor per a qualsevol tipus de crèdit, fins i tot els oferts per plataformes digitals que abans no estaven regulats. Això busca evitar que persones que no poden resoldre els seus crèdits hi accedeixin.

Pel que fa a la responsabilitat en la concessió de crèdits, anteriorment, la responsabilitat requeia al consumidor en decidir acceptar un crèdit. Ara, si el consumidor no és solvent, el crèdit no ha de ser atorgat, i la responsabilitat recau al banc.

Què passa amb la prohibició de discriminació i pràctiques vinculades? A la nova normativa, es prohibeix l'ús de dades no estructurades per atorgar crèdits, evitant així la discriminació. A més, es permet al consumidor triar una asseguradora diferent si presenta les mateixes garanties que les que ofereix el banc.

Hi ha dret a desistir del crèdit, s’estableix un període de 14 dies perquè el consumidor pugui retractar-se del crèdit, tant en la contractació a distància com en el crèdit al consum.

Finalment la jornada va concloure amb la participació de Frederic Moreno – Consultor i Educador Financer de qualitat, donant veu als riscos que suposa sobreendudar-se i com poder revertir el problema. I la intervenció de Aloña Lertxundi i Marta Riquelme – Tècniques d'Aicec-Adicae, exposant les dificultats que enfronten les dones i els joves a l'accés al crèdit. Es van discutir solucions per evitar caure en una espiral de deutes i es van analitzar els reptes específics que s'enfronten al món del crèdit.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email