AICEC-ADICAE aprova amb un "suficient alt" amb interrogants, les mesures en matèria hipotecària anunciades avui per la ministra d'Economia, Nadia Calviño
imagen

L'Associació posarà al servei de les persones consumidores la seva xarxa d'assessors de deute en tota Espanya perquè puguin comptar amb les garanties suficients de beneficiar-se d'aquesta normativa.

Ampliar en 7 anys una hipoteca mitjana suposa per al consumidor el pagament extra de 12.411 euros en interessos.

Així mateix, AICEC-ADICAE qualifica d'excel·lent i de caràcter històric el projecte de llei de creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer.

 

Barcelona, 22 de Novembre de 2022. Després de l'anunci de la vicepresidenta primera del Govern de les mesures econòmiques acordades amb la banca per a “alleujar” la despesa hipotecària a famílies amb rendes de fins a 29.400 euros, l’associació agraeix que el Ministeri d'Economia hagi considerat oportú l'ampliació del marc de beneficiaris de les mesures, tal com l'associació li va plantejar en la reunió que es va mantenir el passat 24 d'octubre, així com la previsió de mesures de control, també proposades per ADICAE.

Mancant conèixer el detall de "la lletra petita" d'un acord entre banca i govern en el qual s'ha donat l'esquena a les associacions de consumidors. AICEC-ADICAE impulsarà, dins del projecte europeu que està desenvolupant, la seva xarxa d'assessors de deute per tota Espanya perquè els usuaris puguin comptar amb les garanties necessàries i obtinguin els beneficis reals de les mesures adoptades avui pel govern, que entraran en vigor el pròxim 1 de gener de 2023.

AICEC-ADICAE assenyala que, encara que les mesures es limiten als hipotecats amb un tipus variable, també aquells que compten amb un tipus fix poden caure en sobreendeutament. A més, és preocupant que no hi hagi un adequat repartiment dels costos de les mesures, que aparentment es descarreguen exclusivament en els consumidors malgrat els beneficis que ve declarant la banca en un context de crisi com l'actual.

Sobre aquest tema, l’associació de consumidors recorda que amb l'actual Llei de Crèdit Immobiliari, el consumidor hipotecat no pot ser reclamat judicialment fins a l'impagament de 12 quotes o un 3% del capital, de manera que fins a aquest nivell d'impagaments el banc no podria aplicar el venciment anticipat i per tant no podria executar la hipoteca. Aquesta “moratòria forçosa” per al banc tindria un cost del 2,5-3% d'interès de demora per a les persones consumidores.

Amb l'ampliació el consumidor continua abonant de més.

Tal com ha proposat el Govern, en relació amb l'extensió dels terminis de la hipoteca, si la quota s'amplia 7 anys en una hipoteca mitjana a tipus variable el consumidor, veuria reduïda la seva quota mensual en 100 euros aproximadament (de 624 a 519 euros), a canvi d'abonar 12.411 euros "extra" d'interessos.

Anunci històric de la "Autoritat Financera". 

D'altra banda, AICEC-ADICAE valora amb caràcter històric el projecte d'Autoritat de Defensa del Client Financer, que continuarà la seva tramitació en la Cambra Baixa, una iniciativa clau per la qual l’Associació porta lluitant més de dues dècades perquè es converteixi en llei, i que recolzarà en el seu tràmit parlamentari formulant a més les propostes de millora que cooperin a tombar les anquilosades fórmules vigents de relació i tractament a la clientela que continua aplicant la banca avui dia.


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email