AICEC-ADICAE demana a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no cedeixi davant el xantatge de les grans immobiliàries i els grans fons d'inversió
imagen

Durant el tercer trimestre del 2022, la ciutat comtal va disparar el preu dels seus lloguers per sobre dels 1.066 euros mensuals, arribant a màxims històrics

Barcelona va ser la ciutat espanyola que va experimentar l'augment més gran de preus (+ del 25%)

 

Barcelona, 1 de febrer de 2023. La bombolla immobiliària que va portar la crisi econòmica de 2008, va ser el detonant que va provocar que les entitats financeres es quedessin amb milers d'habitatges que amb el temps han passat a formar part de fons d'inversió que van aprofitar la situació econòmica per la qual estava passant el país, per a adquirir amb amplis descomptes les hipoteques fallides i cases embargades a les famílies perjudicades.

AICEC-ADICAE posa en manifest l'activitat actual d'aquests fons d'inversió com una de les causes que han provocat un increment de màxims històrics del preu del lloguer d'habitatges a la ciutat de Barcelona. Ara, aquests fons, en el seu afany de generar altes rendibilitats, estan incrementant de manera agressiva els preus dels contractes de lloguer, incloent-hi fins i tot noves clàusules abusives que contradiuen la Llei d'Arrendaments Urbans.

L'Associació insta la senyora Colau que defensi els drets de les persones consumidores a tenir un habitatge digne i no abaixar el cap davant les pressions i els abusos que s'estan donant en l'actualitat per part dels fons d'inversió que s'han convertit en les majors agències immobiliàries del país.

Des de març de 2022 les pujades en els preus de lloguer estan topades pel Govern fins a un 2% amb excepcions. AICEC-ADICAE destaca la falta d'eficàcia d'aquesta disposició per les excepcions que comporta la mateixa. Els arrendadors utilitzen aquesta situació del mercat per a pressionar als seus inquilins a arribar a un acord, encara que resulti perjudicial per a ell, per la difícil situació de trobar unes condicions similars en el mercat actual. De no arribar a un acord, pot resultar fàcil per al propietari finalitzar el contracte al·legant un ús familiar de l'habitatge i al cap de dos mesos tornar a publicar de nou l'oferta a un preu més alt.

La situació per a aquest 2023 no s'espera millor. A Espanya, 32 ciutats han registrat unes pujades de preus superiors a l'última taxa d'inflació del 5,6% del mes de desembre, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Barcelona, amb un preu mitjà de 19,3 euros/m² encapçala aquesta llista de ciutats, sent la més cara en lloguer habitatge per davant de Sant Sebastià (16,3 euros/m²) i Madrid (16,2 euros/m²). El preu per m² a Barcelona província va augmentar fins a un 16,5% enfront del mateix mes de 2021. Ciutat Vella (20,8 euros/m²), Sarrià-Sant Gervasi (20,7 euros/m²) i Eixample (20,6 euros/m²) són els barris de la capital catalana que concentren els preus més alts de lloguer.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.netDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-02-2024 BARCELONA Cine Fórum
Retransmisión de vídeo y debate sobre “Mis ahorros su botín”.

26-02-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

27-02-2024 BARCELONA Reuniones Mujer y Género
Jornada de la mujer AICEC.

05-03-2024 BARCELONA Actos Culturales y Lúdicos
Teatro el virus de la violencia – el vacío fértil.

05-03-2024 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Reunión de sonoridad – 8M

06-03-2024 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email