Les clàusules sol van arribant a la seva fi

 


ADICAE ha arribat fins a Brussel·les, davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), per a defensar el dret a la devolució del cobrat indegudament per les clàusules sol per a tots els consumidors espanyols. El pasat 28 de setembre, en la seu del TJUE, es va celebrar la vista oral, on va participar una representació dels serveis jurídics d’ADICAE.


El camí d'aquesta demanda col·lectiva, coneguda com la “macrodemanda” d’ADICAE, va començar la seva marxa l'any 2010 quan l'associació va reclamar aquesta clàusula a la pràctica totalitat del sistema bancari espanyol. Posteriorment, va presentar una acció col·lectiva contra 101 entitats de crèdit, aglutinant a més de 15.000 socis afectats, sent aquesta demanda, fins avui, la més important i de major magnitud interposada en matèria de clàusules abusives al nostre país, fidel a l'obligació de l'associació de defensar de manera col·lectiva a totes les persones consumidores.


Després d'un llarg procés judicial plagat de múltiples estratègies dilatòries per les entitats bancàries, ADICAE va guanyar, amb restitució de quantitats des de 2013, en el Jutjat de Primera Instància i amb caràcter retroactiu en l'Audiència Provincial. No obstant això, les entitats bancàries van elevar prop de 30 recursos de cassació davant el Tribunal Suprem.


Abans de dictar Sentència, gairebé quatre anys després, el Tribunal Suprem, va decidir formular dues qüestions al TJUE en relació als “dubtes” que en aquest cas li plantejava la correcta aplicació en aquest assumpte de la normativa europea. Un any més tard l'equip jurídic d’ADICAE va defensar a la vista oral la posició que l'associació ha mantingut; el rescabalament a tots els afectats de les quantitats indegudament pagades per la seva aplicació, més els interessos corresponents.


Cal recordar que la posició d’ADICAE i dels consumidors als quals representa és secundada tant pel Ministeri Fiscal d'Espanya com pels propis Serveis Jurídics de la Comissió Europea i de diversos països (irònicament, no ho es per l'advocacia de l'Estat espanyol). Després d'aquesta vista oral l'associació confia que la futura sentència sigui favorable i que els afectats, finalment, aconsegueixin recuperar el que és seu.


 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

28-12-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas. Ponente Marta

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Black Friday Carpa
35è Aniversari d'ADICAE
Programa del 35è Aniversari d'ADICAE
El 28 de novembre ADICAE celebra el 35è aniversari de la seva constitució.
Xerrada sobre els drets energètics
ADICAE REIVINDICA UNA REMUNERACIÓ JUSTA I UNA BATERIA DE PROPOSTES PER MILLORAR LA CULTURA DE L'ESTALVI DELS CONSUMIDORS

Actualment hi ha 283 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email