ADICAE exigeix al Govern la tramitació urgent i obligada per Europa de tres lleis clau, a més del reglament del Registre d'Associació de Consumidors

L'Associació i els seus Serveis Jurídics presentaran l'estat de les iniciatives reguladores i les perspectives de les mateixes per a les persones consumidores.


ADICAE vol aclarir qualsevol confusió davant la important llei de creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer i presentarà les al·legacions realitzades sobre el document. 


L'associació convoca roda de premsa per avui dijous 29 de setembre a les 12 hores en la seva seu, C/ Passeig de l'Esperança 9. Amb seguiment de la mateixa des de totes les seves seus. 


Barcelona, 29 de setembre de 2022.  Després de la missiva que el president d’ AICEC-ADICAE, Manuel Pardos, va enviar a la ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño i després de l'anunci de prendre mesures legals davant la Unió Europea per no aplicar la directiva 2017/1852 de de resolució extrajudicial de conflictes de consum en l'àmbit financer, ADICAE fa un pas més enllà i requereix a l'Executiu la tramitació urgent i obligada per Europa de tres lleis clau, a més del reglament del Registre d'Associació de Consumidors.


Per això l'associació convoca roda de premsa per a avui dijous 29 de setembre a les 12 hores en la seva seu, C/ Passeig de l'Esperança 9. Amb seguiment de la mateixa des de totes les seves seus.


A la roda de premsa, ADICAE posarà en manifest les quatre normes pendents per a la resolució dels problemes del consum i les persones consumidores a Espanya; L'Autoritat de Defensa del Client Financer, iniciativa que ADICAE va qualificar de pas endavant i que ara planteja elements sobre el reforçament de les resolucions de l'Autoritat i de les seves competències, la transposició de la directiva d'accions col·lectives, la llei de serveis d'atenció al client encara desconeguda pels consumidors, i la regulació del Registre Estatal d'Associacions de Consumidors.


L'associació al costat dels seus Serveis Jurídics presentaran l'estat d'aquestes iniciatives reguladores i les perspectives de les mateixes per als consumidors.


També ADICAE respondrà a qualsevol mena de confusió important sobre la llei de creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer i presentarà les seves al·legacions a l'Avantprojecte de Llei de l'Autoritat de Defensa del Client Financer, del qual ha begut el mateix ministeri d'Economia i altres associacions han pretès apropiar-se.


Podeu seguir la roda de premsa a través del seguent enllaç de zoom: 


https://us02web.zoom.us/j/86034857588 


 


AICEC-ADICAE crida les persones consumidores afectades a posar-se en contacte amb l'Associació per a defensar els seus drets legítims davant les entitats bancàries, en el cas de veure's embolicats en problemes per a la resolució d'aquests desperfectes, a través de comunicaciocat@adicae.net o a través del telèfon 933 42 50 44.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email