La informació que el teu banc ha de facilitar-te el mes de gener
imagen

AICEC-ADICAE recorda que les entitats bancaries estan en l’obligació de donar un resum anual de les comissions i interessos dels productes o serveis contractats, així com els possibles canvis de condicions. 


Barcelona, 13 de gener de 2023. Durant els últims dos anys l'augment dels imports cobrats per comissions, com la del manteniment del compte, s'ha vist incrementada considerablement. Per això, és important estar al corrent de les condicions que es tinguin contractades i els canvis que les entitats fan unilateralment.

Compte amb això! Les comunicacions es rebran amb l'opció triada per rebre les comunicacions de la teva entitat bancària. Per tant, es podrà rebre a través de correu ordinari si així ho tens establert, però també es pot rebre de manera telemàtica per la qual cosa és crucial que revisis la safata d'entrada del teu correu en la pàgina web o en l'app de la teva entitat.

Aquest document haurà d'incloure els imports dels interessos aplicats, així com les comissions i les despeses que s'hagin carregat a un mateix client en l'exercici de l’any anterior.

En el cas de comptes o operacions atribuïbles a més d'un client (comptes amb diversos titulars, préstecs amb deutors solidaris o mancomunats, etc.), es comunicarà el present document de manera individualitzada a cadascun d'ells. No obstant això, en cada producte en el qual hi hagi més d'un titular, s'indicarà el nombre total de cotitulars.

Pel que respecta als préstecs i crèdits inclourà la següent informació per cadascun d'ells, els interessos aplicats (ordinaris o de demora) així com les comissions aplicades, separades pels següents conceptes: estudi, obertura o formalització de l'operació; modificació o novació de les condicions de l'operació; cancel·lació anticipada; reclamació de deutes impagats i despeses també desglossades per conceptes.

Amb el cas de les targetes de crèdit, que incloguin finançament, també recull un aportat amb informació diferenciada sobre interessos, comissions i despeses semblant als préstecs i crèdits.

Aquest document resum, també recollirà les comissions i despeses cobrades per serveis que impliquin o tinguin la seva base en una relació continuada amb el client com poden ser productes d'inversió col·lectiva, fons de pensions entre d'altres.

Les entitats hauran de posar a disposició dels seus clients les comissions pels serveis que ofereixen tant a les seves oficines com als portals digitals, i hauran d'estar a disposició del client en qualsevol moment i de forma gratuïta.

Recordeu que davant de la modificació unilateralment del contracte d'un servei bancari l'entitat ho haurà de comunicar al client amb una antelació superior a un mes, amb la finalitat que aquest pugui decidir si vol rescindir el contracte.

 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email