DONA: Igualtat econòmica, financera i digital
imagen

Barcelona, 1 de març de 2023. Un dels àmbits on la bretxa de gènere es fa més evident és al financer, on les dones encara enfronten barreres i desafius com la dificultat d’accés al finançament, falta de representació en llocs de lideratge, a més, això també provoca una limitació en la seva capacitat per estalviar, invertir i planificar el seu futur financer.

En l'àmbit digital, la bretxa de gènere es veu reflectida en la falta d'accés i ús de la tecnologia. Això s'extrapola també en l'educació i en la formació en línia. Sense accés a la tecnologia i els recursos digitals, les dones tenen menys oportunitats per aprendre habilitats digitals, això limita la seva capacitat per competir en el mercat laboral i en nous negocis. En estudis de gènere podem observar que la bretxa augmenta cada cop més en disciplines informàtiques i tecnològiques. És necessari que les institucions financeres i els governs adoptin polítiques i mesures que promoguin la igualtat de gènere i l'empoderament econòmic de les dones.

No hem de ser reticents ni excloure'ns de l'ús de les noves tecnologies, tot al contrari, hem d'estar expectants per aprendre i ampliar els nostres coneixements en igualtat de condicions que els homes. Termes com Fintech's, Insurtech's, Blockchain ja formen part del nostre dia a dia, especialment en el món de les finances.

Si anem avançant, ja sentim a parlar com la IA (intel·ligència artificial), Metavers formarà en un futur pròxim part de les nostres vides. És en aquest àmbit on la nostra presència ha de ser, col·laborar, programar en la producció d'aquestes tecnologies és necessari perquè no s'implantin rols ni estereotips de gènere que puguin repercutir negativament a les vides de les nenes i dones en un futur no gaire llunyà.

 

Per tot això, des d'AICEC-ADICAE continuem treballant per a reduir aquestes bretxes financeres i digitals, ja que tenim el compromís de promoure l'empoderament de les dones en aquests àmbits. De tot això en parlarem amb una jornada el dimecres 1 de març a les 18h a la seu (c/Creu dels Molers 13, Barcelona). Per a més informació podeu contactar amb comunicaciocat@adicae.net

 

Podeu seguir la jornada online amb aquest enllaç:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAvduyppzsvH9Tv1v9FMkmxQVwtPoGe7nGVDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email