AICEC-ADICAE apropa a la ciutadania solucions davant els riscos d'endeutament familiar
imagen

Experts en la matèria domaran llum sobre la situació actual d'inflació,  de la pujada dels tipus d'interès i de l’endeutament i sobreendeutament de les llars.  


Participarà com a ponent Frederic Moreno, Professor i Educador Financer de Qualitat, qui, juntament amb la secretària d’AICEC-ADICAE es posarà a disposició dels mitjans que s’apropin a la seu a les 11:15 hores.

 

Barcelona, 31 de maig de 2023. Demà 1 de juny a les 9:30h. L'associació convida a la seu de Barcelona (c/Creu dels Molers, 13) a tots els interessats per seguir el programa de la Jornada Nacional del Projecte Europeu sobre l’Endeutament.

 

Els darrers mesos es van realitzar una serie de sondeig sobre l’endeutament en les quals, en l'actual context d'inflació un 46,8% dels enquestats reconeixen que el seu nivell d'endeutament se'ls emporta ja més del 35% dels seus ingressos.

 

També es va poder observar que encara que la taxa de variació anual de l'IPC a Espanya havia estat del 5,8% i arribant a màxims d'un 10,8%, els consumidors veuen les despeses produïdes per l'alimentació com un dels problemes més importants en els pressupostos familiars.

 

Moltes famílies entren en pànic. Amb les últimes pujades de l'Euríbor, moltes d'elles no podran fer-se càrrec del pagament de les hipoteques. La mitjana provisional de l'euríbor del mes de maig s'apropa al 4%, fa 15 anys que no ens trobem amb un nivell d'interès tan elevat, i no es preveu a curt termini una baixada d'aquest.

 

El Govern d'Espanya juntament amb la banca, han aprovat noves mesures per alleujar la càrrega de les quotes hipotecàries i que pretenien donar suport a moltes famílies perquè no es veiessin en situacions d'impagament, com són els Codis de Bones Pràctiques o la reforma de la Llei de la Segona Oportunitat, però no són suficients.

 

AICEC-ADICAE defensa, a més, la protecció de les persones vulnerables en moments com la situació econòmica en què es troba actualment el món, i en el consum responsable per evitar caure en una situació de risc per a les famílies. Per això és important una bona educació financera que garanteixi la seguretat de conèixer el que es contracta en tot moment.

 

Així mateix, l'associació posa a disposició de totes les persones que tenen problemes amb el pagament dels seus préstecs mitjançant el seu treball de la Plataforma Hipotecària d'ADICAE, i els anima a participar en la jornada del Projecte Europeu sobre l’Endeutament. 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 685 919 242 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.netDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email