AICEC-ADICAE vigilarà activament la comercialització massiva que es pretén fer de les hipoteques inverses

L'associació recorda a les persones consumidores que abans de signar un producte a llarg termini és convenient l'assessorament especialitzat i independent.


Aicec-Adicae estarà vigilant respecte a la comercialització massiva que pretén la «joint venture» formada pel Banc Santander i l'asseguradora Mapfre després de ser atorgats amb llum verda per a aquestes vendes per part del Ministeri d'Economia. Per descomptat, en cas que els serveis jurídics de l'associació detectin irregularitats en la contractació, ho posaran en coneixement dels òrgans competents.


Referent a això, l'associació no es quedarà de braços plegats veient com es “col·loca” un producte financer com la hipoteca inversa que és, sens dubte, un «win-win» per a la banca i, per tant, un producte molt dolent i perillós en quant rendibilitat i a més suposa un risc per a les persones consumidores de més edat.


Cal recordar que la hipoteca inversa no deixa de ser un crèdit amb garantia hipotecària per a majors de 65 anys amb habitatge en propietat, cosa que el compleixen gairebé un 90% dels consumidors sènior del nostre país. La trampa consisteix en que, a diferència de la hipoteca tradicional, en aquest cas és el banc el que, després d'una taxació a la baixa de l'habitatge, ofereix una renda mensual al propietari durant un nombre d'anys, després dels quals ell o els seus hereus han de tornar amb elevats interessos el que ha rebut el titular si volen recuperar l'habitatge. En cas contrari, l'habitatge s'executa i se subhasta.


El «win-win» de la banca resulta evident: si el client o els seus descendents opten per tornar allò rebut, el banc guanya els interessos (que superen, de molt, els d'una hipoteca tradicional). Si no ho fan, el banc es queda l'habitatge que va taxar per sota del preu al seu moment, i els hereus sense res, fins i tot, sense part de l'herència si la subhasta de l'habitatge no satisfà el deute. Es ven com un producte “fantàstic”, malgrat que l'usuari pagui tres vegades més d’interessos: en formalitzar la hipoteca, en el transcurs del pagament, i el que es veuen obligats a pagar els hereus per recuperar l'immoble.


Per tot això, Aicec-Adicae vigilarà que la comercialització d'aquests productes complexos es faci sense clàusules abusives, de forma transparent amb informació suficient i necessària per al consumidor i informarà d'alternatives potser menys perjudicials per rendibilitzar l'habitatge, com ara la venda i la compra d’una altra més barata o explorar la venda de la nua propietat.


 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-02-2024 BARCELONA Cine Fórum
Retransmisión de vídeo y debate sobre “Mis ahorros su botín”.

26-02-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

27-02-2024 BARCELONA Reuniones Mujer y Género
Jornada de la mujer AICEC.

05-03-2024 BARCELONA Actos Culturales y Lúdicos
Teatro el virus de la violencia – el vacío fértil.

05-03-2024 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Reunión de sonoridad – 8M

06-03-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email