AICEC-ADICAE surt als carrers el Dia de l'Educació Financera i acosta als consumidors guies, materials a informació per a contractar amb la banca amb garanties
imagen

Grups de voluntaris, formadors i advocats d’AICEC-ADICAE es reuneixen avui dilluns 3 d’octubre al matí a la Plaça Universitat de Barcelona per informar a les persones consumidores, i lliurar guies, diccionaris financers i altres materials d'educació financera de l'Associació

A la tarda, AICEC-ADICAE celebra una jornada de portes obertes on informaran les persones consumidores sobre la contractació i riscos de productes bancaris i d'assegurances. A més, poden portar els seus contractes de productes bancaris i informar-se dels seus drets a reclamar

Amb les activitats d'aquest Dia de l'Educació Financera AICEC-ADICAE vol contrarestar l’“adoctrinament” cap a la docilitat i posició acrítica que difon la banca

 

Barcelona, 3 d'octubre de 2022. Amb motiu del Dia de l'Educació Financera que se celebra avui dilluns 3 d'octubre grups de voluntaris, formadors i advocats oferiran als consumidors orientació, resolució de dubtes i consells als carrers de Barcelona. La jornada a peu de carrer començarà a les 11:30?h a la Plaça Universitat de Barcelona i es mantindrà durant tot el matí.

 

Per a allunyar als consumidors de la doctrina del silenci i la confusió que promou la banca, AICEC-ADICAE facilitarà als usuaris guies i materials que no sols els ajudin a millorar les seves competències financeres, sinó a adoptar un perfil de consumidor crític imprescindible a la llum de l'experiència de fraus i abusos haguts a Espanya i dels canvis que s'estan produint en el sector financer.

El "Diccionari il·lustrat perquè no et prenguin el pèl", el "Còmic per a una educació financera crítica", o la Guia "Finances senzilles, tranquil·litat assegurada", seran alguns dels materials que l'Associació lliurarà als vianants, als quals consultarà sobre la seva visió respecte als coneixements financers dels consumidors i les pràctiques de la banca.

D'altra banda, la tarda d'aquest mateix dilluns la seu de Barcelona d'AICEC-ADICAE (c/Creu dels Molers, 13) celebrarà una jornada de portes obertes perquè qualsevol consumidor pugui consultar a experts de l'Associació, rebre consells i materials d'utilitat o traslladar les seves queixes i reclamacions sobre els seus contractes bancaris, d'assegurances o d'estalvi. Porta els teus contractes, t'ajudarem a entendre les seves clàusules i t'informarem dels teus drets si vols reclamar.

Les actuacions per a fomentar i impulsar una educació financera crítica és un dels compromisos que AICEC-ADICAE porta treballant des de fa molts anys, amb múltiples iniciatives i projectes i amb la seva Plataforma d'Educació Financera en línia. Així mateix, és un assumpte considerat molt important per als consumidors com va demostrar l'enquesta que l'associació va realitzar en 2021. Segons aquest estudi, el 44,3% dels enquestats considerava que una major i millor educació financera hauria evitat o limitat els fraus financers dels últims anys.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 649 20 39 48 o bé a través de l'email catalunya@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

19-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Desde la asociación queremos saber cuán importante consideras que es la economía circular y la alimentación. ¿Te interesa este tema? ¿Te gustaría formar grupo para debatir y compartir opiniones? En este taller hablaremos de las toneladas de alimentos que se desperdician y acaben en el gallo de la basura. ¡Anímate y participa!

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email