AICEC-ADICAE multiplica les consultes rebudes per ciberatacs vinculades a la banca en línia
imagen

L'associació presenta als consumidors una sèrie de materials per a no caure en aquests fraus digitals. Com el següent tríptic per detectar ciberatacs que trobareu en aquest enllaç

 

Barcelona, 15 de febrer de 2023. En un mes AICEC-ADICAE ha registrat un augment de més del 25% en les consultes que els consumidors han traslladat en relació amb fraus en línia, amb més de 500 consultes relacionades amb ciberatacs usant la imatge de diferents entitats bancàries. Un 10% de les consultes feien referència a l’smishing, una tècnica d'enviament d'SMS que fa creure a l'usuari que és una comunicació de la seva entitat financera.

Aquestes dades de consultes en l’associació es mouen d'acord amb les xifres que apuntava l'últim informe de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE). El mateix INCIBE va atendre 67.000 consultes sobre ciberseguretat en 2022.

Per a posar fi a l'avanç d'aquests tipus de fraus, AICEC-ADICAE considera necessari que les autoritats del Banc d'Espanya (BdE), així com a les de seguretat i tecnologia (Interior, Indústria i comerç), augmentin la seva labor de recerca i anàlisi en profunditat per a vigilar qualsevol alteració que pugui posar en risc als usuaris de la plataforma en línia de l'entitat.

També és necessari que aquestes autoritats aportin informació sobre la correcta conducta en aquest cas a entitats o empreses amb serveis en línia, així com a tota la ciutadania.

AICEC-ADICAE recorda en tot cas que les entitats financeres, que progressivament estan impulsant la seva operativa d'atenció i operacions a la banca en línia, tenen la responsabilitat d'oferir suficients garanties tècniques als seus clients, sense que sigui acceptable que en els casos de frau l'entitat s'oposi a responsabilitzar-se del mateix apel·lant a suposats errors o negligències de l'usuari o a la suposada existència de virus en l'ordinador o dispositiu del consumidor. Una cosa en la qual els tribunals venen a més donant la raó a les persones consumidores.

AICEC-ADICAE recorda a les persones consumidores que les entitats bancàries realitzaran les seves comunicacions a través de trucades telefòniques i mai a través de l'enviament de missatges o correus en línia.

En tot cas, per a millorar la posició dels consumidors en aquest àmbit i ajudar-los a poder detectar aquests ciberatacs l'associació posa a la disposició de la ciutadania el seu tríptic per conèixer els principals fraus als mitjans de pagament, una Guia de Ciberseguretat, i els seus tallers formatius en línia "El Comerç electrònic i els consumidors".

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.netDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-02-2024 BARCELONA Cine Fórum
Retransmisión de vídeo y debate sobre “Mis ahorros su botín”.

26-02-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

27-02-2024 BARCELONA Reuniones Mujer y Género
Jornada de la mujer AICEC.

05-03-2024 BARCELONA Actos Culturales y Lúdicos
Teatro el virus de la violencia – el vacío fértil.

05-03-2024 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Reunión de sonoridad – 8M

06-03-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email